Чуда

• Креатор на темата Креатор на темата G-ca Ljubov
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде, „сконцентрирај„ се и, на пример, воскресни мртовец.

Да те видам...
Човек ако се просветли може све тоа не е чудо никакво и не постојат чуда.

Ќе ме видиш чекај да се просветлам.:pos:

Јас ке побарам за тебе не се секирај повели продолженијата од претходните клипови знам дека ги боцкаат во очи на атеистите ама за нивна жал тоа е вистината...
Второто го изгледав и браво за човекот си живеел и си умрел како што треба тоа не е никакво чудо така треба.А телото што не му се распаднува голема работа на 10000 луѓе така на рипли не им се распаднало телото ама само на еден поп и одма чудо.

Човек ако се просветли може све тоа не е чудо никакво и не постојат чуда.

Ќе ме видиш чекај да се просветлам.:pos:

Второто го изгледав и браво за човекот си живеел и си умрел како што треба тоа не е никакво чудо така треба.А телото што не му се распаднува голема работа на 10000 луѓе така на рипли не им се распаднало телото ама само на еден поп и одма чудо.

Објасни ми го однесувањето на змиите во првиот клип кога влегуваат во црква, крстот што точи миро и непознатата крвна група на крвавите солзи...Па другите на рипли не се распагаат зошто се мумифицирани мачкани со триста чуда (а тоа нешто го нема во православието) и пак скапуваат им се познава само кожичката им седи згора а овој е цел нераспаднат.

Објасни ми го однесувањето на змиите во првиот клип кога влегуваат во црква, крстот што точи миро и непознатата крвна група на крвавите солзи...Па другите на рипли не се распагаат зошто се мумифицирани мачкани со триста чуда (а тоа нешто го нема во православието) и пак скапуваат им се познава само кожичката им седи згора а овој е цел нераспаднат.
Да се разбереме.Јас не знам да ги оправдам.Но и да се вистинити јас не ги викам чуда туку нечиво(бидејќи незнам чиво)дело.:)

Немам видено...Вака со приказни не ме убедуваат а со видеа уште помалку. Сега барем е лесно да се измонтира се на компјутер. Скептична сум во овој поглед. Темава ја прегледав ама ништо не ме убеди

Ne postojat cuda.Postojat samo nesta sto covekot ne moze da si gi objasni bidejki voopsto ne se obiduva da gi razotkrie.

Гледам дека никој не можите да ги обајсните појавиве на погорните клипови ај сеа едно чудо на кое се сведоци секоја година 12000 до 15000 луге директно на Велигден погледајте не се плашите на јади :) ..Слегувањето на светиот оган во Ерусалим...Клучарот е турчин погледајте ... Лугето се облеваат во светиот оган кој воопшто не гори ништо од вашето лице или тело...

Гледам дека никој не можите да ги обајсните појавиве на погорните клипови ај сеа едно чудо на кое се сведоци секоја година 12000 до 15000 луге директно на Велигден погледајте не се плашите на јади :) ..Слегувањето на светиот оган во Ерусалим...Клучарот е турчин погледајте ... Лугето се облеваат во светиот оган кој воопшто не гори ништо од вашето лице или тело...

Леле големо чудо луге :vozbud:

Абе кај виде ти на видеото некој да се гори и пали со оган ....или онака само со рака поминува над огнот ....:uvo: со ова ли ке убедуваш:pos2::pos2:

Тие другите не ги погледнав а првото што ти е ставено на темата е електрично празнење насочено према вселената :tv:

Пиповски, ај, да те видам, ДОКАЖИ дека се работело за некакво „..електрично празнење насочено према вселената...„. Ќе можеш?

И, според тебе, според твојот висок ум, какво би требало да биде чудото, кое за тебе (и сличните на тебе) би било доволно убедливо?

Пиповски, ај, да те видам, ДОКАЖИ дека се работело за некакво „..електрично празнење насочено према вселената...„. Ќе можеш?

И, според тебе, според твојот висок ум, какво би требало да биде чудото, кое за тебе (и сличните на тебе) би било доволно убедливо?
Абе човече не постојат чуда.Господ не е чудо и воскреснување и лечење и летање во воздух не се чудо.Се е до вербата,концентрацијата и позитивното размислување.

Добро де, овде дисктутираме за верски теми или за нешто друго? Какво е ова наивно прашање?

Ме занимаше бе онака..али не те форсирам да ми одговориш, скраја да е..

Леле големо чудо луге :vozbud:

Абе кај виде ти на видеото некој да се гори и пали со оган ....или онака само со рака поминува над огнот ....:uvo: со ова ли ке убедуваш:pos2::pos2:

Тие другите не ги погледнав а првото што ти е ставено на темата е електрично празнење насочено према вселената :tv:

Како прво јас не убедувам никого а и да сакам не можам да убедам некој што не сака ништо да прими , само го ставам она што сведочи за мојата вера . Друго аку не веруваш собери пари појди види го и почуствувај го она на што толку луге се сведоци.. Погледај ги другите клипови а не ги гледате зошто немате одговор и зошто се плашите зошто длабоко во себе знаете дека не сте во право а тие чуда се случуваат непосредно од вас на километри оддалеченост имате чуда и во Русија Македонија Грција по манастирите икони што точат миро и крвави солзи а вие немате одговор на тоа и затоа не барате не се интересирате и не истражувате. Вистината боли уште повеке кога од гордост и верувате на лагата ..

Која е случајноста да се појави токму знакот на крстот така совршен после електрично празнење еве уште еден случај..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom