Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Царина ќе платиш во зависност од тоа на која нога станал полтронот што е на смена тамо.

Друже гледај да не те начекаат на царината, мене за чизми од 3300д. со поштарина, ми земаа уште 2200д. така да, незнам што да ти кажам, од Кина да е пратката, и да е колку кревет голема, никому ништо, а од овие ,,појаките'' (Германија, горе скандинавија, некои поозбилни) и да е од 1 денар практата, ќе ти стигне писмо дома дека имаш пратка на царина, па принтскрин или извештај од банка колку си пратил, па праќај мејл на царината, па поштарина од царината до градската пошта околу 200д ќе те изгорат (и плус 2-3 дена ќе чекаш). курци палци, поарно ич не се чепкај, оти ако заглавиш, етварно си заглавен, од искуство ти кажувам. Ако пак не ти се даваат толку пари и сакаш да ја вратиш нарачката, може продавачот да ти побара тракинг број и поштарина за назад да му платиш, и што ќе испадне, 3+ месеци ебавање со телефони, мејлови, банки и + плаќање пари за курово здравје.

Последно уредено:
Имам купони oд по $5 ако сака некој да му продадам за $3 нека пише. Засеа имам 10сетина па за $30 ќе си купите производи што вредат $50.

Дали има некој друг како мене шо му е одобрен акаунтот на Мтурк?

Дај жити бога некој нека стави линкови од селери шо праќаат до МКД, ногу ретко наоѓам и сите се минимум 50 долари шипинг.

Здр на сите,
Сакам да порачам 3 книги од amazon.com со вкупна цена од 33 долари што значи го испилнувам условот за free shipping, дали досега некој има вакво слично искуство и дали да се надевам на испораката?

Бесплатната поштарина се однесува на адреси во САД. Стави ги книгите во корпа, оди на чекаут, внеси ја адресата и ќе видиш колку изнесува испораката до тука.

Сака ли некој да му дадам пари на амазон, а он на мене пари на пеј пал

Привремено сум надвор па за да ја искористам приликата за да си купам некои работи отворив акаунт на амазон. Сеуште не сум ја направил првата нарачка а гледам од амазон ми нудат некаква ревард картичка со 50$ бонус-награда. Ја обично на данајцине не им верувам дури ни подароци кога носат ама еве пак да прашам дали некој имал искуство со оваа Amazon.com Rewards Visa Card ??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom