Соживот

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Владејачката ДУИ денеска го прославува Денот на албанското знаме. Куќата на Јашар Бег заштитена како културно наследство, иако без дозвола од Министерството за култура, беше лично отворена од лидерот на ДУИ Али Ахмети, но како Музеј на слободата, првично наречен Музеј на ОНА.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=100843
Новата спомен плоча на Карпалак издржа само три дена. Утрово случајни минувачи на автопатот Тетово - Скопје пријавиле дека е скршена. Овојпат сторителите не ја расфрлале по асфалтот. Ја скршиле со неколку удари.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=99622

ifiso.JPG

Која е формулата за соживот уствари? Ја знае некој?:drk:

има премногу болни умови од секоја националност во земјава кои не дозволуваат ни с од соживот.

се додека е така нема да има напредок, освен напредокот на простото и глупаво размислување.

Na onie od Aracinovo i Matejce da im gi praite tie prikaski za sozivot!!!

Кај нас нема услови за соживот. Ништо не не поврзува нас Македонците со Албанците и цела историја има непријателство. Плус каков соживот кога и Албанците не ни ја признаваат земјата во која живеат. Плус на повеќето културата и разумот им е на ниско ниво за соживот. Има и Македонци такви, не викам не, али ете видете ги главните политички сили на Албанците и ке сватите за што гласаат на избори.

Зошто да коментираат кога деновиве нема ниеден уапсен? :toe:

Сеа ќе видиш ќе викаат дека рамковниот договор не е имплементиран,дека се дискриминирани,дека се подложени на генодиц од полицијата и разни остали срања

Кај нас нема услови за соживот. Ништо не не поврзува нас Македонците со Албанците и цела историја има непријателство. Плус каков соживот кога и Албанците не ни ја признаваат земјата во која живеат. Плус на повеќето културата и разумот им е на ниско ниво за соживот. Има и Македонци такви, не викам не, али ете видете ги главните политички сили на Албанците и ке сватите за што гласаат на избори.
И? Шокур ако имаме историја пун курац. Луѓе ко луѓе сите различни. Јас повеќе се плашам од "нашите" зашто повеќе сум јадел стап од тие НАШИ БРАЌА МАКЕДОНЦИ МАКЕДОНЦИ, одколку од албанци. Живеам со албанци 20 години, и они се фини со мене и јас сум фин со нив. Ме заболе курот искрено за политиката што се води, за парите што се вртат и мозоците што ви ги перат.
Додека има овци ќе има и џемпери, а додека има албанци ќе има убава баклава:) Не се случило Божиќ, Велигден да не дојдат пријателите на честитање, а истото и за Бајрам и Рамазан. Со фините луѓе се однесувам фино, со лошите ПОЛОШО.
Има можност за соживот ама за соживот со Македонците и соживот со Албанците. ДОСТА веќе со тоа ко да сме ние СОВРШЕНСТВО, со гол гз шајки демек вадиме. И ние сме ѓубриња, понекогаш и поголеми ѓубриња од било кој друг.
Јас тврдам дека може да има соживот, се наоѓа заеднички јазик со одредени луѓе, мене политички насочено-накурчени фаци ми сметаат, па макар биле и македонци.

Абе не реков дека нема и добри луѓе Албанци. Баш имам и јас другари Албанци. Али глеј од оваа страна. Албанците идат на избори, гласаат за партија и таа партија ги застапува нив значи самите гласачи ги подржуваат нивните планови и постапки а тие убаво горе се напишани со отварањето на музејот на ОНА. А плус кажи кога се случило некои Македонци да рушат некој Албански споменик? И кој прв почна 2001? Абе нема шанси соживот и крај.

Која е формулата за соживот уствари? Ја знае некој?:drk:
Pa ke ja krsime be, normalno. So edna ebana ploca li se cestvuvaat braniteli be? Ucete malku od nas, cela kuka izgradivme, armirani spomenici na koi sto ni raketi nisto ne im mozat. Aj neka go srusi celiot objekt nekoj ako moze. Ne moze, epa ne moze, normalno deka ne moze, ne e toa ploca od 20 cm kubni.

Pa ke ja krsime be, normalno. So edna ebana ploca li se cestvuvaat braniteli be? Ucete malku od nas, cela kuka izgradivme, armirani spomenici na koi sto ni raketi nisto ne im mozat. Aj neka go srusi celiot objekt nekoj ako moze. Ne moze, epa ne moze, normalno deka ne moze, ne e toa ploca od 20 cm kubni.
Точкест, за браќа ко цитираниов збориш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom