Жестока Израелска офанзива во Газа

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
Еве и нов тренд се појавил: „Воен Туризам„
Доживејте ја војната од блиску, LIVE поради тоа што на телевизијата не е толку интересно.
израелците како да се отидени на пикник, чипс, пиење и се воодушевени од војната... и апелираат дека треба да се срамни градот со земјата, но не се многу големи фашисти, само малку. :kesa:

Преку граница им де и они малце ко нас балканците да фатат сеир :toe:

Русија му испорачала 10 авиони Миг 29 на Либан. Симболично ама официјален камбек на Русија дефинитивно. Иначе Русија во сето ова го обвини Хамас заедно во големата четворка и се сложи дека нема преговори со Хамас додека не се откаже од уништување на Израел. Интересно е дека авионите што Либанската армија ги добила се под изговор да можат полесно да ја контролираат границата од терористички упади во Израел.

Русија му испорачала 10 авиони Миг 29 на Либан. Симболично ама официјален камбек на Русија дефинитивно. Иначе Русија во сето ова го обвини Хамас заедно во големата четворка и се сложи дека нема преговори со Хамас додека не се откаже од уништување на Израел. Интересно е дека авионите што Либанската армија ги добила се под изговор да можат полесно да ја контролираат границата од терористички упади во Израел.
Хммм сигурно се загрижиле во Израелското воено возухопловство :pos2::pos2::pos2:.

Шала на страна подобро да им даделе СУ-25 или Ми-24 но сепак ајде колку да се каже дека имаат оружје.

INTERESNO OVA NE SUM GO ZNAEL...pa sto ako izrael ima F-15 migot e-sver

tocno e za ruskoto indirektno pasivno pomaganje i n iran mu davaat patenti za proizvodstvo a i i ran pravi svoe taka da rusite znaat deka izrael ke go napadne iran T.E reaktorot,fabrikite za prerabotka teska voda i posle ke dobie vozvrat hemisko oruzje od iran i sirija(poradi sojuz)
a se dokazalo deka kaj ima poveke oruzje tamu ima vojni

Го сска Иран оти и е голем конкурен за нафтата,ако се тргне од сликата ќе рипне цената на нафтата бааги и оп Путинчо се ваља у кеш:smir:

Па почна да рипа нафтата...

Туку се ми се чини дека жижата на настаните ќе се преселат на блискиот исток наредниов период. Прашањето е во кој правец ќе се движи кризата, дали према нас или према исток.

tesko ke im odi na amerikancite so iran ke morat da koristat mini muklearki bunker busteri no sadam ja pobedi iranskata armija no se povlece oti se prijavija milioni dobrovolci kako sega US ke se snajdat so milioni ke moraat i oni milioni neli.......

Израел штотуку се повлече од Газа, а Хамас веќе почна да се пресметува со припадниците на Фатах, кои ги сметаат за предавници. Мислам дека Хамас си го убрзува времето кое и така го нема.

Хамас му се заблагодарува на Иран за помошта во последниот судир со Израелските сили:

Hamas leader thanks Iran for help in Gaza fight

http://www.breitbart.com/partner.php?source=ap
dot.gif
Feb 2 03:02 PM US/Eastern

By NASSER KARIMI
Associated Press Writer

http://www.breitbart.com/article.php?id=D963L4M80&show_article=1

rusia i kina mora da go branat iran spored moe mislenje "zosto" zatoa sto vaka kako sto pocnala amerika da gi soboruva arapskite drzavi amerika ke stane ne samo sto e mnogu golema i silna so oruzje tuku i vo resursi. i sto potoa koj e na meta dali evropa ili rusia koga se ima golemo bogatstvo pogotovo resursi togas mozes da vladees ova rusia mozebi go znae i od taa pricina ima prioriteti da go brani iran i so samoto toa se brani i sebe si.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom