Спротивност или сличност?

Според мене страствена врска би имале различните а долга и асална врска сличните.

Разликите ја прават врската поинтересна,а сличностите долготрајна. Убаво е да се спознаат нови различни мислења, исто колку што е интересно да се делат исти мислења. Не би можела да се одлучам за некоја крајност.

Ne sakam da bidam so nekoj so ima identicen karakter kako mojot,ama da ne bide i celosno sprotiven oti me nervira i postojano se raspravame i se karame.Sakam zlatna sredina,a ako treba da se opredelam sepak bi se opredelila za sprotivnost,ama vo normalni granci.:)

Јас па сакам спротивност,интересна врска не во се да се слагаме,али ако сакам па долга врска по погодно би било златна средина или сличности :)

Сличност мислам дека е клуч за долга и стабилна врска, спротивностите ќе прават многу проблеми во текот на времето па тоа и да бидат најмали ситници можат да предизвикаат големи караници.

hmmm...sto znam...ubavo e da se ima nekoi slicnosti so partnerot...slicnostite isto taka se privlekuvaat...no sepak, najmnogu najmnogu i najmnogu se privlekuvaat sprotivnostite :)

Mnogu ednostavno. Slichnosti.
Bidejki "slichnostite se privlekuvaat, no ne se kombiniraat". Koga bi postoela devojka so isti razmisluvanja.. bi postoelo sovrshenstvo.
A site znaat deka ne postoi sovrshenstvo.. znachi ni ostanuva sredinata.

Кога го запознаваш карактерот на партнерот,се ти е интересно,се трудиш да сватиш што сака,а што не сака.Колку и да сте спротивни на почеток во врска,со текот на времето и двајцата менувате работи што му сметаат на партнерот(токму спротивностите доаѓаат до промена)ако сакате таа врска да опстане.Спротивностите може само да бидат некои мали разлики,во нијанси кои ќе се надополнуваат (едниот постабилен,порешителен,пољубезен,покомуникативен..)но не верувам дека силно изразени разлики би останале долго заедно.

:oftopic:

Благодарение на тендер грл,неможеш да пропуштиш тема за дискусија,сите се во игра:smir:

Спротивен карактер...не се поднесувам на моменти ни самата себе а не пак некој сличен на мене, со мене :)...а што послични желби, потреби, цели и интереси. Најдобра комбинација за мене.

Сличност, дефинитивно!
Спротивностите се привлекуваат... спротивните страни на магнетот... но луѓето не се магнети.
Најважното нешто да успее една врска е хармонијата... заедничките интереси, разбирањето, конекцијата (не интернет :pos:)..
При врска со тотално спротивна личност, има два случаи: приспособување или откажување. Таквите врски не даваат некој успех. Можеби кратко, а почетокот, кога најголем дел од одлуката за личноста со која си е базирана врз физичкиот изглед (најчесто), а подоцна кога психичкиот дел доаѓа во преден план, настапуваат проблемите... значи... најчесто овие врски завршуваат брзо!

Димитар напиша:
Сличност, дефинитивно!
Спротивностите се привлекуваат... спротивните страни на магнетот... но луѓето не се магнети.
Најважното нешто да успее еднаинтереси, разбирањето, конекцијата врска е хармонијата... заедничките (не интернет :pos:)..
При врска со тотално спротивна личност, има два случаи: приспособување или откажување. Таквите врски не даваат некој успех. Можеби кратко, а почетокот, кога најголем дел од одлуката за личноста со која си е базирана врз физичкиот изглед (најчесто), а подоцна кога психичкиот дел доаѓа во преден план, настапуваат проблемите... значи... најчесто овие врски завршуваат брзо!

vidi vaka vo pravo si no sepak mislam deka i ako dve osobi se cista sprotivnost moze da uspee. na pr. jas i mojot partner sme cista sprotivnost pa eve veke 7 godini sme zaedno

Дали спротивностите се привлекуваат?

офф топик напиша:

можно е да има ваква тема, ако има = Канта!

јас пребарав низ форумов до 6/7 страна немаше... понатака ме мрзеше да барам.

ова го заклучив во мојата врска...

ваше искуство...

Е па би одбрала златна средина. Не би сакала да биде некој премногу различен од мене, па да се расправаме за се и сешто, ама не сакам ниту човек премногу сличен до мене, па да биде се исто и водорамно. Значи во главно се согласувам со другите - најубаво е златна средина.

Хммм а баш сакав да отвотам тема у везе со ова...
Значи вака... Каратер. Дали да се разликува од сопствениот? да...Има една мисла од Алберт Ајнштајн - Вечерта во која двете страни се согласуваат и молчат цело време, загубена е. Дали истово кај вас важи?

Хммм а баш сакав да отвотам тема у везе со ова...
Значи вака... Каратер. Дали да се разликува од сопствениот? да...Има една мисла од Алберт Ајнштајн - Вечерта во која двете страни се согласуваат и молчат цело време, загубена е. Дали истово кај вас важи?

A sto ako zboruvaat dvete strani i se razbiraat, i togas e zagubena? Jas veruvam vo ramnoteza megu nestata, znaci kolku treba da postoi slicnost tolku treba da postoi i razlika. Ne bi mozela da bidam so nekoj ist kako mene nitu so nekoj koj e totalna sprotivnost na mene.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom