Vcera na hajat tv imase pacienti sto se izlecile nemoze da lazat se javuvaa od celiot svet golemi pofalbi imase. bea prisutni vo studioto luge sto imale kancer.Jac pisuvam sto vidov nerekov deka jas gi lecam.Toj sto ima maka moze da proba negubi nisto.vo kafana ke potrosis tolku pari.koga seraboti za zdravje ke probas.Doktorite nemozat da pomognat .duri i doktorite vikat baraj drugo qare.Terapijata gi kosta poskapo barem nema dase trujat so lekovi i hemoterapija.Odkaj vie znaete deka neleci.mozebi tvojata misla e gresna.Zatoa postoi forumov da razmenime mislenja daj boze damubide lek nasekoj sto e bolen.
Те молам немој да лажеш народ! Јас ти кажувам од искуство. Јас поминав исклучително тежок период, рамно на хорор филм, и кога ќе видам некоја ваква битанга `ко тебе што пробува да излаже народ - ми се гади!
Ние купувавме и многу скапи лекови. Пробавме се`! Фала Богу, нас финансиите не ни беа проблем, па пробавме скоро се` што ни кажаа. Имаше 4 апчиња кои чинеа над 10 илјади евра, ги набавивме од Австрија, но и тие не ни помогнаа, почина пред да го прими последното, па имаше некаков сируп и чај од Белград - ни тоа не помогна...
Нас рано ни го дијагностицираа ракот на бели дробови, но во тој период веќе имавме закажано операција на срце кај д - р Жан Митрев. Откако се опорави од операцијата на срцето, со здрава исхрана успеавме да ја снема дамката од снимките, но имавме една стресна семејна ситуација и повторно се врати таа црна дамка. Веднаш почнавме со лекување на ракот на белите дробови, но за жал почина после третата хемотерапија.
Да бидам искрена ни беше кажано дека му останува многу малку време и дека пресудна е третата хемотерапија, ако ја издржеше ќе беше поинаку, велам АКО ја издржеше.
Лекарите ни предложија да ја „освежат“ крвта, баш пред четвртата хемотерапија, но тогаш поради температурната разлика на крвта, доби мозочен удар и почина. Никого не го обвинуваме (иако во отпусната листа/ аутопсијата јасно стои причината за мозочниот удар), оти не можеме да си го вратиме човекот назад.
Не се проблем цигарите, туку начинот на исхрана. Со цедениот сок од: цвекло, јаболко и моркови и успеа да зајакне крвта, како на дете. Со правилна исхрана, го исфрли свинското и телешкото место, јадеше многу малку домашно пилешко и тоа само белото месо, а јадеше многу зеленчук и овошје успеа да си ја поврати силата, но терапиите беа силни, бидејќи болеста беше во напредна фаза.
Кај некои луѓе, доколку рано се дијагностицира, лекарствата може да помогнат. Проблемот што не одиме на лекар на време и самите изигруваме стурчен медицински кадар.
Ако нешто може да помогне е терапија и здрава исхрана.
Последен пат те замолувам:
немој да лажеш народ! Не е фер и не е човечно да се богатиш на туѓа мака. Старите велат: ако не можеш да му помогнеш на човек - тргни му се од патот.