Барам информации за лечење од рак на бели дробови

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
dedo mi ima tumor na belite drobovi od 15cm i skoro se zabelezani metastazi na mozokot. Od prilika kolku vreme mu ostanuva od prilika...?
Kolku godini ima dedoti i kolku godini e bolen
--- надополнето: 3 декември 2012 во 16:32 ---
dedo mi ima tumor na belite drobovi od 15cm i skoro se zabelezani metastazi na mozokot. Od prilika kolku vreme mu ostanuva od prilika...?
Nego svakqj ova kako sigurno od dijagnozata mu ostanuva pomalku od edna godina kedobie izliv na mozokot potoa sledi koma nekolku dena operacija nepomaga!

--- надополнето: 3 декември 2012 во 16:32 ---

Nego svakqj ova kako sigurno od dijagnozata mu ostanuva pomalku od edna godina kedobie izliv na mozokot potoa sledi koma nekolku dena operacija nepomaga!
Докторе Гестапо, те молам да не даваш вакви дијагнози. Секое малигно заболување е индивидуално и зависи од организмот на болниот.
Provenzano дедо ти сигурно бил на доктор. Што ви кажаа докторите? Се лекува ли дедо ти? Во каква општа состојба е? Се зависи од многу фактори и никој не може да каже точно колку му останува.

Докторе Гестапо, те молам да не даваш вакви дијагнози. Секое малигно заболување е индивидуално и зависи од организмот на болниот.
Provenzano дедо ти сигурно бил на доктор. Што ви кажаа докторите? Се лекува ли дедо ти? Во каква општа состојба е? Се зависи од многу фактори и никој не може да каже точно колку му останува.
Se slozuvam takae ali praksata taka kazuva takomi taka pocina toae realnost nikoj ne treba dase plasi smrta sekogo kego stigne porano ili podocna nee bitno.godinite sigo pravat svoeto.Doktorite samo odlozuvanje na bolesta pravat?

Se slozuvam takae ali praksata taka kazuva takomi taka pocina toae realnost nikoj ne treba dase plasi smrta sekogo kego stigne porano ili podocna nee bitno.godinite sigo pravat svoeto.Doktorite samo odlozuvanje na bolesta pravat?
Види, има разни типови на болест и разни типови на терапија, не може да се генерализира. Кај некој, за жал, е одложување, но не може да кажеш само одложување, кога тоа е продолжување на животот. Жал ми е што си се соочил со такво ужасно искуство, но пак ќе кажам, тоа е многу индивидуално и не може да се генерализира дека ако еден пациент живеел толку и за друг ќе биде така.

Lek za rak postoi eve adresa ...www.travar-dresevic.com [rifat@travar-dresevic.com.Seleci molion posto rak na debelo crevo hepatitis b i c metestazi idrugo necekaj za 3 do 4 dena lekot stiga.lekot postoi samo belata mafija ne dozvoluva biznis vo prasanje?kese uveris ke praime muabet.
Ова е исклучително тешка тема и те молам да се воздржиш од неточни информации!

Овој „тревар“ не помага, немојте џабе да фрлате пари.

Ова е исклучително тешка тема и те молам да се воздржиш од неточни информации!

Овој „тревар“ не помага, немојте џабе да фрлате пари.
Vcera na hajat tv imase pacienti sto se izlecile nemoze da lazat se javuvaa od celiot svet golemi pofalbi imase. bea prisutni vo studioto luge sto imale kancer.Jac pisuvam sto vidov nerekov deka jas gi lecam.Toj sto ima maka moze da proba negubi nisto.vo kafana ke potrosis tolku pari.koga seraboti za zdravje ke probas.Doktorite nemozat da pomognat .duri i doktorite vikat baraj drugo qare.Terapijata gi kosta poskapo barem nema dase trujat so lekovi i hemoterapija.Odkaj vie znaete deka neleci.mozebi tvojata misla e gresna.Zatoa postoi forumov da razmenime mislenja daj boze damubide lek nasekoj sto e bolen.
--- надополнето: 3 декември 2012 во 22:03 ---
Види, има разни типови на болест и разни типови на терапија, не може да се генерализира. Кај некој, за жал, е одложување, но не може да кажеш само одложување, кога тоа е продолжување на животот. Жал ми е што си се соочил со такво ужасно искуство, но пак ќе кажам, тоа е многу индивидуално и не може да се генерализира дека ако еден пациент живеел толку и за друг ќе биде така.
Se slozuvam takae odlozuvanje i prodolzunanje istoe.Kete prasam nesto dami odgovoris da pocnam od gore kosa paga glavobolki oci usi vrat kicma sekerna bolest pankreas reuma stres mentalno skrsema raka krivo ja lepat duri i zugata edvaj ja lecat majasilot isto taka .site ovie i drugi x bolesti nemozat dsgi lecat.Samo za sten eksperti se toae kako kozmeticka intervencija.Feder od penkalo e mehanicarcka rabota toa e sten.Jas necuv deka nekoj go izlecile edino raka ima davam na maksilofacijalno tie se profi.narocito dr Vlado Popovski care.Slepoto crevo da ketigo izvadat inekoi lesni operacii.koga se raboti za seriozni operacii kete operirat za kretko vreme ke frlis plocki ke ripnes grobot nati gine.Greskite na doktorite i na policijata zemjata gi pokriva neka tibide jasno!:cuc::tapp:
--- надополнето: 3 декември 2012 во 22:04 ---
Vo prevod istoe

Vcera na hajat tv imase pacienti sto se izlecile nemoze da lazat se javuvaa od celiot svet golemi pofalbi imase. bea prisutni vo studioto luge sto imale kancer.Jac pisuvam sto vidov nerekov deka jas gi lecam.Toj sto ima maka moze da proba negubi nisto.vo kafana ke potrosis tolku pari.koga seraboti za zdravje ke probas.Doktorite nemozat da pomognat .duri i doktorite vikat baraj drugo qare.Terapijata gi kosta poskapo barem nema dase trujat so lekovi i hemoterapija.Odkaj vie znaete deka neleci.mozebi tvojata misla e gresna.Zatoa postoi forumov da razmenime mislenja daj boze damubide lek nasekoj sto e bolen.

Те молам немој да лажеш народ! Јас ти кажувам од искуство. Јас поминав исклучително тежок период, рамно на хорор филм, и кога ќе видам некоја ваква битанга `ко тебе што пробува да излаже народ - ми се гади!

Ние купувавме и многу скапи лекови. Пробавме се`! Фала Богу, нас финансиите не ни беа проблем, па пробавме скоро се` што ни кажаа. Имаше 4 апчиња кои чинеа над 10 илјади евра, ги набавивме од Австрија, но и тие не ни помогнаа, почина пред да го прими последното, па имаше некаков сируп и чај од Белград - ни тоа не помогна...
Нас рано ни го дијагностицираа ракот на бели дробови, но во тој период веќе имавме закажано операција на срце кај д - р Жан Митрев. Откако се опорави од операцијата на срцето, со здрава исхрана успеавме да ја снема дамката од снимките, но имавме една стресна семејна ситуација и повторно се врати таа црна дамка. Веднаш почнавме со лекување на ракот на белите дробови, но за жал почина после третата хемотерапија.
Да бидам искрена ни беше кажано дека му останува многу малку време и дека пресудна е третата хемотерапија, ако ја издржеше ќе беше поинаку, велам АКО ја издржеше.
Лекарите ни предложија да ја „освежат“ крвта, баш пред четвртата хемотерапија, но тогаш поради температурната разлика на крвта, доби мозочен удар и почина. Никого не го обвинуваме (иако во отпусната листа/ аутопсијата јасно стои причината за мозочниот удар), оти не можеме да си го вратиме човекот назад.
Не се проблем цигарите, туку начинот на исхрана. Со цедениот сок од: цвекло, јаболко и моркови и успеа да зајакне крвта, како на дете. Со правилна исхрана, го исфрли свинското и телешкото место, јадеше многу малку домашно пилешко и тоа само белото месо, а јадеше многу зеленчук и овошје успеа да си ја поврати силата, но терапиите беа силни, бидејќи болеста беше во напредна фаза.
Кај некои луѓе, доколку рано се дијагностицира, лекарствата може да помогнат. Проблемот што не одиме на лекар на време и самите изигруваме стурчен медицински кадар.
Ако нешто може да помогне е терапија и здрава исхрана.

Последен пат те замолувам: немој да лажеш народ! Не е фер и не е човечно да се богатиш на туѓа мака. Старите велат: ако не можеш да му помогнеш на човек - тргни му се од патот.

Sve ide napred samo medicinata nazat.od Adam i Eva lugeto nese smenile ipak nisto duri gripot nemozat dago lecat sreka sto za edna sedmica sam se leci inace tesko nas.gi utepaa starite so lekovi apotekite gi pretvorija vo vero ili ramstor vo apoteka mozes da najdes sto sakas.pritisokot nee bolest toj alarmira deka nesto nee dobro treba dase najde odsto ripa ili paga pritisokot .nasekoj mu pisuvat bloksan i pentaksofilin i eden najlon drugi lekovi.Napravija od nas narkomani igrat kako sakat broj 1 sme so lekovi. samo od temperatura kolku deca umirat ili sakati ostanuvat apak tie cerebralna paraliza go vikat.Nedaj boze dase razbolime tesko nas!50 posto lekovite se falcifikat nikoj negi kontrolira ima mnogu lekovi nisto ne reagirat.Pak ke kazam nie sme beli gluvci za doktorite ova vazi kaj nas. neka probat vo evropa taka zatvor nemu gine neka kaze nekoj kogo zatvorile do sega.Site doktori se bela mafija ova e fakt?
--- надополнето: 3 декември 2012 во 22:47 ---
Те молам немој да лажеш народ! Јас ти кажувам од искуство. Јас поминав исклучително тежок период, рамно на хорор филм, и кога ќе видам некоја ваква битанга `ко тебе што пробува да излаже народ - ми се гади!

Ние купувавме и многу скапи лекови. Пробавме се`! Фала Богу, нас финансиите не ни беа проблем, па пробавме скоро се` што ни кажаа. Имаше 4 апчиња кои чинеа над 10 илјади евра, ги набавивме од Австрија, но и тие не ни помогнаа, почина пред да го прими последното, па имаше некаков сируп и чај од Белград - ни тоа не помогна...
Нас рано ни го дијагностицираа ракот на бели дробови, но во тој период веќе имавме закажано операција на срце кај д - р Жан Митрев. Откако се опорави од операцијата на срцето, со здрава исхрана успеавме да ја снема дамката од снимките, но имавме една стресна семејна ситуација и повторно се врати таа црна дамка. Веднаш почнавме со лекување на ракот на белите дробови, но за жал почина после третата хемотерапија.
Да бидам искрена ни беше кажано дека му останува многу малку време и дека пресудна е третата хемотерапија, ако ја издржеше ќе беше поинаку, велам АКО ја издржеше.
Лекарите ни предложија да ја „освежат“ крвта, баш пред четвртата хемотерапија, но тогаш поради температурната разлика на крвта, доби мозочен удар и почина. Никого не го обвинуваме (иако во отпусната листа/ аутопсијата јасно стои причината за мозочниот удар), оти не можеме да си го вратиме човекот назад.
Не се проблем цигарите, туку начинот на исхрана. Со цедениот сок од: цвекло, јаболко и моркови и успеа да зајакне крвта, како на дете. Со правилна исхрана, го исфрли свинското и телешкото место, јадеше многу малку домашно пилешко и тоа само белото месо, а јадеше многу зеленчук и овошје успеа да си ја поврати силата, но терапиите беа силни, бидејќи болеста беше во напредна фаза.
Кај некои луѓе, доколку рано се дијагностицира, лекарствата може да помогнат. Проблемот што не одиме на лекар на време и самите изигруваме стурчен медицински кадар.

Последен пат те замолувам: немој да лажеш народ! Не е фер и не е човечно да се богатиш на туѓа мака. Старите велат: ако не можеш да му помогнеш на човек - тргни му се од патот.
Citaj dobro nego prodavam jas lekot zalmie sto pocinal jas kazav sto vidov na tv nemam nikakov qar jas.samo se obidov da pomognam so dobra namera.Sekogas postoi prv pat koga kese pojavi bolesta kasnoe.Eve da receme sibil na lekar isite analizi dobrise ama dotogas.Sto ponataka kese pojavi poleka isto posle kete spasat nese lazi od nekoi raboti nese bega sve ima pocetok i kraj nasekoj mu posakuvam zdravje i dolg zivot
--- надополнето: 3 декември 2012 во 22:52 ---
Me navredi malce sotoa nelazi jas nesum doktor da lazam ne frlam kibriti tvoe e kako ke svatis .jas napisav so dobra namera.

Sestro jas nesum travar pogresno si svatila jas nego prodavam lekot nedaj boze da ziveam od lekovi harakiri ke napravam stvarno zal mie sto pocinal takov e zivotot nekoj porano umira nekoj pokasno tuka sme gosti.jas gisakam lugeto.zatoa i pisuvam se obiduvam da pomognam kolku mozam. site gresime ponekogas zatoa postojat prockite.
--- надополнето: 3 декември 2012 во 23:15 ---
Со уште подобра намера ти кажувам да не промовираш секакви треви на оваа тема.
Okej sestro forumov zatoa postoi.tolku od mene .jas go pocitunam tvoeto mislenje nete napagam :facepalm:

Господ нека им е напомош на тие луѓе, имав во фамилија заболен од рак на белите дробови, година дена се отепавме од барање лек и ништо. Се најлошо да го снајде оној што се дрзнал од "мртви" луѓе да храни семејство!!!

Инаку во врска со темава, читав минатиот месец во нова македонија статија за некоја германка што била блиску до лекот...

--- надополнето: Dec 3, 2012 3:32 PM ---

има 71 година и тава му е дијагностицирано од ова пролет. На почетокот туморот е бил голем 7цм додека сега од помалку една недела му е 15цм
--- надополнето: Dec 4, 2012 4:49 AM ---
да... лекува се со хемотерапии. пред некој ден кажаа на сестра ми оти има метастазирано на мозокот и од сликата се гледале некои 2 црни точки. ке пробале да ги тргнат истите со хемотерапија и тава ке почне следната недела. Општо земено ние го гледаме оти не е нај нај ама он продолжува да негира

Najdobro za nego cist vozduh nad morska visocina nego macite so hemoterapija.Sekoj den sto kego zivee qar za nego.normalnoe vo tie godini taa diagnoza.po moznost organska hrana tecnosti poveke uzivajte so dedoti sakajtego dodeka e ziv takov e zivotot.Site ke go vkusime smrta nekoj porano nekoj pokasno.pocesto luftirajteja sobata dane bide mnogu toplo ne poveke od 20 stepeni.Akoe nad 20 stepeni procesot ide pobrzo.idijotot [tumurot] uziva kogae mnogu toplo raste brzo sto poladno poveke ke zivee.najgolem dusman na tumurot e ladno ali covek nemoze da izdrzi hipotermija go faka.Eskimite nemat vakvi dijagnozi umirat od mnogu starost.
--- надополнето: 4 декември 2012 во 10:11 ---
Господ нека им е напомош на тие луѓе, имав во фамилија заболен од рак на белите дробови, година дена се отепавме од барање лек и ништо. Се најлошо да го снајде оној што се дрзнал од "мртви" луѓе да храни семејство!!!

Инаку во врска со темава, читав минатиот месец во нова македонија статија за некоја германка што била блиску до лекот...
Daj boze dabide taka site kese raduvame atie sto lazat nema da projdat taka lesno Gospod znae najdobro kako dagi kazni.lekot 5 pari e treba dase bara.

pocesto luftirajteja sobata dane bide mnogu toplo ne poveke od 20 stepeni.Akoe nad 20 stepeni procesot ide pobrzo.idijotot [tumurot] uziva kogae mnogu toplo raste brzo sto poladno poveke ke zivee.najgolem dusman na tumurot e ladno ali covek nemoze da izdrzi hipotermija go faka.Eskimite nemat vakvi dijagnozi umirat od mnogu starost.
.
Колку нема врска ова, топлината нема никаква врска со ширењето на туморот.
Ескимите имаат мала стапка на малигни болести затоа што живеат среде пустелија, немаат ни загадување, ни зрачење, ни ништо. Нема врска ладното со тоа. Не давај недоветни совети, само ќе му навеат и некоја настинка на човекот, уште поголема беља ќе направат.
Provenzano прашањето што го постави не е нешто што може овде да ти се одговори. Тоа прашање бара стручњак кој работи со такви пациенти, но, ни таков стручњак не може да ти каже точно. Како што ти кажав, има луѓе кај кои се развива многу брзо, има некои кај кои требаат години. Кај дедо ти напредувало, но нека проба со терапијата, само под услов да е доволно физички силен да ја поднесе.

Jaс пак имав случај на другарче татко кој никогаш во животот не запалил цигара, беше планинар невиден, секој викенд освојуваше врвови, па заболи од рак на бели дробови..........Не бира чудово пушач -непушач. Нека почива во мир човекот.
Не се само цигарите единствени причинители на такво заболување.Претпоставувам дека живеел во град а не во село каде воздухот е загаден максимално посебно во Скопје бидејки е во дупка и нема никакво струење на воздухот.Јас ја прашав баба ми која до 26 година живеела во село колку луѓе имало болни од рак во тоа време?Ми вика немало ниеден од сите што живееле таму односно имало само еден но тој бил на печалба во Америка па се претпоставува дека од таму заболел.Во селото иако доста мажи виткале тутун немало ниеден болен што јасно укажува дека тутунот не е толку штетен колку што е прикажан во негативен контекст јавноста.Еве ја правата вистина за тутунот која ретко кој ја знае.
http://www.ivonazivkovic.net/cigarete.htm
--- надополнето: 5 декември 2012 во 08:12 ---

Жал ми е човекот но ти гарантирам со глава дека бадијала сте имале финансии кога сте немале вистински информации за лечење на болен од рак.Уште кога прочитав дека со пилешко месо и хемотерапија сте го лекувале пациентот немам коментар.Ако сакаш да ја дознаеш правата вистина а не онаа што ја знаат сите дипломирани лекари ке дојдеш во понеделник во ИНТРО кафичот од 19 часот и ке слушнеш од интелектуалци многу работи што не ги знаеш бидејки нема кој да ти ги каже.
--- надополнето: 5 декември 2012 во 08:15 ---
има 71 година и тава му е дијагностицирано од ова пролет. На почетокот туморот е бил голем 7цм додека сега од помалку една недела му е 15цм
--- надополнето: 4 декември 2012 во 05:49 ---

да... лекува се со хемотерапии. пред некој ден кажаа на сестра ми оти има метастазирано на мозокот и од сликата се гледале некои 2 црни точки. ке пробале да ги тргнат истите со хемотерапија и тава ке почне следната недела. Општо земено ние го гледаме оти не е нај нај ама он продолжува да негира
http://www.ivonazivkovic.net/HEMOTERAPIJA-NAJVECA-PREVARA.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom