Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Џену бе,како ти сколиоза? Знам дека препорачуваат пливање како третман,а ти се бавиш со пливање :raz:
Не само јас, и повеќето деца кои тренираат. Поголем фактор е тешките ранци кои ги носиме на школо/т.е. ги носевме како мали. Јас знам дека некои денови ептен ми беше тежок ранецот.
Инаку препорачувам пливање за тие со сколиоза, мене многу ми го опушта `рбетот, час време пливање на два-три дена е доволен за да се намалат болките во грбот.
Каков тип на вежби правеше?Имав искривување на рбетот во вид на буквата Ѕ одев на физикална 10 часа...тие вежби не ми помогнаа кој знае колку па носев еден корсет од пластики и шипки и триста чуда...после цело лето го поминав на базент и со 5,6 месеци вежби се исправив..
Имав искривување на рбетот во вид на буквата Ѕ одев на физикална 10 часа...тие вежби не ми помогнаа кој знае колку па носев еден корсет од пластики и шипки и триста чуда...после цело лето го поминав на базент и со 5,6 месеци вежби се исправив..
Дали некој знае да објасни која е поврзаноста на некој поим гибозитет (или така нешто) со сколиоза?
Gibusot ili rebna grbka e karakteristika na sekoja torakalna skolioza i ne pretstavuva kifozoranje na rbetot a ja odrazuva deformacijata na rebrata i nivnata rotacija vo zadna posoka od stranata na iskrivuvanjeto. Znaci skoro nema skolioza kaj koja nema Gibus, toa e edna od karakteristikite na tri dimenzionalnoto iskrivuvanje na rbetot- skoliozataДали некој знае да објасни која е поврзаноста на некој поим гибозитет (или така нешто) со сколиоза?