Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.336
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најголемата философија на ова верување
1.Човекот има право да живее по својот сопствен закон-
да живее на начин како му е по волја:
да работи по својата волја;
да се забавува по својата волја;
да се одмара како му е волја;
да умре кога и како му е волја.
Се убаво....но да ти кажам право и христијаните кои се нарекуваат само христијани живеат вака... мнооогу ги има! па што да ти кажам освен честито! Ништо ново само ги деклариравте неправедните христијани хехехеи јас ко атеист го имам истото размислување до некаде.
Неправедни христијани?
Може малку да појасниш?
Иако веќе мислам дека знам на што целиш.
Ееве пример ова човекот има право да живее по сопствен закон, каде по христијанството човекот треба да живее по законот божји... итн итн...
Btw.. навистина мислам дека ако човековата свест беше 20 пати на повисоко ниво ова верување ќе беше добро за сите- но се до тогаш философијата на Исус е несоборлива (зборам за цитатите на исус од библијата - учењето на исус како луѓето треба да живеат, немој да ме сватиш погрешно, значи само филисофијата)
Значи нема колизијаТогаш и само тогаш, ти си во хармонија со движењето на Работите, а твојата волја е дел од Божјата, и спрема тоа еднаква на неа. И бидејќи волјата е само динамички аспект на нашето битие, и бидејќи две различни битија не можат да имаат идентични волји тогаш ако твојата волја е Божја волја, значи Ти си тоа.
Да го објаснам цитатот..
И бидејќи волјата е само динамички аспект на нашето битие,
Се знае што е волја- (немоје со вакви вртење муабети ве молам- не се сите глупи луге) волјата е тоа што ти сакаш/посакуваш да го имаш за тебе или некој друг - точка - запирка (секогаш станува збор за идно време) Или со друг збор - Желба. А ипак доаѓа во контрадикторост, вели дека е само дниамички аспект а погоре се тврде нешто друго.
бидејќи две различни битија не можат да имаат идентични волји тогаш
Леле какви игри со зборови, жити се вака им праев на професори ЛОЛ- ... тука се тврди дека две битија (претпоставувам се зборува за битије човек) неможат да ја имаат истата волја или желба.... (хахахах како бе тоа???? зборуваме за совршен свет?)
Е сега иде најглупавото... горе наведовме дека твојата волја е божја волја а сега вели "ако твојата волја е Бојжја волја, значи Ти си тоа."
Овдека текстот те враќа назад и сам се спротива со себе бидејки погоре се тврди дека нашата волја е еднаква и е дел од божјата волја а тука пак се вели АКО ... како може да стои АКО кога веќе погоре е констатирано дека волјата е еднаква на божјата волја а сега прашува ако твојата волја е божја волја- контрадикторно!
И на крај се вели значи Ти си тоа- тука се кажува истото од првата реченица само обрнато наопачки.. или со други (пак по старо) ти си бог ... мислам ние сме богови.
Ова морав да го напишам текстов разглобен овака бидејки ќе беше џабе само да прокоментирам кога немаше да ме разбереш..
Е сега, како прво чиста глупост е да веруваш дека никој нема да посака да ти ја Ебе женската, а ако е така никој ад не сака да и скокне.. тогаш си ја земал најгрдата а и дури тогаш накрај некој од инает можеби ќе сака да ја плесне ...
Не сум запознаен доволно на оваа тема но пак ќе речам дека целава ова работа ми стои само како заматкана вода- но не се сите без подводни очила и нуркачки одела![]()
Вољата за која се зборува тука не е желба, страст или нагон....туку нешто подлабоко, како на пример карма или судбина. Зацртана патека или "орбита".Еве за што зборам јас..
Да го земеме примерот со партнерите... дечко и девојка, ни тој ни таа не сака да има однос со повеќе партнери- тогаш се појавува ТРЕТО лице (О.Т.О.) кое бескрајно сака да има секс со таа девојка (едноставно неможе да ја добие се додека е таа со нејзиниот дечко).. што тогаш, претходно не наведов дека во цитатот стоеше оној кој сака да ти ја одземе слободната волја имаш право и да го убиеш(така нешто беше не се отвара линкот моментално), дали според ОТО тоа би било во ред? Еве јас да се ставам на место на третото лице.. дали би било во ред јас да го убијам дечкото на девојката бидејки мојата волја е јас да бидам со неговата девојка?
Или Вие мислите дека тоа нема да се случи? Мислам третото лице никогаш не би се затрескал по истата девојка ако оди по учењето на ОТО (бидејки искрено незнам повеќе за вас и неможам да носам предрасуди, те молам просветли ме ако има нешто што испуштам- се спремаме за Мај ќе се патува па немам време да копам на страната моментално
Поздрав
p.s. за толкувањето погоре нема да продолжам со дискусии бидејки нема да можам да престанам и така тоа сега што го напишав ме интересира повеќе.
Ах ако е тоа... тогаш е друга приказка затоа и прашавВољата за која се зборува тука не е желба, страст или нагон....туку нешто подлабоко, како на пример карма или судбина. Зацртана патека или "орбита".
Во секој случај, нека одговорат од О.Т.О, тие се поупатени.
Поздрав.
Ах ако е тоа... тогаш е друга приказка затоа и прашав
Еве за што зборам јас..
Да го земеме примерот со партнерите... дечко и девојка, ни тој ни таа не сака да има однос со повеќе партнери- тогаш се појавува ТРЕТО лице (О.Т.О.) кое бескрајно сака да има секс со таа девојка (едноставно неможе да ја добие се додека е таа со нејзиниот дечко).. што тогаш, претходно не наведов дека во цитатот стоеше оној кој сака да ти ја одземе слободната волја имаш право и да го убиеш(така нешто беше не се отвара линкот моментално), дали според ОТО тоа би било во ред? Еве јас да се ставам на место на третото лице.. дали би било во ред јас да го убијам дечкото на девојката бидејки мојата волја е јас да бидам со неговата девојка?
Или Вие мислите дека тоа нема да се случи? Мислам третото лице никогаш не би се затрескал по истата девојка ако оди по учењето на ОТО (бидејки искрено незнам повеќе за вас и неможам да носам предрасуди, те молам просветли ме ако има нешто што испуштам- се спремаме за Мај ќе се патува па немам време да копам на страната моментално
Поздрав
p.s. за толкувањето погоре нема да продолжам со дискусии бидејки нема да можам да престанам и така тоа сега што го напишав ме интересира повеќе.