Ipsissimus
P.I.
Не ти се здосади тролањево? Маратон си тераш некој?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ти се здосади тролањево? Маратон си тераш некој?
@Ipsissimus ќе ти објасни најдобро во врска со твоето интересирање што е Телема, и што го прави еден човек да биде Телемит
A sto e so drugite vrsti na necovecki bogoviПовелете (ако имате време и ве интересира, нормално) еден интересен текст кој што е поместен во телемитскиот весник „Самек“ на „Secret Fire“ О.Т.О. Оазата, Скопје!
Мрза на стари години почна да те фаќа.@Ipsissimus ќе ти објасни најдобро во врска со твоето интересирање што е Телема, и што го прави еден човек да биде Телемит![]()
За да знаеш што се телемити, треба да знаеш што е телема. Телемата е грчки назив што значи Волја.Gledam ispisani se 240 strani , a me interesira temata no na pocetokot koga vlegov vidov retardirana copy paste objava na nekoi citati ili sto se tamu veza nemam pa sakam da mi objasne nekoj sto e telemata , a sto telemiti ?
Мрза на стари години почна да те фаќа.[DOUBLEPOST=1408910749][/DOUBLEPOST]
За да знаеш што се телемити, треба да знаеш што е телема. Телемата е грчки назив што значи Волја.
Во овој случај под Волја не се мисли на намера или желба, туку на суштината во секој човек, на неговата предодреденост, таа е динамичкиот аспект на битието, "орбита" по која секој треба да се "движи".
Оваа Волја е дел од универзалната - космичка или Божја волја, што значи секој акт со кој би ја спречиле волјата на некој друг би значело дека е акт што не потекнува од нашата чиста волја.
Според ова, телемит е човек што се стреми да ја открие и да живее според својата чиста волја. Човек што ја открива својата суштина или предодреденост и живее во склад со неа.
Не можам поеќе... чекав сосема други муабети до сега, а постојано се оди на едни исти муабети.Мрза на стари години почна да те фаќа.![]()
Не ни се поклопиле патеките, затоаBre bre sve lami na patot
A niedna lamija
Потполно се слошувам со читателот кој исправно го констатира редовното ретардирано копи пејст објави кои со право само ним ги интересира а на останатиот дел од логичниот аудиториум им ги отекува расадницие на потомството (ако се припадници на машкиот пол, разбира се).Gledam ispisani se 240 strani , a me interesira temata no na pocetokot koga vlegov vidov retardirana copy paste objava na nekoi citati ili sto se tamu veza nemam pa sakam da mi objasne nekoj sto e telemata , a sto telemiti ?
Незнам за тебе, но обично останатиот дел од логичниот аудиториум, не губи време и не чита нешта што не ги интересираат. Тебе никој не те запре на улица да ти ги отекува расадниците или ти дојде дома да ти кажува што е телема.Потполно се слошувам со читателот кој исправно го констатира редовното ретардирано копи пејст објави кои со право само ним ги интересира а на останатиот дел од логичниот аудиториум им ги отекува расадницие на потомството (ако се припадници на машкиот пол, разбира се).