Polar Bear
Absolute Predator
- Член од
- 22 април 2010
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 2
Да не анализирам повеќе на темава, нема смисла. Глупости од типот „еден киловат за 50 квадрати“, мешање снага, енергија, површина, време, зборува само за нестабилна личност. Овој човек не е инженер - инженерите, макар и пензионирани, не мешаат основни единици, тој е неарен. Епа 1kW греач номинално ќе грее 50 квадрати ако е постојано вклучен, за 1 месец, 720 часа, ќе потроши 720kWh, а толку од прилика ќе изеде и 6kW термо печка, само што ќе биде поефтино оти ќе се полни на ноќна тарифа.
Туку да ги прашам другине, кои мислат дека човеков е генијалец, зошто не им веруваат на луѓето што се школувани за овие реботи? МК е слободно, капиталистичко и предприемачко општество. Ако толку веруваат во овие „изуми“, зошто не инвестираат во „златната кокошка“? Земете кредит, продадете што имате, инвестиција во ваков изум ќе ве направи милијардери во долари.
А додека вие работите на тоа, јас за поправка на заби ќе одам на забар со диплома, а кога ќе ми треба правен совет, ќе одам кај адвокат со диплома. Вие можете и обратно, оти правејќи го обратното, сте станале милијардери.
God bless you all!
:salut:
Туку да ги прашам другине, кои мислат дека човеков е генијалец, зошто не им веруваат на луѓето што се школувани за овие реботи? МК е слободно, капиталистичко и предприемачко општество. Ако толку веруваат во овие „изуми“, зошто не инвестираат во „златната кокошка“? Земете кредит, продадете што имате, инвестиција во ваков изум ќе ве направи милијардери во долари.
А додека вие работите на тоа, јас за поправка на заби ќе одам на забар со диплома, а кога ќе ми треба правен совет, ќе одам кај адвокат со диплома. Вие можете и обратно, оти правејќи го обратното, сте станале милијардери.
God bless you all!
:salut: