Охриѓанец со 8 изуми за грејни тела со кои се заштедува ел. енергија

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Да не анализирам повеќе на темава, нема смисла. Глупости од типот „еден киловат за 50 квадрати“, мешање снага, енергија, површина, време, зборува само за нестабилна личност. Овој човек не е инженер - инженерите, макар и пензионирани, не мешаат основни единици, тој е неарен. Епа 1kW греач номинално ќе грее 50 квадрати ако е постојано вклучен, за 1 месец, 720 часа, ќе потроши 720kWh, а толку од прилика ќе изеде и 6kW термо печка, само што ќе биде поефтино оти ќе се полни на ноќна тарифа.

Туку да ги прашам другине, кои мислат дека човеков е генијалец, зошто не им веруваат на луѓето што се школувани за овие реботи? МК е слободно, капиталистичко и предприемачко општество. Ако толку веруваат во овие „изуми“, зошто не инвестираат во „златната кокошка“? Земете кредит, продадете што имате, инвестиција во ваков изум ќе ве направи милијардери во долари.
А додека вие работите на тоа, јас за поправка на заби ќе одам на забар со диплома, а кога ќе ми треба правен совет, ќе одам кај адвокат со диплома. Вие можете и обратно, оти правејќи го обратното, сте станале милијардери.

God bless you all!

:salut:

поларна мечко.... да си жив и здрав за муабетов....

ја имам ја имам формулата тоест рецептурата за три компонентната течност :vozbud:
кој е заентересиран веднаш му ја продавам за 50................ ДЕНАРИ

ама ти ја имаш по слабата... јас ја имам поубавата и рецептот го шиткам за 200 денари хахаха.... а имам и една трубо јака, рецептот го давам за 500 денари... ко даје више ко даје више????:vozbud::vozbud::vozbud:

Да не анализирам повеќе на темава, нема смисла. Глупости од типот „еден киловат за 50 квадрати“, мешање снага, енергија, површина, време, зборува само за нестабилна личност. Овој човек не е инженер - инженерите, макар и пензионирани, не мешаат основни единици, тој е неарен. Епа 1kW греач номинално ќе грее 50 квадрати ако е постојано вклучен, за 1 месец, 720 часа, ќе потроши 720kWh, а толку од прилика ќе изеде и 6kW термо печка, само што ќе биде поефтино оти ќе се полни на ноќна тарифа.

Туку да ги прашам другине, кои мислат дека човеков е генијалец, зошто не им веруваат на луѓето што се школувани за овие реботи? МК е слободно, капиталистичко и предприемачко општество. Ако толку веруваат во овие „изуми“, зошто не инвестираат во „златната кокошка“? Земете кредит, продадете што имате, инвестиција во ваков изум ќе ве направи милијардери во долари.
А додека вие работите на тоа, јас за поправка на заби ќе одам на забар со диплома, а кога ќе ми треба правен совет, ќе одам кај адвокат со диплома. Вие можете и обратно, оти правејќи го обратното, сте станале милијардери.

God bless you all!

:salut:

Без разлика на твоите пресметки, јас мислам дека неговите изуми работат. Го знам типот, живее два спрата под мене, и е најголемиот давеж и фалбаџија шо го имам сретнато. Не е македонец, црногорец е мислам, и има 11 изуми. Тој иначе се грее со помош на неговите изуми, што значи дека работат. Е сеа дали заштедуваат 70 %, не сум баш сигурен, ама за заштедување, заштедуваат. Исто така и ги продава неговите изуми на некоја фирма или претпријатие, ако сака да му ги откупи и да ги произведува (малце скапо, али ...).

Mislam deka e neseriozno ili napisano ili seto gore navedeno.Pred se ne se naveduva kolku energija- toplotna se dobiva, da ne zboruvame za najobicni propusti vo presmetkite.Dali znaat kako se presmtuva greenje.Vo leto so taa enerija a i so nikakva k'e imate super greenje!.Treba da se bide seriozen.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom