Eвро/денар

• Креатор на темата Креатор на темата korka
  • Време на започнување Време на започнување
aj ako mozi nekoj da mi kazi za ova sho ne mi e jasno.pr.sega kupuvam evra na 61 denari dostignuva evroto za godina 80 denari. isega jas togash evrata gi zamenuvam vo denari i imam poveke denari odkolku sto sum imal pred toa.no ne mi e jas no mene na primer dali togash tie 80denari od edno evro dali ce vreda isto kolku sto vredat sega tie 60denari??dali togash na primer dokolku dostigne 80 denari dali togash ce se koregiraat ceni i na drugi proizvodi?ili pak se ke bide isto a ti si car so toa shto potoa 1000evra ke bidat 80 000denari a ti si gi kupil za 60 000denari i namesto 1000evra si kupil 1350evra ,i so 1000evra ke vredat i togash isto kako sega t.e na primer dali togash edna kujca sto vredi sega 20 000evra togash bi se spushtila na 16000evra na primer ili dali pak ke bide 20 000evra?

Веројатно е дека со тоа што ќе ти требаатп повеќе денари за евра странските производи ќе бидат многу поооскапи.

Со тоа ќе пораснат цените, всушност и домашните производи ќе поскапат како резултат на странските.....

ботом лајн...
најверојатно е дека ќе изгубиш а не добијаш

ke ostane ist sprema mene
ke bide ogromna zaguba za bankite vo makedonija
ke ima pak propaganje na nekoja banka a toa e losa reklama za bankite i ke pocnat narodot pak pod pernica da gi cuvaat parite i plus cela makedonija e so krediti
a se e vo denari znaci i bankite ke gi vlecat koncite
ama pak koj znae ako gi davale site krediti so klauzula vo evra koja sto ne se procitala
ima li nekoj sto ima kredit na glava i da kaze kako mu e zemen
so denarska protiv vrednost ili vo evra
ako e vo evra ja naebavme:nesvest:
i :tapp: do godina

Имаш претстава колку ќе вредат сите овие покачувања на плати и пензии ако имаме 120 денари за евро?

Sigurno mnogu pomalku odkolku sto vredele.......pred Gwujo da gi pokaci...., no verojatno znaete deka toa e trikot... :)

ima li nekoj kredit zemeno da kaze kako se kamatite
vo denarska protiv vrednost ili vo evro?????????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom