Bahkti yoga и рower yoga, минимум 4 пати неделно. Духовно и ментално прочистување, детоксификација на умот и телото. Совршено функционира кај мене веќе 3 месеци.
Chanting е исто вклучено на почетокот и крајот на секоја јога сесија.
Bahkti yoga е посветеност и пронаоѓање на личен Бог, пријател, партнер, родител. Комбинација на вежби, пеење и играње!
Power yoga е малку поинтезивен вид на јога. Вежбање и работење со себе а не против себе. Хранење на духот и егото, создавање и ослободување енергија, виталност и слобода. Физички и ментален баланс. Престануваш да мислиш, се смируваш, престануваш да контролираш и почнуваш да слушаш. Ги слушаш и задоволуваш потребите на телото, не му кажуваш ти што треба да прави.
When you spill something on the floor, you clean it up, right? You don't want to live with that mess. Well, that's all yoga is designed to do: bring awareness to the mess and give you direction to help start the cleanup.
Покрај ментални и духовни секако дека има и физички придобивки. По две три недели туку оп ќе забележиш дека имаш мускулчиња онаму каде што не си ни помислувал дека може да се оформат...лавли!
Јас отсекогаш сум била флексибилна и не ми требаше многу време д го навикнам и прилагодам телото на различните twisting poses ама со баланс сеуште си имам мака. Не можам бре таа пуста warrior 3 поза да ја изведам правилно и долго колку што треба! Но, јогата е предизвик ама во никој случај напор. Може да ги модифицираш позите онака како што му одговара на твоето тело и градба, сите сме различни.
Затоа пак нозе позади врат и уши ставам без мака!
It all takes time!
Namste!
Тревис, го обожавам!

Вака отприлика изгледа еден power yoga class , постојано движење, потење ко коњ и дишење, најбитниот дел!
То!