Матетес, од кога стана побожен бе? Еден пост тие ваков, другиот онаков, третиот...???
Од вчера.
Твоите постови ме „трогнаа“.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Матетес, од кога стана побожен бе? Еден пост тие ваков, другиот онаков, третиот...???
da be i bog ne postoi neli,ne se praj mutav za sto zivees ti koja ti e cel vo zivotot bez Bog si nikoj i ne mozes nisto da storis
Глупости на т'ркалета...м?
Според мене таа е единствената правилна вера. Св. апостол Петар дошол во Рим и ја воспоставил католичката црква (католичка значи општа сенародна црква),
се потоа што се има одцепено од општата (католичка) црква се смета за протестантство вклучително прво православната црква, после англиканска па лутеранска и се до ден денес....
bilo koja vera ja vrednuvam spored vernicite, bidejki samite dogmi i rituali na bilo koja religija se bespredmetni na vrz osnova na niv da se procenuva verata,site veri ucat na dobro i toj eticki element e ona bitnoto a drugoto e samo pro forma i del od estetikata i ikonografijata, arhitekturata umetnosta i vkusot vo krajna linija.