Киселини во стомак

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
alternativa

Rennie, Rupurut, Ranital.... se lekovi koj mozat samo momentalno da vi pomožat, sto znaci, da treba mnogu poveke, da naprajte za svoeto zdravje za trajno izlecenje.Zatoa sto zgolemena kiselina vo želudnikot nee bezzazlena rabota, postepeno prouzrokuva zapalenije na stenkite na želudnikot, što posle toa doagja do razni drugi problemi npr. rana, erozija i sl. Za da se toa spreči kako prven e potrebna izmena na ishrana i probaj proveren priroden lek MUMIO, toa e lekovita planinska smola, koja ima lekoviti svojstva za mnogu vidovi na bolesti, posto deluva antibakterisko, detoksikacisko, antialergisko,antioksidantno,protiupalno i regenerativno na perfirniot i centralniot nervi sistem, sozdaduva novi krvni tela,golema pomos za onkoloski bolesti posebno vo kombinacija so oficijalno medicinsko lecenje, gi čisti žilite, namaluva seker, namaluva visok pritisok......Ova e samo 0,1 % od toa za sto se upotrebuva MUMIO, normalno so adekvatni recepti za upotreba. Posto kako sekoj kemicen ili sinteticen lek nee za bilo koj vo bilo koja doza, taka isto vazi za prirodnite lekovi, potrebna e tocna doza i odredeni vremenski period na lecenje, za da toa se postigne se potrebni i informacii od strana na bolesnikot: dolžina na bolesta (kronicna akutna), drugi kronicni bolesti,da li trosi drugi lekovi i koji, starost, pol, tezina.... za sekoj se posebno odreduva terapija, vakov pristap do bolesta dava najefikasni rezultati vo lecenjeto so alternativa.

Јас имам киселини редовно скоро секој втор ден и си пијам реглан,бидејќи имам и болки во желудникот,но ништо од лекувањето,а веќе неколку години ми ги препишуваат.Ги прочитав сите предлози за моментално да се спречи киселината,но дали некој успеал да ја отсрани со некои апченца?
btw и гастритис имам од 16 години и тој си е статус кво.

Мајке му, и јас имам редовно скоро секој ден во последно време, најчесто ако доручкувам тестенини или пецива, или ако јадам ајвар.

Не се ептен страшни, ама нервира. Не пијам ништо, минерална вода евентуално. Инаку, од други кои си имаат мака, знам дека Рупурутот е ефикасен. Колку не е штетен, незнам.

Jas si zimam Ranitidin za kisleini, a ako vo momentot nemam i dve do tri semki od masilnki da goltnes pomagaat....inace me fakaat kisleni od testenini a najmnogu od ajvar

RANITIDIN или UPSARIN, пробајте.

Исто така, и некоја голтка чисто млеко.

Киселини....ги имам секој ден кога јадам топеница и кисело млеко и пијам јогурт

Jas go imam barem spored mene najlosiot stomak od site sto gi znam. Skoro sekoj den me boli,osobeno koga sum prva smena na skolo,mi krci, me stega,osekam kiselini i slicno.Ne sum bil na doktor i ne go lecam so nisto posebno zasto ednostavno mislam deka mi e takov i deka nema lek.

Мистичен напиша:
Мајке му, и јас имам редовно скоро секој ден во последно време, најчесто ако доручкувам тестенини или пецива, или ако јадам ајвар.

Не се ептен страшни, ама нервира. Не пијам ништо, минерална вода евентуално. Инаку, од други кои си имаат мака, знам дека Рупурутот е ефикасен. Колку не е штетен, незнам.

Рупурутот не би требало да е многу штетен, бидејќи кога бев трудна докторот ми рече без секирации да го пијам кога ќе посакам. Инаку, при киселини многу помага јаболко.

imam nezen stomak i koga me boli ili imam kiselini piam kisela voda :) toa e lekot veruvajte

samo ladno mleko ili jabolku e spasot.
Mene ova mi se slucuva skoro sekoj den, pa zatoa pijam po 2 litri mleko vo denot, pa fala bogu izdrzvam

Абе јас изнапатен сум од тоа дури и со црево ме снимаа па демек хелиобактер сум имал па ланзул па омепразол па гастали и рупурути на помош ама после фатив од шо сум имал, Кафе, и престанав да пијам и сеа немам:toe:

Непијам турско кафе(24 сати стои во желудникот) тоа е смрт за желудник:violent1: а филтер е полесно(само 2 сати).значи пиете филтер:party2:

а за гасови во стомак?
лекот е....епа не го знам..затое ве прашуем вас!

Офчар напиша:
Абе, ви се дешава?

Ја изглеа гнетам крволочно, све јадам.. па после оп трт.

Ајде дежурните нека напишат нешто на оваа тема. И како да ја лечам сем сода бикарбона, не за друго, ај шо е гадна, касно е, па ко ќе ждригнам моите ќе ги разбудам..

Sum slushnal deka soda bikarbona ne pomaga na zheludnikot, dokolku ne e vo preterano tochni dozi.. a nemozesh da znaesh dali se tochni, poshto treba da se sogledaat milion faktori. Forata e se vo psihata. Ne ti se veruva, znam, no thats just the way it is.

Ма не помага ладно млеко, испијте една чаша кока кола или било каков кола сок

Imate srekja sto naletav na forumov i bas radi ovaa tema se registrirav,
ne deka nemam popametna rabota,tuku znam kolku e bolno da "imas kiselina".
Site sto ke se prepozaat vo mene gi sovetuvam da postapat isto kako i jas.
Prvo da pocnam so nacinot na ishranata,bidejki toa e najvaznoto.
Ja sum tip gurman i fanatik po blago. Uste kako dete si jadam cesto blago,razni cokoladi
kolaci,koka kola,sendvici,pici .....
So eden zbor KATASTROFA...
Pri vakva hrana zeludnikot e primoran da laci povekje kiselina so sto se zgolemuva moznosta od negovo ostetuvanje. Ovaa ne e edinstvenoto,ako plus ste primorani da zemate i antibiotici i raznorazni lekovi protiv bolki vo mojot slucaj ketanol forte himoral
i vibramicin,so sigurnost trvdam deka ste go ostetile zeludnikot(negovata sluzokoza koja e bariera sto sluzi da ne ja osekjate kiselinata).
Znaci sekoj ima kiselina,nekoj ne ja osekja,a nekoj da(toj e bolen).
Ja custvuvate kiselinata(gorenjeto)vo zeludnikot zatoa sto vi e ostetena barierata.
Na takvite osteteni mesta se naseluvaat gabite sto gi vnesuvame so hranata vo najlos slucaj i kralicata na gabite (HELIKOBACTIS). Fala bogu jas ja nemav!!
Se ustanovuva so kontrola na izmetot! Odbranata na organizmot pocnuva da raboti
i zeludnikot laci kiselina i koga ne jadete(sigurno imate gabi-paraziti-pecurki[narodski])
Nas toa ne boli pa nie ja blokirame negovata rabota so razno razni gluposti
od tipot na bikarbona rutacidi i site neutralizatori na zeludnikovata kiseleni.
Tuka sme glavni zastitnici na gabata,koja se osekja prijatno,zastitena pa bara povekje od nas seker vo vid na cokolado ,sladoled,kolaci....
Pri takva ishrana gabata gi osvojuva tenkoto,debeloto,dvanaestpalecnoto crevo se mnozi i prodozuva da vodi borba protiv vas................................
prodolzuva........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom