Киселини во стомак

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Нај нов демек ко лек, еве 3-4 дена го практикувам и немам киселини сега за сега. Се тера целава процедура 40 дена а тоа е наутро да голтнеш едно кафено лажиче суво нане (нормално ситно ке го издробите) и на гладно срце ке го голтнете. Е сега бидејки е суво и дави испијте го со малку вода, ама со што е можно помалку вода. Тоа е под број 1, под број 2 е дневно да пиете 1 до 1,5 литар чај од мешавина од нане и босилок.

Значи секое утро едно лажиче нане и у тек на денов 1-1,5 литар чај и збогум киселини.

Здр
----------------------------------------------------
вака луѓе прочитав се што сте пишеле за овие проклети киселини, јас ги имав страсно многу , главен причинител се стресот едно 90 %, а друго е неправилна исхрана . јас на преглед бев во Ремедига на гастроскопија ми става црево во желудник, и ми ја извадија киселината едно 300 грама сто емногу, и ми дадоа терапија со пачинја, апцинјата се нолпаза и реглан, и Персен за стрес, но не препорацувам да ги земате на своја глава, мора лекар прво да ве види оти ако не сте за таа терапија мозе да настетат апчинјата. друго додека е терапијата пазење на исхана обавезно. : Треба да се јаде варена храна строго, и манџи бес запршка. од зеленцук највеке моркови они се како лек за зелудникот, и ладно млеко бес шекер насабајле по една чашка,а мозе во старт една ипол, внимавајте на млекото мозе да направи со тек хоестерол во крфта ако консумирате од пола кило повеке на ден. и спортот помага трчање ама темпо по малку бес многу замор за имунитет на телото да се дава. од храната да напоменам , добро е орис , риба, месо пилеско некои зеленчуци, ама се варено, никако пржено и скара, компир е добар но не препорацувам оти прави киселина . друго со не треба да се консумира најстрого е кока кола, и газирани пијалоци, они се хаос во желудникот, газирана вода пиво ракија строго забрането, цигари никако, оти мозе да створат цир на зелудник а и полосо. И за крај најмногу со треба да се комсумира е релаксот - да се релаксирате да нема стрес со повеке да го избегнувате , да си ги контролирате мислите. да мислите дека сте здрави, со мислите да му помогнете на телото да се излекувате тоа е најбитно, ати ако имате стрес , сто и да правите се е джабе. оти и стресот е гавниот прицинител на болеста киселини во желудник.

Се надевам дека ви помогнав

Поздрави
И Јас прочитав се што сте пишувале, и сум сигурен дека само Јас го знам вистинскиот лек... Имено јас ги имав истите симтоми наведени во најголемиот број на постови, со тоа што Јас се излечив со помош на еден микс од тревки (чаеви) кои не се варат, него се голтаат на суво, со помош на малце вода, на сабајле, пред јадење и пиење кафе... Лекот кошташе 60 денари пакување, доза за еден месец, Јас испив две дози, и немам киселини веќе 13 години!!! без разлика што и да јадам, и понатака пијам алкохол и пушам цигари (а и стресови си имам)...комплетно излекуван дигестивен тракт... Инаку имам 48 години, и покрај себе имам излечено уште триесетина роднини и пријатели - не јас лично, него им носев од миксот на тревки, кој го правеше еден тревар, се вика Стојан, и живее во зграда над трговскиот центар во Кочани...Човекот е ЧУДО!!!

П.С.
Џабе пиете таблети, ранитидин, конпенсан и слични... тие само привремено помагаат и не им е целта да Ве излечат, него само да Ве одржаваат, како стални муштерии... ( во основа скоро сите лекови се прават за да се богати фармацевтската индустрија)
-Овој "gt80" нешто е на вистинскиот траг, ама не е толку комплицирано, и не е тој микс... Како што кажав, секое сабајле (поточно после спиење) се пие по едно мало кафено лажиче од миксот, и збогум киселини на подолг период...

@Carski - Ти не го знаеш лекот, ти знаеш човек што го знае лекот. А доколку го знаеш миксот дај кажи го да го направиме, пошто Кочани, а богами и трговскиот во Кочани не се баш преку улица па да претрчаме до кај Стојан и да го земеме или купиме лекот. :)

Carski, ај молим те провеери си сандаче со приватни пораки, па ако знаеш број ос Стојан да ми кажеш да купам и јас од тоа лекот.

Nazalost , go nemam brojot od bilkarot, megutoa koga ke idiam za kocani ke go najdam...

Сирови (неварени) зрна од ориз, измите ги и испијте ги со вода, 20-на зрна доста се.

ПРИРОДНО СО ВИТАМИНИ И ЕФИКАСНО
ЈАБОЛКА . ЈАБОЛКА ЈАБОЛКА
ДОВОЛНО Е СЕКОЈ ДЕН ПО ЕДНО ЈАБОЛКО
МНОГУ Е ЗДРАВИ ,ПРИМАШ ВИТАМИНИ И ШЕКЕРИ(БИДЕЈКИ САМО СО ЈАБОЛКОВИ ШЕКЕРИ МОЖЕШ ДА ЗАДОВОЛИШ АПЕТИТ ЗА БЛАГО И ДА НЕМАШ КИСЕЛИНА)
100% НЕМА ДА ИМАТЕ КИСЕЛИНА

Дали си имал ваков проблем и како го реши, по се изгледа тоа е ... :(

Никако, нема трајна солуција. Треба да внимаваш на исхраната, а на мене поради празнициве моментално ми е хаос со рефлуксов... Има и едни антациди на приватно што многу ми помогнаа кога ми беше ептен тешко, ќе пробам да најдам како се викаа. Јас пред некоја година бев и на гастроскопија заради рефлуксот, додека уште не знаев што ми е

Никако, нема трајна солуција. Треба да внимаваш на исхраната, а на мене поради празнициве моментално ми е хаос со рефлуксов... Има и едни антиацидати на приватно што многу ми помогнаа кога ми беше ептен тешко, ќе пробам да најдам како се викаа. Јас пред некоја година бев и на гастроскопија заради рефлуксот, додека уште не знаев што ми е

Јас веќе 2 години го имам проблемов, наутро одвратен мирис во устата ми се иде да повратам, додека не јадам нешто не можам да зборувам со некој зошто мислам дека ќе го кутнам во несвест.. Понекогаш ми се случува ненадејно да ждригнам и тоа без да зборувам туку онака од чиста мира и многу ми е непријатно.. Не се трпи веќе дали знаеш некој доктор каде што можам да отидам нешто да се среди? :(

Јас веќе 2 години го имам проблемов, наутро одвратен мирис во устата ми се иде да повратам, додека не јадам нешто не можам да зборувам со некој зошто мислам дека ќе го кутнам во несвест.. Понекогаш ми се случува ненадејно да ждригнам и тоа без да зборувам туку онака од чиста мира и многу ми е непријатно.. Не се трпи веќе дали знаеш некој доктор каде што можам да отидам нешто да се среди? :(

Оди кај било кој доктор на Гастро. Проблемот може да се реши многу едноставно, можеби ќе треба да пиеш капсули Ланзул или евентуално ако е во поблага форма по потреба да џвакаш Рупурут таблети. Не е ништо страшно, треба да избегнуваш лута и зачинета храна и со тек на време може да се смири, а со апчињата/капсулите може да се исконтролира. Оди на доктор и ќе ти објаснат сѐ таму.

http://en.wikipedia.org/wiki/Esomeprazole

E вакви пиев ја, баш овака се викаат, барај ги на приватно, значи без рецепт. Ова под услов да те дијагностицираат со рефлукс. Исто и јас ждригам за безвезе, а и под градната коска како да имам застанато нешто.
Специфично е што немам киселини како киселини да ти ја загорчат душата, туку поскриени се некако.
Некогаш кога навечер јадам ептен касно (а не треба) ми се случува кога ќе заспијам да снемам воздух. Киселините се качуваат и ме дупи. Заебано е у секој случај ако не го третираш

http://en.wikipedia.org/wiki/Esomeprazole

E вакви пиев ја, баш овака се викаат, барај ги на приватно, значи без рецепт. Ова под услов да те дијагностицираат со рефлукс. Исто и јас ждригам за безвезе, а и под градната коска како да имам застанато нешто.
Специфично е што немам киселини како киселини да ти ја загорчат душата, туку поскриени се некако.
Некогаш кога навечер јадам ептен касно (а не треба) ми се случува кога ќе заспијам да снемам воздух. Киселините се качуваат и ме дупи. Заебано е у секој случај ако не го третираш
Колку време ги пиеше есомепразолот и дали наеднаш ги прекина или постепено?

Не се сеќавам друже, беше пред 1 година, ама од сите што ги пиев беа најдобри

Ke goltnete dve do tri zrnca oriz i ke vi pomine ili edno crveno jabolko:) koj kako miluva. Ne se trujte so apovi posho site imaat nesakani efekti.

Пак ми се појави чудово, сакам да одам овие денови на гастроскопија за контрола.
Сега имам и палпитации т.е осеќам како ми прескокнува срцето. Ми се случува строго навечер, еве веќе 2-ор ден по ред. Во исто време и ждригам и осеќам како грутка да ми стои во грлото.
Ми се случува баш сега кога исхраната ми е средена, не јадам мрсно, зачинето или луто, а пијам минимум 4 кила вода дневно.

Не се трпи, мора да се отиде на контрола пошто ме ебава и срцето, а знам дека ми е од тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom