Вашиот прв контакт со интернетот?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Локација
Охрид
Веб-сајт
kladilnica.forumup.com
Кога за прв пат "просурфавте" на интернет???
Јас за прв пат "сурфнав" на нет далечната 98-99(не можам точно да се сетам).Тогаш почнав да одам повремено по интернет-кафулињата.Прв пат дома инетрнет ставивме 2001 г.Легендарниот дајл-ап со она карактеристични цвичење кога се конектираш.Денар после 6 попладне,а од 6 сбајле до 6 поладне тарифата беше 2-3 денари ако не се лажам.Интернет корисници од МК тогаш имаше многу малку пошто интернетот беше луксуз и привилегија невидена.

интернет па првпат дома на тоа дајл ап свиреше кога ќе го пушташ незнам која година беше само така по некогаш по малце се пуштав и одев на страната на реал мадрид и симнував слики од фудбалери :pos2:

хаха,ја одма коа го купив првиот компјутер,околу 2001-ва негде,одма стаив интернет,али онака коа ке ме пуштеше мајка ми на интернет ијаааа одма радости,на гугл барав слики од игрици шо играв,и ги принтав да се фалам на другарите хаха!:tv:

па незнам негде 2002-2003 имав диал-ап и кога ке се пуштев одма барав сликички од коли за на позадина хахаха

Некаде околу 2001 мислам дека. Да,да. 2001 ќе да беше. Dial up, ама во тоа време за мене тоа беше нешто уаууу!:vozbud::pos2:

кога одев на курс за win2000(за џабе ми ги лапнаа парите)
во 2004

Ич незнам која година беше. Важно знам беше дајл-ап, и многу беше спор ебаго една страна 2 години се отвараше некаде :nesvest:

MacedoniaOnLine pre paid картички за прв пат користев и воедно интернет прв пат тогаш имав. После тоа открив пошта/пошта, и ме колеа по дома:)
Беше тоа пред 8 години мислам, 2000та година. Знам скринсејвер еден бесен имав симнато, како го јаде мониторот.

MacedoniaOnLine pre paid картички за прв пат користев и воедно интернет прв пат тогаш имав. После тоа открив пошта/пошта, и ме колеа по дома:)
Беше тоа пред 8 години мислам, 2000та година. Знам скринсејвер еден бесен имав симнато, како го јаде мониторот.
тоа пошта беше изгор..и јас бев на тоа

Пошта/пошта и елка99 ...класика :)

97ма година, кога беа првите почетни тест фази кај нашиот телеком за интернет...време кога ни компјутерџиите незнаеа што е интернет а не пак јас...После тоа, Унет стана прв давател на услугата „интернет“ и јас од таму прво имав претплата.

Се сеќава некој на рекламите на Унет? :)

Цацко: На сестра ти у...Унет да и уплатеш!

Пред 8-9 години , не ми текнува точно. Прво преку пошта , а после преку СОРОС (наплаќаа како локален разговор па киснев на мирцот :) )

Пошта/пошта и елка99 ...класика :)

97ма година, кога беа првите почетни тест фази кај нашиот телеком за интернет...време кога ни компјутерџиите незнаеа што е интернет а не пак јас...После тоа, Унет стана прв давател на услугата „интернет“ и јас од таму прво имав претплата.

Се сеќава некој на рекламите на Унет? :)

Цацко: На сестра ти у...Унет да и уплатеш!
леле каква реклама беше тоа кај ти текна брат жити се хаха

Мислам дека дома ставивме негде 2000 така нешто , и знам дека чекав по 10 мин да се отвори некоја страна, па на легендарниот мирц се киснеше :)

оооо... кој да памти такво нешто. Ваљда беше во интернет кафе со другари. Мирц најверојатно.

Во 2001 дома кога се уклучував на Dial-Up и реметев луѓе на Мирц .Исто така памтам барав сликици на гугл од некоја во тоа време позната серија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom