Француска кинематографија

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
MV5BMTY4NzQxNjI5OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzA1OTYxMQ@@._V1_SY317_CR3,0,214,317_AL_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0101700/

Delicatessen. Имам погледано и неколку други од Jean-Pierre Jeunet, јаки ствари :cuc:

Одличен е филмот и ја го гледав пред отприлика една година и кога добро ќе се сетам уште ме држи кефот. Инаку режисерот има изградено специфичен начин на прикажување на приказните, со интересна мешавина на боите и начинот на снимање. Најновиот филм додуша го носи шмекот на Холивуд, но е далеку од лош филм.

Одличен е филмот и ја го гледав пред отприлика една година и кога добро ќе се сетам уште ме држи кефот. Инаку режисерот има изградено специфичен начин на прикажување на приказните, со интересна мешавина на боите и начинот на снимање. Најновиот филм додуша го носи шмекот на Холивуд, но е далеку од лош филм.

Последниот што го гледав од него (последен како најнов) беше Micmacs, 2009та. Да, боите му се една од карактеристиките, имаше во еден негов филм нешто како убавината на портокаловата боја, што кој го гледал Delicatessen ќе знае за што зборам, за тој крипи али волшебен момент. :)

Ќе го ѕирнам и The Young..., не се сомневам веќе во човекот. :)

Jean-Luc Godard - Weekend (1967)
DVD_-_Cover_small%2B%25281%2529.jpg

Филм за дечко и девојка од буржоазијата и приказна за тоа како пробуваат да се збогатат со богатството од таткото на девојката, кој што умира. Марксизам, хипици што се и канибалци, и многу автомобили што горат. Кинематографијата е добра, сум видел и подобро, но има доста добри сцени, а и значење.

Sирнете го.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom