Влашки вицеви

• Креатор на темата Креатор на темата Vlad II Draculea
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu mi se smesni vicovite za Vlasi se iznesmeav epten, imam edna drugarka sto e Vlainka i stvarno e takva i si priznava :pos2::pos2: ama super e:) Go znam toj vic koga otisle a gostli kaj Vla i mu kazale otvori nesto i ovoj otvoril prozor:pos2:

Зошто влав се нервира кога ке го затвори фрижидерот ?

Не знае дали свети ламби4ето внатре :vozbud:

Kako stavaat Vlasite pari na muzicari?
-na harmonikata ke pominat ednas so kartickata ako se nekoi poveke "jaki" pominuvaat dvapati

а стварно власите (мислам не сите) се толу скржави?

како влав лече запек?
ќе фрле денар у шоља и ќе чека да му зине г`зо

како може да распознаете влашко село??? :)
влегувате во селото, и гледате употребена тоалетна хартија како се суши на жица :pos2: :pos2: штедачи тоа е :)

се фатиле влавот и ѓаволот да бидат партнери во работата..
и сега се договориле да садат жито и влавот му вели на ѓаволот
-ајде годинава јас да го земам делов што е над земја а ти земиго му вели на ѓаволот делот што е под земја и на тоа ѓаволот се соглаис...кога дошло втеме за жетва влавот си го ожнал житото а ѓаволот останал со празни раце...
Другата година пак се договориле да садат заедно но следната година се договориле да садат компири..
и тогаш ѓаволот му рекол на влавот..
-ајде годинава јас да го земам делот над земја а ти земиго делот сто ке ти остани под земја и пак се договориле..
и на крајот и ѓаволот кренал раце од тие пусти ВЛАСИ
СО ВЛАСИ НЕМА ИГРАЧКИ

А бе имаме ние близу охрид Пештанци.ними ни Власи не им се рамни за скржавост.Ќе ви дам примери:
Ко ќе појдет гости ке некој Пештанец,тој викат:Eeeeee пред 15 минути јадевне.Како не дојдовте порано ќе касневте и вие!

Ко ќе си ојт гостин од Пештанска куќа домаќинот на вратата му велит:да останеше имавне рипчиња ќе спржевне!

Абе ајде како не... Охрид-Пештани сејм шит

Се качиле двајца власи, татко и син на авион, ама пусто скапи картите и решиле да се ценкаат со пилотот! Овој сетил што е работата и им вика
- Ќе ве земам без пари ама прво ќе ве качам на авион и ќе правам акробации, ако било кој испушти некаков крик, ќе ви земам пари, а ако не писните, без пари ќе ве возам!
Власите нормално се согласиле. Тргнал пилотот и почнал да вози лудо, горе-долу, под рачна го врти авионот(:pos2:), изведува некои опасни трикови. Слуша цело време, ама никако да слушне глас.
Слетал и оди да му честита за тоа што не пуштиле глас и му вели на таткото
-Браво бе, ова до сега никој го нема направено кога возам јас, како издржавте да не писнете?
-А бе ќе викнев за малку кога испадна син ми од авион ама издржав - рекол таткото:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Власи

Доколку некој знае некој виц за власите, некој вистина, нека напше овде.

Зошто влашките вести се во недела?
-Затоа што тогаш струјата е евтина:pos2::pos2:

Зошто власите имаат големи носеви??
-Затоа што воздухот е бесплатен.:pos2:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom