Колку ви е "стар" оперативниот систем?

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
a da vi kazam nesho ja ama da ne se smeete neznam sho e operativen sistem sramota ali ... :icon_lol:

Се мисли, колку време го немаме (ре)инсталирано?

Ако е така, тогаш јас седам на (верувам) нај тазе оперативен систем.
Завршив со инсталирање пред 1 час. :wink:

Ако се важи со враќање имиџ-од коа ми е купен. 2 години. Тогаш направив убав имиџ. Со се што и сега имам инсталирано на него. И готово. А сум вратил двапати. Последниот пат заборавив да си ги зачувам букмарковите и гадно се заебав.

Ја немам форматирано машинава откако е купена, или 8 месеци. Со оглед на тоа колку сајтови посетувам дневно, од кои што повеќето се сумљиви и з апрвпат ги кликам, да чукнам во дрво али ништо не ми се сјебало до сега. А може и ми се сјебало, може oxygenne ми ги има сите пасворди али не кажува! :-)

Превентивен и освежувачки формат на секои 6 до 10 месеци. за некој месец пак :)

Мистичен напиша:
Ја немам форматирано машинава откако е купена, или 8 месеци. Со оглед на тоа колку сајтови посетувам дневно, од кои што повеќето се сумљиви и з апрвпат ги кликам, да чукнам во дрво али ништо не ми се сјебало до сега. А може и ми се сјебало, може oxygenne ми ги има сите пасворди али не кажува! :-)

Remote те администрирам:))

Мојов Линукс на факултет сега се рестартираше пошто 30 дена не бил рестартиран... да ти ебам оперативнои.. да не закочи .. да не знај да падни.. море селска работа

Искрено немам поим, сега го немам чепнато некој 6 месеци и више.....си го пазам, редовен дифрагмент, регистри клинер, џанк клинер, добар анти спајвеар антивирус и фајрвол и тера без никакви проблеми

Јас во просек го форматирам компјутеров на 2 месеца. Пред неколку дена е форматиран и веќе имам инталирано и деинсталирано 5-6 игри :).

Едит: Еве едно програмче да видите колку ви е стар WindowsXP - WinLT

Епа да ви кажам машинава не е гибната 6 месеци ама баш ништо. Само turn on и одма Мирц и FireFox и веднаш кајгана.. А инаку нема ништо заштита од вируси и такви чудни работи :icon_lol:.. Едноставно "нема кај мене таква работа" :pos: Па добар е за 6 месеци работа ништо нема јавено до сеа..

Терам XP oд зимата 2002, кога првпат го инсталирав, и исполнувам годишна квота од 3-5 форматирања (=

Тазе инсталиран Ubuntu 5.10 Breeze, дури денеска завршив со сетап, за нормално работење.

Презадоволен... Debian Руле

фикс пе користам во последно време, иако го мразам некако...

(иначе за мене закон е ОС и еден добар Г4 под маса)

порано бев „формат фрик”, секој неколку месеци или недели мораше еден комјутер да форматирам, ама најчесто со право, колку шо имам тројанци и вируси фатено и бришено, ни троја ни бактериолошко немат заедно :)

+ беа 3 комјутери, така да ако рачунам ко да имав само 1, тогаш....

(123 х 456 : 789) + (012 - 345 на квадрат пресек 678) и оп =

секои 6 месеци еден формат

моментално сум на п4 со фикс пе, и немав намера да форматирам наскоро, ама одкако притиснав тоа линкот на вардарче 5-6 пати, се мислам да форматирам денес-утре ;р)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom