ABBYY FineReader Professional 7

• Креатор на темата Креатор на темата Bale82
  • Време на започнување Време на започнување

Bale82

Bwagojce
Член од
22 април 2005
Мислења
227
Поени од реакции
4
Дали некој е запознаен со ова програма?
И ако е запознаен дали ќе можи да ми кажите како да ја подесам програмата да чита Cirilic т.е македонски јазик.

П.С Имам ставено Македонска поддршка на компјутерот.

Ја користам оваа програма уште од тамо 3 верзија. Оди тамо горе десно, кај ленгвич и бирај мацедониан.

Мислам дека ке се снајдеш

Dimitarc напиша:
Ја користам оваа програма уште од тамо 3 верзија. Оди тамо горе десно, кај ленгвич и бирај мацедониан.

Мислам дека ке се снајдеш

Знам знам за тоа го местам само кога ќе го скенирам текстот, кога ке му манам read, сето тоа во ред ми го кажува ама кога ќе манам Save во било што PDF, DOC, TXT, или било каков друг формат кога ќе го отворам ми кажува само линии ...
А кога ќе го копирам тексотот од самата програма Finereader и да го пастирам текстот во word ми кажува дека не подржува кирилична поддршка а веќе ја имам наместено кириличната подршка на компјутерот.

немам поим, реинсталирај чисти регистри и инсталирај пак. Можно е и лиша копија (крак) да имаш за програмата па тоа да те заебава.

За овој програм не знам, но ако ти треба скенирање на текст, негово препознавање, па да го зачуваш како што треба, тогаш ти ги препорачувам OmniPage или Recognita. И двата програми се одлични, со разлика што Recognita се наоѓа многу потешко.

Во ред ќе се потрудам ако не ќе ги барам овие другите софтвери ...
Во секој случај ФАЛА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom