Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

Недај боже да имаш брат поголем од тебе...На пример кај мене пред 5-6 години војна имаше секој ден :helou:Уствари ме тепаше да не вртам муабети сега:vozbud:

Имав брат ми исклучи ПЦ на сред игра од струја и сеге немам брат пошто го убив одма.

Имав брат ми исклучи ПЦ на сред игра од струја и сеге немам брат пошто го убив одма.

Божеее што збориш :uvo: :pop:

Него што сакав да кажам.. А да.. Имам сестра, помала е од мене 9 години! Не се караме многу ама кога ќе се закараме пекол е :duel: Само ми расфрла по соба, додека спијам сите шминки ќе ми ги испоземе лом ќе ми ги направи а и разни глупости знае да направи само за мој инат, ама ај мала е па викам да и попуштам малце сепак сестра ми е, си се сакаме си се трпиме :back:

Имам сестра помала од мене 6 години. Секој ден се караме. Многу ме нервира зошто се им кажува на моите. Се караме зошто она сака цртани да гледа јас сакам нешто друго да гледам, јас сакам на Кајгана да се вклучам а она запнала Sims да игра. Кога "учам" и кажувам да смали тон на телевизорот она од инат го попушта, ме тера да ја учам точак да вози а мене у момент не ми се прави тоа.
Иако се караме многу, не се тепаме :). Не се осмелувам да ја тепам зошто она во заби ќе ме носи. Скарани сме 15 минути и пак се смириме. Наоѓаме компромис. Mногу си ја сакам :).

Имам две сестри и не се тепам со нив..Понекогаш знаат да ми дојдат на нерви и да ги удрам.Они две меѓу себе мислам дека еден ден ке се закољат..само таа најмалата почна нешто да се шмизла и сеа не се тепаат толку,додека другата настојува да ја истепа,мрази шмизлички..

П.С.пробува да биде шмизла али не и успева

Што правите кога вашиот брат/сестра ве изнервира?

Јас веќе сел живот се карам со мојот брат. иако е поголем ме нервира и секој пат само јас сум виновната!:zid:
не можам веќе да го трпам. секогаш коа ке го кажам тој вели не бев јас и јас пак казната. :(

Епа ќотек...
нели велат дека е од рајот :Р

Порано се тепав со него, иако е машко и е постар :pipi: инаку сега не знам, не се врти ни тој дома, а ни јас за да ме нервира. Ептен на кратко се гледаме, немаме време да си здосадиме.

Јас имав бааги почит и страв од брат ми, си го слушав и секогаш беше ок со мене, дури он ја натера мајка ми да ме пушта у град на 16 год ... и башка никој не смеел да ми се приближи секогаш заштитнички настроен беше кон мене и сега е, само сега се друзи времина....

Така еднаш еден мој соученик ме малтретираше..ама се прај демек ми е брачед.
и ко ме опна со топката по стомак!! ама после брат ми се покажа..му праеше рил рил..:zlo:
иначе е мн досаден..јас ако седам од 1часот до 2 а тој од 2:30 до вечер полноќ...па шо е то... :(
а јас полни му ги услугите...

Тие ми се најблиски роднини, се разбира дека имам толеранција. :)
Брат за брат, сирење за пари! :P

знам дека така е..:О
ама некогаш излегва од граница...ама пак...сестра брат не рани, тешко тој шо го нема..то е...:smir:

Трпам ногу, ама кога не се трпи пукам. Еднаш претера сестрами, иако е поголема од мене, и ја скршив вратата од собата и 2-3 бокса у рамо :D Oд тогаш понашањето и се смени и е ногу променета и нашиот однос (кон позитивен карактер).

уфф цел живот со него поминувам во кавги..нема минута поминато...речи му нешто ластик...а после јас виновна.. :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom