MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Тие што имате MagentaTV и што го коростите веќе подолг период колку сте задоволни од него? Дали има разлика квалитет на слиа од MaxTV, брзина при отварање опции, колку брзо ги врти каналите..

Тие што имате MagentaTV и што го коростите веќе подолг период колку сте задоволни од него? Дали има разлика квалитет на слиа од MaxTV, брзина при отварање опции, колку брзо ги врти каналите..
Поспоро него ли претходно со обичните ресивери. Багови има моментално еден куп. На пример при прво палење после неколку часа, имаш слика од еден канал а бројката каде што ти е мемориран е сосема друга.

Магента е добра само ако ТВ не ти е смарт или андроид, другиве работи апсолутно нема никаков бенефит.

Поспоро него ли претходно со обичните ресивери. Багови има моментално еден куп. На пример при прво палење после неколку часа, имаш слика од еден канал а бројката каде што ти е мемориран е сосема друга.

Магента е добра само ако ТВ не ти е смарт или андроид, другиве работи апсолутно нема никаков бенефит.
Јас имав прилика еднаш да го расчепкам кратко кај блиски што имаат ама од кратко не можеш да да дадеш мислење.

Едни пишуваат добро е други нечини.

Некој некаде не знам дали на овој форум или на друг пиша дека може MagentaTV да се користи и на Wifi нормално домашниот оптички Телеком интернет што па мене тоа ми се допаѓа да се намали на кабли влечење по соби и во соба да не мора да се гледаат многу кабли. Мене ме интересира и квалитет на слика кај каналите дали има разлика од на MaxTV.

Последно уредено:
Јас имав прилика еднаш да го расчепкам кратко кај блиски пто имаат ама од кратко не можеш да да дадеш мислење.

Сликата е иста, барем јас не приметувам разлика од претходно. Менувањето на каналите е поспоро, снимање, премотување тоа го имаше како функции и порано на обичните ресивери. Друго нешто нема за да речеме дека е подобра од претходно, само како што кажав имаш бенефит ако не ти е смарт или андроид тв па тогаш.

Сликата е иста, барем јас не приметувам разлика од претходно. Менувањето на каналите е поспоро, снимање, премотување тоа го имаше како функции и порано на обичните ресивери. Друго нешто нема за да речеме дека е подобра од претходно, само како што кажав имаш бенефит ако не ти е смарт или андроид тв па тогаш.
Да те поправам смарт телевизор е секој нова генерација телевизор така да јас мислам не би требало да се дели на посебно смарт и посебно Android туку само се разликува оперативниот систем кога е прашање софтверски.

Истото е и кај телефоните сите нови телефони се смарт без разлика каков оперативен систем има.

Да те поправам смарт телевизор е секој нова генерација телевизор така да јас мислам не би требало да се дели на посебно смарт и посебно Android туку само се разликува оперативниот систем кога е прашање софтверски.

Истото е и кај телефоните сите нови телефони се смарт без разлика каков оперативен систем има.
Сакав да кажам, тв со сопствени оперативни системи или со андроид, на тоа мислев.

Јас од тоа што видов неколку минути чепкање MagentaTV изгледа поубаво дизајн на мени и ми се допаѓа што боксот подржува 4К па така и може 4К канали да додаваат повеќе во блиска иднина кога ќе се прошири многу повеќе оптиката тогаш интересот за 4К содржини ќе е поголем верувам.

Друго верувам дека може почесто да му прават aжурирања на MagentaTV. MaxTV некако е застарен интерфејсот, изгледот и еднаш му правеа ажурирање ама ништо посебно остана пак застарено.

На МаxTV кога ќе се влезе во пакети и мој профил па ќе одбереш една од опциите интернет, MaxTV, телефон не отвара ништо пишува Грешка при вчитување и веќе долго е така, го немаат поправено тоа. Некогаш на MaxTV не ми дава да правам враќање наназад кога сум на некој канал подолго задржан. Пишува не е достапно во моментот.

За MagentaTV сакав да прочитам и ваши мислења особено и од такви кој подолг период го користите, споредби MaxTV и MagentaTV.

MagentaTv користи некој многу застерен кориснички интерфејс, сите апликации ги става во една лента и мораш да се утепаш да ги свртиш сите апликации да дојдеш до таа што ја сакаш. На далечинското нема посебно копче за Нетфликс, Дизни плус, Амазон Прајм итн, а кога конечно ќе пуштиш апликација кога се враќаш на телевизија лагира и му треба време да се оправи, а и многу е лошо тоа пребарувањето кога вртиш напред назад на некоја програма, се мораш на осет да направиш, немаш преглед на МаксТв кога вртиш со x2, x3 брзина, многу глупаци изведено.

Јас имав прилика еднаш да го расчепкам кратко кај блиски што имаат ама од кратко не можеш да да дадеш мислење.

Некој некаде не знам дали на овој форум или на друг пиша дека може MagentaTV да се користи и на Wifi нормално домашниот оптички Телеком интернет што па мене тоа ми се допаѓа да се намали на кабли влечење по соби и во соба да не мора да се гледаат многу кабли. Мене ме интересира и квалитет на слика кај каналите дали има разлика од на MaxTV.
Околу користењето Wifi да можеш да го користиш единствено мораш да го исклучиш мрежниот кабел инаке не функционира ,искрено квалитетот на сликата помеѓу МахТв и Магента ТВ не гледам некое подобрување на сликата ,поспоро ги отвара каналите пред некој ден имав барем јас неможност за користење на пауза или враќање на програмата ,мислам дека имаат на поголем дел од каналите можноста за паузирање но оваа функција не е на сите канали ,според нивни кажување тоа неможам да го потврдам дека МАХ има повеќе можност од ХБО има повеќе содржини и сл.Самиот нели бокс е андроид и двете апликации на МАХ и Нетфликс се на едно место иако Нетфликс не го нудат Телеком како опција ,колку што можам да забележам МАХ има и други содржини како спорт документарни емисии но со претплатата-услугата од Телеком тие не ни се достапни ,друга можност е можеш боксот да го вклучиш на било кој друг оператор каде што има интернет и можеш да ги користиш само услугите на МАХ но не и Тв каналите тие се заклучени односно не се достапни ,сигурен сум сега сите ќе кажат дека тоа е можно на секој Тв јас зборам за можноста на боксот кој ти го дава Телеком

Само студио одреден термин. Не е посебна телевизија на македонски.

Ете прилика на местото на Al Jazeera Balkans да се стави Newsmax Balkans.
Одамна немаа додадено канали во понуда.

Последно уредено:
Само студио одреден термин. Не е посебна телевизија на македонски.

Ете прилика на местото на Al Jazeera Balkans да се стави Newsmax Balkans.
Одамна немаа додадено канали во понуда.
ama zatoa telekom si forsira bugarski kanali kako onaa balkan tv, zosto emituvame bugarski shund, ako veke ima bugarsko bar neka bide btv

ama zatoa telekom si forsira bugarski kanali kako onaa balkan tv, zosto emituvame bugarski shund, ako veke ima bugarsko bar neka bide btv
Нема врска тој канал има и македонска музика и по некој македонски емисии. Што има врска што има бугарска музика. Ако не ти се допаѓа не гледај, со сила никој не те натера.

Кога веќе има опција за додавање безброј канали нека има избор па секој ќе си одлучи што сака да гледа.

Нема врска тој канал има и македонска музика и по некој македонски емисии. Што има врска што има бугарска музика. Ако не ти се допаѓа не гледај, со сила никој не те натера.

Кога веќе има опција за додавање безброј канали нека има избор па секој ќе си одлучи што сака да гледа.
bugarski e, taka e registriran

bugarski e, taka e registriran
Да но има и студиа во Скопје. Често има македонска музика и тоа стари македонски народни песни покрај бугарско, турско.. Ако мислиш на оваа телевизија.
1000012507.jpg

А ако мислиш на Balkanika таа е целосно бугарска телевизија само што концептот на таа телевизија е музика од Бугарија, Турска, Албанија, Хрватска, Грција, Романија, Словенија, Србија, Црна Гора, Босна, Македонија..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom