Цена за членстово во НАТО и ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување

Дали се согласувате да откажеме од името, нацијата и јазикот за да станеме членка

• Вкупно гласачи
    155
Ова е прашање на живот или СМРТ!!! нема тука од што да се откажва. За тој шо ќе се откажи се знај шо следва...

Не се сложувам за смена на името.Нашето име е Македонија и ни НАТО ни ЕУ не ни се поважни од него.Во анкетата по грешка изгласав да:kesa:

Никогаш. Тоа е прескапа цена која не смееме да ја платиме. Ако немаш идентитет, јазик, име - немаш ништо. Ниедна институција, унија, што и да е, не смее да се стави над нешто што е толку свето, толку важно, толку есенцијално! Што ќе се случи доколку се распадне НАТО или ЕУ за некои 40 -50 години? Што ќе правиме тогаш? Ќе бидеме во дупка, ќе бидеме никој и ништо? Ќе бидеме само безгласно НЕШТО, ќе бидеме изобличени! НИКАКО НЕ СМЕЕ ДА ИМА ПРОМЕНА НА ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК И ИМЕ!

Ова е прашање на живот или СМРТ!!! нема тука од што да се откажва. За тој шо ќе се откажи се знај шо следва...
ти се виде што си гласал бе...?

ДА
Berzerker, bezvezen, broken_heart, delboy, duman, I.S.Corleone, kiksuperman, KomitaMKD, MarianP, rahhan, xovani, Топорчо, ^Exotic^

Правото на менување име на држава, идентитет, јазик го има само народот а чисто се сомневам дека Македонскиот народ би го дозволил тоа...НЕ НЕ и НЕ!!! Македонија, Македонски и Македонци било, е , и ќе биде секогаш без разлика на НАТО, ЕУ или гејција...:nenene::nenene:

Devojce ne lupaj koga ne znaes.
Srpskite kolonizatori sostaveni od srpski dzandari, cetnici, bagra i vojvodzanska klosarkso-seljacka aristokratija vo Mk imotite gi dobi na sila, a gi otstapi isto taka pod pritisok (blgarskiot) i dobrovolno izbegaa vo viorot na WWII.
Vo grcija imotite im se seuste na nivno ime tie luge imaat tapii, a drzavata ne imdava da gi uzivaat zatoa sto ne se grci po rod.
Ovde dosega ne dosol ni eden srpski dzandarski potomok da kaze imam imot vo Mk. Ako dojde si ima zakon za denacionalizacija. neka dokaze deka ima imot i ke mu bide vraten ili platen. Mk nema i nemala problem so imotite a koi se predmet na denacionalizacija.
Pred nekolku godini Karagorgevik ja pobara vinarijata i imotite vo Kriva Palanka, arno ama za toa on nema nikakvi validni dokumenti nitu kako gi dobil (kupil) nitu kako gi zagubil (otstapil, prodal i sl). taka da zalim slucaj.

Црногорците во Охрид што продаваат сега за евтини пари зашто е? Не е логично дека се трудам да земат колку толку, поради големата можност да им се одземе?

Со тоа што не зборам за имотите на Грците, зборувам за нашите имоти, Македонските. Што не ни се вратени... Зборам за куќи на Водно, вили на Охридско... На чија земја е градено тоа за да се даде на заслужните ни граждани?

Дури и да би го сменало името пак сметам дека за влез во ЕУ и НАТО ќе бидиме изиграни. Ќе ни речат чекајте се премисливме имате уште нешто друго да исполните.
Тоа е Кога ќе најдиш некој шо мојш да го дупиш, ќе гледаш да го дупиш до крај.

Cenata e previsoka-
no, so takvi podigruvanja i uslovuvanja so koi se srekjava MK, ja tresat i sosedna Srbija, pokraj Kosovo im postavuvaat i drugi uslovi- ke idat do beskonechnost izgleda- da bar kreneme race podobro ke bide-

Bert Rajs: Srbija neće biti kandidat za EU dok ne uhapsi Mladića!
"Nas ne čeka put posut ružama, nas čeka tegoba i muka. Međutim nema ucene kako će se voditi razgovori, to su sve spekulacije", rekao je Tadić,
http://srb.time.mk/cluster/cf4bc6c8...iti-kandidat-za-eu-dok-ne-uhapsi-mladica.html

Ја само би ги замолил БУГАРИТЕ да се воздржат од гласање бидејќи ова не ги засега нив.

Наменето за Топорчо и следните кои што намериле да се мешаат со намера да прикажат лажна слика.

a cheki ti sho imash protiv Bugarite? znajsh deka i tie ne poddrzhuvaat? i jas sum bugarin i sho sea ne treba da glasam?

a cheki ti sho imash protiv Bugarite? znajsh deka i tie ne poddrzhuvaat? i jas sum bugarin i sho sea ne treba da glasam?

Како тоа не поддржуваат?Како грците што се залагаат за западен балкан во еу до 2014.Дај бе мајсторе овој народ не е глуп.Секогаш со резерва ги слушал бугарските србските и грчките пропаганди.Бугарите секоја прилика ја користат во Еу да не оцрнат и да не прикажат како националисти,ама сепак они не поддржуваат.Во што не поддржуваат?Ставиле министер за дијаспора што изјавува цело време дека не постои Македонска нација ама не се секирајте и он не поддржува.Не поддржуваат да си го промениме името и да се затаашкаат историските неправди кон Македонците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom