Цена за членстово во НАТО и ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување

Дали се согласувате да откажеме од името, нацијата и јазикот за да станеме членка

• Вкупно гласачи
    155
Нато, како ни ЕУ, немаат никаков економски, воен, морален или вредносен кредибилитет. И двете, поради вариететот на земји членки, со дијаметрално спротивни интереси, спротивставени вредности, јазици, вери, обичаи...
Тие нужно ќе се распаднат во многу скоро време. Од воениот потенцијал кој постои денес меѓу членките на НАТО, единствено граѓани од членките на НАТО ќе умираат и ќе се трујат. Ќе се испотепаат меѓу себе, како што се испотепаа и републиките на бившата СФРЈ. Самите куија бомби, самите меѓу себеси ќе ги потрошат!
ЕУ не е унија на држави ами царинска унија.
Библијата на неколку места пишува дека Европа НИКОГАШ нема да се обедини. Ќе покушаваат на разни начини, и воено (Наполеон и Хитлер како и НАТО), и економски (ЕУ), и преку човековото семе, и институционално..ама нема да биде НИКОГАШ!
Затоа, ние би биле малоумни да се преименуваме за вечни времиња, за да влеземе во ЕУ или Нато, или, обете!
Разберете, ЕУ нам не ни треба, а ние им требаме ним! Колку и да звучи тоа неверојатно...
Јас гласав НЕ!

Јас не би бил толку радикален освен..Влез таму ДА..само со сите достоинства и на главна врата за гости..а не и на влезот за послуга..исто како што било и за другите членки..
Иако велеа своевремено дека и Киро Фиромски влегол во Белата Куќа на влезот за послуга..можеби и е одтаму сето ова досега доживеано???
Инаку НЕ НЕ и НЕ.
:salut:

Neznam kako coek da vi objasni :( jasno kako den e deka nam nise nudi paket a ne samo ime.I ne se pravete mutavi nemojte da pravite nikogo budaletinki , precednikot jasno kaza za kompromis so promeneto ime a da uspeeme da go zadrzime jazikot identitetot i se dr.Pa dobro be majkumu ajde kazete kako toa nie ke smenime ime a ke socuvame identitet? Cista politicka manipulacija koga povekje od se e jasno imeto e povrzano si identitetot na sekoja nacija .Koja gluperda od precednik koj ti kazuva DAJ PRVO DA VLEZEME VO EVROPA SO SMENETO IME , PA POTOA NIZ EU INSTITUCII KESE BORIME ZA JAZIK, IDENTITET , I S DR.PROSTO KAZANO POSLE EBENJE KE SE KAEME.:tapp:

Neznam kako coek da vi objasni :( jasno kako den e deka nam nise nudi paket a ne samo ime.I ne se pravete mutavi nemojte da pravite nikogo budaletinki , precednikot jasno kaza za kompromis so promeneto ime a da uspeeme da go zadrzime jazikot identitetot i se dr.Pa dobro be majkumu ajde kazete kako toa nie ke smenime ime a ke socuvame identitet? Cista politicka manipulacija koga povekje od se e jasno imeto e povrzano si identitetot na sekoja nacija .Koja gluperda od precednik koj ti kazuva DAJ PRVO DA VLEZEME VO EVROPA SO SMENETO IME , PA POTOA NIZ EU INSTITUCII KESE BORIME ZA JAZIK, IDENTITET , I S DR.PROSTO KAZANO POSLE EBENJE KE SE KAEME.:tapp:

Глуперди се тие ...кои (слепо) му веруваат овде и наскаде..
:uvo:

Глуперди се тие ...кои (слепо) му веруваат овде и наскаде..
:uvo:
mislam deka nee do veruvanjeto i tie sami nemu veruvaaa .megjutoa ima nesto podrugo idolopoklonstvo koga covekot se izramnuva so gospod.problemot e vo vijugite na mozokot sdsmovski ako go imaaat.

Која е цената?

Кој не пие млеко и не сака мед, наебал.

Одлично речено, браво!

Цената на члевството во двете организации е решаване на споровете со сите држави,ако има такви.
Ова е едно от основните критерии за членство во НАТО е ЕУ-да мена спорове между државите членки и кандидати.

Само што владеат двојни стандарди.

А спор околу идентитетот неможе да има, тоа право е загарантирано со резолуции нели.

Едиторијал - Утрински Весник

Од текст на Мирче Јовановски:

Позицијата, која ја испорачуваат од Владата дека е залудно што било да направиме, бидејќи „една членка на ЕУ“ и онака ќе не' блокира во процесот на евроинтеграциите, практично може да се сфати и како зелено светло да се продолжи со она што се правеше досега, а не требаше да се направи.
Карикирано, Владата со нејзиното алиби како да вели: ќе продолжиме со партизација на јавната администрација, бидејќи и да ја департизираме, Грција и онака ќе ни стави вето за почеток на преговорите со ЕУ. Или, нема потреба од политички дијалог кога официјална Атина ќе каже „охи“ на македонските настојувања статусот земја-кандидат за членство во ЕУ да добие верификација и преку почнување на преговорите со Брисел.

НЕ! (само пазете „не“ на гејски нели друго значи) лол. :D да не ја сватат после анкетата погрешно, па за 20 години да ни мафтаат со ливчиња, „гледате, НЕ пишува“) хехехех

Ete grcite ke mu kazele na Nimitz deka noviot predlog za niv e neprifatliv. Moze on i da e prifatliv ama sega oni ke igraat druga igra.
ubedeni se (ne znam zosto) deka Obama ke se stavi na nivna strana i deka na toj nacin ke ni ja oderat kozata, ke ni go smenat imeto itn itn.
Od pregovorite tolku. nie nemame pregovarac, oni imaat "pretsedatel". Sega ke sedime i ke cekame da mu dojdeme na dneven red na Obama ili u meguvreme da se desi nekoja nova gruzija u blizina pa Amerikancive da se isplasat deka moze da ne lapne "mrakot ruski" pa na dve na tri da ne anbutaat u nato.
Na podolg rok (3-4godini) mislam deka Obama ke im go svrti grbot (ako nekogas voopsto i vetil nesto). Ne zasto saka, ke mora da zaboravi i na rezolucii 300 i slicni kurci posto jebi ga vise nee senator nego pretsedatel, a tamu se igra poinaku.
Prasanjeto e samo dali shugite vo nasite redovi mozat da izdrzat dovolno dolgo ili ke popusat...pardon popustat.

Не би рекла дека со откажување од името ќе влеземе било каде. Многу построги критериуми има кои не знам дали сме спремни да ги исполниме. Една од нив е денационализацијата. Многу имот треба да се врати, премногу... Само кукаме за нашите имоти во Грција, а не сме погледнале колку имот во Македонија е даден на заслужни граѓани, српски џандари итн... Еден од најголемите проблеми со Словенија беше токму ова, враќање на имотот на Италјанците... Мислите дека сме подготвени за такво нешто ние?:nenene:

Само незнам кој ќе прими држава членка која има 2.000.000 жители а 200-300.000 нелегално оружје. И тоа не било какво нелегално оружје, туку од ножеви преку автомати, закључно со минофрлачи, топови, па можда и атомска бомба, којзнае, знаејќи ја традицијата.

Не би рекла дека со откажување од името ќе влеземе било каде. Многу построги критериуми има кои не знам дали сме спремни да ги исполниме. Една од нив е денационализацијата. Многу имот треба да се врати, премногу... Само кукаме за нашите имоти во Грција, а не сме погледнале колку имот во Македонија е даден на заслужни граѓани, српски џандари итн... Еден од најголемите проблеми со Словенија беше токму ова, враќање на имотот на Италјанците... Мислите дека сме подготвени за такво нешто ние?:nenene:
Devojce ne lupaj koga ne znaes.
Srpskite kolonizatori sostaveni od srpski dzandari, cetnici, bagra i vojvodzanska klosarkso-seljacka aristokratija vo Mk imotite gi dobi na sila, a gi otstapi isto taka pod pritisok (blgarskiot) i dobrovolno izbegaa vo viorot na WWII.
Vo grcija imotite im se seuste na nivno ime tie luge imaat tapii, a drzavata ne imdava da gi uzivaat zatoa sto ne se grci po rod.
Ovde dosega ne dosol ni eden srpski dzandarski potomok da kaze imam imot vo Mk. Ako dojde si ima zakon za denacionalizacija. neka dokaze deka ima imot i ke mu bide vraten ili platen. Mk nema i nemala problem so imotite a koi se predmet na denacionalizacija.
Pred nekolku godini Karagorgevik ja pobara vinarijata i imotite vo Kriva Palanka, arno ama za toa on nema nikakvi validni dokumenti nitu kako gi dobil (kupil) nitu kako gi zagubil (otstapil, prodal i sl). taka da zalim slucaj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom