Огледалце, огледалце... или: колку сме нарцисоидни?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Си се почитувам и си се сакам таков каков што сум, а уникатен сум како и сите останати, за најубав и најпаметен и најдобар и останато нај нај само за мајка ми тетка ми и бабите сум, себе лично на се сметам за најнај.

Абе веке не ми даваат пред огледало да застанам, само си се гледам

Pred ogledalo zastanuvam samo sabajlecki i toa tolku kratko,dodeka se spremam nabrzina za rabota. Ponekogas ne mozam da se setam sama na sopstveniot lik. Voopsto ne razmisluvam za toa kako izgledam.Povazno mi e kakva sum.A dobra sum,raka na srce.:)

Пред магичното огледало застанала некоја дебела жена и прашала
-Огледалце,огледалце,кој е најубав на светот?
-Дај бе тргни се малце,ништо не гледам,рекло огледалото!

Кога сум одморена, и откако ќе се спремам за работа или излегување сум најубава ... а да, и ко ќе станам од спиење ... нарцис и пол накај два:je:

си се сакам себеси...можеби малце повеќе од доволно,посебно ко ќе станам од спиење:)абе убаа сум!

Јас сум едноставно прекрасен... повеќе кајганџики и кајганџии можат да го потврдат тоа :р

Ако самите за себе не сметаме дека сме си убави, тогаш воопшто да не чекаме другите да ни кажат така....

леле колку не сум нарцис ама ич

Hmmmmmm pa se sakam da se pocituvam da ama vo ramkite na normalnoto,ne da preteram deka sum najubava,ama jasno mi e deka sum poubava od mnogu dr devojki,poise se sakam kakva sum kako covek,na primer vcera si go dokazav poveke karatno,nego aj neka kaze dr so me znae da ne lomotnam mn mn.A da si samokriticna sum i toa epten,a toa e dobro ke me natera da stanam uste podobra hehehehehe

за надворешната убавина не баш, мислам си знам кога изгледам убаво, и можете да забележете према моето понашање, али не во смисол да се дигам и да се понашам како најубава, него се гледа кога личност има малку самодоверба - едноставно зрачат од внатре.
а за тоа што ми е од внатре ептен сум нарцисоидна, а можби тоа е заради видот на луѓе со кои сум опкружена. знам дека сум каде каде поинтелигентна од нив (али за тоа си слушам признанија секојдневно така да не ни мора јас да си кажувам, они ми викаат).
но колку и да сум нарцисоидна за било што, никогаш не сум понижила друг затоа што мислам дека јас сум нај нај. тоа е ептен подло, а и секогаш викаат нели дека "beauty is in the eye of the beholder" така да нешто за кое што ти си нарцисоидна на некој друг може да му биде одвратно.

Ne sum narcisoidna,duri vo odnos na izgledot sum mnogu samokriticna.Ponekogas mislam deka samo jas sum vo pravo,ama samo ponekogas.Ne se kompleksiram od narcisi oti dosega ne sum sretnala nekoj sovrsen ili sovrsena,pa site onie koi mislat deka se -se glupi.Normalno,se sakam sebesi,ama kako so mozam da im naogam mani na drugi,mozam da si najdam i kaj mene.

Ne sum mnogu narcisoiden ne mislam deka sum najubav i najpameten od site iako mislam deka sum poubav i popameten od mnogumina(ha,ha,ha se salam).Sepak treba da se ima dobro mislenje za sebesi megutoa i realnost a ne pogled samo od svoja perspektiva.

јас не го прашувам огледалото кој е најубав на светот :) кај мене тоа вака оди "огледалце,огледалце како е можно да сум толку убава" :) :) :) па сега видете вие дали сум нарциз :)

Убав/а сум?

Колку вие се чуствувате убави?
Дали сте вие убедени во вашата убавина или вие потребно некој да ви го каже тоа?
Колку ви годат коментарите насочени за вашата убавина? И како реагирате на нив?

П.с.Бај д веј приметив дека има многу нарциси на форумов!:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom