Правосуден испит

Деновиве го собрав (скоро) целиот материјал од www.pravo.org.mk апдејтирано, ажурирано и тргнувам во мисијата конечно полагање (и положување) на правосудниот испит. Учам пред компјутер, со сосем мала помош на оној прирачникот, и се надевам дека во октомври ке биде готово со тоа мое поглавје во животот. Од главата си патам и од неажурноста, моја глупава.

Биде работа, бев напишал на форумот, ама отиде, положив конечно во декември, откако 4 дела положив во октомври.
Ако си научите се по програмата, ќе си положите, а богами треба убаво да се потспремите и не напамет, туку логички да се научи.

bravo za polozenoto no ako sakate i ako ima nekoj materijal vo elektronska forma da mi dades po mail za da spremam i jas

Другар честито и од мене :salut:

EDNO PRASANJE KOLEGI IAKO ZNAM DEKA MN E TESKO DA SE NAJDE ALI JA SEPAK BI PRASAL A TOA E DALI IMA VO ELEKTRONSKA FORMA SLEDNIVE DVE KNIGI:
1.KOMENTAR NA VPP- OD PROF.DR. STEFAN GEORGIEVSKI
2. KOMENTAR NA ZAKONOT ZA NASLEDUVANJE OD KIRIL CAVDAR

POZDRAV KOLEGI

Poznato li mu e na nekoj da i ima izlezeno nov priracnik za polaganje na pravosuden.Posleniot e od 2004 ama ne sum sigurna,i kaj moze da se najde.

Како се организирани факултетиве и судовите кога станува збор за правосуден испит чисто се сомневам. А можно е да има претрпено измени. Нели сеа судски реформи ти реков ми рече.....

Деканот на нашиов факултет не извести за промените кои што настанале во врска со полагањето на правосудниот испит и рече дека смеел да се полага но прво да се заврши магистратура значи после 5тата год. и откако ќе се заврши 5тата после имаш право на пракса 2 год. Мене лично ме интересира дали ова право да ти тече стаж можеш да го имаш и после 3тата год. значи после дипломирањето па откако ќе завршиш магистратура директно да си полагаш правосуден?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom