ragazza
Adorable
- Член од
- 3 јуни 2005
- Мислења
- 2.870
- Поени од реакции
- 29
Gurman si e gurnamфио напиша:”Буре” во чаршијата.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Gurman si e gurnamфио напиша:”Буре” во чаршијата.
Batistuta напиша:Битола е кул, ама треба мала промена во ноќниот живот. Мислам дека недостасуваат дискотеки онака со танчерки што ќе работат до 5 саат сабајле. Инаку кафичите и ноќната шема до полноќ е добро организирана.
Jimmy напиша:Како во Битола што има шема нема никаде во Македонија.
Каде ќе видиш нон-стоп полни кафичи....
Имам шетано и во Прилеп,Охрид,Ск,ама ниукаде нема толку народ како во Битола во Сабота од 12-15ч. на кафе. По широк Сокак е лудница,можиш да се видиш со сите.
Секој град си има своја шема и убавина ама Битола е нешто посебно. Кој можи обавезно нека дојди. :mist:
Е тоа е она што ужасно ми пречи во кој и да е град во Македонија, уништувањето на традицијата. Секаде се уништува „душата” на старите градски амбиентални вредности кои одумираат. Не е само со Битола случајот таков, и во Охрид се повеќе влегува некој медитерански крајбрежен стил, како среде средоземно море да си а не во Охрид среде балканското копно, А Скопје не ни вреди да го спомнувам во приказнава.dragan_ns напиша:Mi veli eden Bitolcanec e ...brate sega vo nasava Bitola, pobrgu ke najdes "GIROS" nego Chkembe-chorba .Aj ..ne pojdov vo bezistenot, tamo mozda bese poinaku. Golema guzva be brat.Ubo...Ubo ..bese na sirok sokak...Za Bairon nemav vreme, tro muzika da poslusam, za ich pari.
Mandrak напиша:Е тоа е она што ужасно ми пречи во кој и да е град во Македонија, уништувањето на традицијата. Секаде се уништува „душата“ на старите градски амбиентални вредности кои одумираат. Не е само со Бирула случајот таков, и во Охрид се повеќе влегува некој медитерански крајбрежен стил, како среде средоземно море да си а не во Охрид среде балканското копно, А скпје не ни вреди да го спомнувам во приказнава.
Тоа е тоа, старите градски амбиетални вредности се за жал осудени да ја загубат војната со таканаречените „модерни“ трендови во градежништвото и стопанството. Умре шармот...![]()