Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Jas sum od Strumica ama Bitola e zakon,vcera si dojdov od tamu otvorivme nova kladilnica na mestoto kade bese Skver-kaficot kaj Skube,povelete :je: koj ima od Bitola ovde na forum neka se javi

Како во Битола што има шема нема никаде во Македонија.
Каде ќе видиш нон-стоп полни кафичи....
Имам шетано и во Прилеп,Охрид,Ск,ама никаде нема толку народ како во Битола во Сабота од 12-15ч. на кафе. По Широк Сокак е лудница,можиш да се видиш со сите.
Секој град си има своја шема и убавина ама Битола е нешто посебно. Кој можи обавезно нека дојди. :mist:

Super grad,koj ne bil mora da dojde da go poseti.Korzoto e 24h polno.I lugeto se super,bas se drustveni.Pa ve kanam site vo Bt :)

Сум бил во Битола ама искрено не ми се допаѓа - Некако како да владее хаос и ми се врти во глава ама ипак има и многу добри страни - има страни на градот што се многу пријатни

Битола е кул, ама треба мала промена во ноќниот живот. Мислам дека недостасуваат дискотеки онака со танчерки што ќе работат до 5 саат сабајле. Инаку кафичите и ноќната шема до полноќ е добро организирана.

Batistuta напиша:
Битола е кул, ама треба мала промена во ноќниот живот. Мислам дека недостасуваат дискотеки онака со танчерки што ќе работат до 5 саат сабајле. Инаку кафичите и ноќната шема до полноќ е добро организирана.

Треба да се огледаат малку на ноќниот живот во Струмица за танчарките. :je::je::je::je::je:

Jimmy напиша:
Како во Битола што има шема нема никаде во Македонија.
Каде ќе видиш нон-стоп полни кафичи....
Имам шетано и во Прилеп,Охрид,Ск,ама ниукаде нема толку народ како во Битола во Сабота од 12-15ч. на кафе. По широк Сокак е лудница,можиш да се видиш со сите.
Секој град си има своја шема и убавина ама Битола е нешто посебно. Кој можи обавезно нека дојди. :mist:

Да да, у право си, у сабота е најголема гужва на Широк Сокак. Битолчанец ако не седне на кафе во некој кафич исто како да не бил у град. :)

A be koj ja zapustil tolku Bitola? Denovive bev{a odamna nesum bil} Rekov ce odam na shkembe chorba vo Solun, kakov Solun kakvi bakrachi, nema go Solun. Gledam bela tehnika si prodavaat na toa mesto.
Velam ke odime kaj kinoto "Trudbenik" aaaaa....nema go poveke....
Ami chare, da bese zima ke si odev do at-pazar kaj Sali na eden'SALEP'
--Mi velaat deka Grcite sve iskupile, mislam na fabrikite, ........
Mi veli eden Bitolcanec e ...brate sega vo nasava Bitola, pobrgu ke najdes "GIROS" nego Chkembe-chorba .Aj ..ne pojdov vo bezistenot, tamo mozda bese poinaku. Golema guzva be brat.Ubo...Ubo ..bese na sirok sokak...Za Bairon nemav vreme, tro muzika da poslusam, za ich pari.

dragan_ns напиша:
Mi veli eden Bitolcanec e ...brate sega vo nasava Bitola, pobrgu ke najdes "GIROS" nego Chkembe-chorba .Aj ..ne pojdov vo bezistenot, tamo mozda bese poinaku. Golema guzva be brat.Ubo...Ubo ..bese na sirok sokak...Za Bairon nemav vreme, tro muzika da poslusam, za ich pari.
Е тоа е она што ужасно ми пречи во кој и да е град во Македонија, уништувањето на традицијата. Секаде се уништува „душата” на старите градски амбиентални вредности кои одумираат. Не е само со Битола случајот таков, и во Охрид се повеќе влегува некој медитерански крајбрежен стил, како среде средоземно море да си а не во Охрид среде балканското копно, А Скопје не ни вреди да го спомнувам во приказнава.
Тоа е тоа, старите градски амбиетални вредности се за жал осудени да ја загубат војната со таканаречените „модерни” трендови во градежништвото и стопанството. Умре шармот...:(

Mandrak напиша:
Е тоа е она што ужасно ми пречи во кој и да е град во Македонија, уништувањето на традицијата. Секаде се уништува „душата“ на старите градски амбиентални вредности кои одумираат. Не е само со Бирула случајот таков, и во Охрид се повеќе влегува некој медитерански крајбрежен стил, како среде средоземно море да си а не во Охрид среде балканското копно, А скпје не ни вреди да го спомнувам во приказнава.
Тоа е тоа, старите градски амбиетални вредности се за жал осудени да ја загубат војната со таканаречените „модерни“ трендови во градежништвото и стопанството. Умре шармот...:(

Da se slozuvam so tebe.treba da se zacuva tradicionalnoto kaj sekoj grad,a ne da se rusi.Ama sepak mislam deka vo bitola e zacuvano.Pa site kuki sto se niz Korzoto se renovirani pred 1-2god,toa mu go dava sarmot na Sirok Sokak.

" Denes Bitola e moderen grad so okolu 80.000 ziteli. Zafaka povrsina od 24km2, so dijametar od okolu 7km. Prosecnata nadmorska visina e od 600-700 metri. Po Skopje taa e najgolem stopanski, administrativen, obrazoven i kulturen centar, kako i vtor univerzitetski grad vo Makedonija. "

Super ni e nas Bitola:) najubav grad e spored mene i ne e tocno deka vladee haos.ne se slozuvam so to. Ima mn .ubavi mesta da se posetat pokraj kaficite ,prosetkite niz sirok sokak vredi da se vidat starite zacuvani gradbi,i se razbira saat kulata i heraklea(linkestis)

http://imageshack.us

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom