Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
да си гласаш за двојче пошто пола битола сте вмровци неписмени, не гледаш дека сите огласи се наместени и си ги примат ќерките и синојте пошто нивните се најспособни да ги ебам во газот да ги ебам, сите деца на вмровците си се вработија на најубај места, до кај шо конкурирав за работа сегде ми велат наместено е, а не сум некој неписмен имам магистратура и пак не ме вработуваат, да си гласаш за двојче и да си останиш неписмена пошто вие вмровците уште живејте во 13ти век до вас цивилизација нема допрено
Значи ти од сдсм си така?
Како можи да му речиш дека е неписмен ако гласа за Двојче или за некој од вмро? Негово право, за кој сака за тој ќе гласа. Ти гласај си за тој шо мислиш дека најмногу ќе придонеси за градот.
А то дека вработвањето е наместено и треба пријатели кај нас е нормална работа. Кој и да биди на власт истото ќе го прај. Па дури и ти да си на власт, прво блиските твои ќе ги вработиш.

Значи ти од сдсм си така?
Како можи да му речиш дека е неписмен ако гласа за Двојче или за некој од вмро? Негово право, за кој сака за тој ќе гласа. Ти гласај си за тој шо мислиш дека најмногу ќе придонеси за градот.
А то дека вработвањето е наместено и треба пријатели кај нас е нормална работа. Кој и да биди на власт истото ќе го прај. Па дури и ти да си на власт, прво блиските твои ќе ги вработиш.

Не бе остајго нека плука.....и онака во државата само пријатели се вработуваат, нека останам неписмен шо да му прам, не сум ни директор ни администрација јас шо ме плука, ама се гледа дека е од СДСМ и мора да плука по се што не е негово, што да им објасниш, си мисли ако се неговите на власт него прв ќе го вработат.

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Дечки ајде да ве информирам, дека има нова книжарница во градот. Освен со стандардните книжарски производи и услуги: фотокопирање, укоричување, принтање, канцелариски производи, ... е официјален дистрибутер за насловите од неколку издавачки куќи: Матица, Култура, Темлуп, ... кои до сега единствено можеа да се набават само во Скопје. Исто, има и селектиран избор на подароци за сите пригоди.​

Книжарницата се наоѓа во Д.Т.Ц. Шехерезада на Приземје.
fb страна на книжарницата е: http://www.facebook.com/denicijabitola

да си гласаш за двојче пошто пола битола сте вмровци неписмени, не гледаш дека сите огласи се наместени и си ги примат ќерките и синојте пошто нивните се најспособни да ги ебам во газот да ги ебам, сите деца на вмровците си се вработија на најубај места, до кај шо конкурирав за работа сегде ми велат наместено е, а не сум некој неписмен имам магистратура и пак не ме вработуваат, да си гласаш за двојче и да си останиш неписмена пошто вие вмровците уште живејте во 13ти век до вас цивилизација нема допрено
да оти ко беше сдсм огласите беа крајно регуларни. се вработуваја само најспособните без разлика на роднински или партиски врски. кога ке се сетам кога беше сдсм на власт мед и млеко течеше низ битола. градот беше комплетно реновиран, сите улици беа асфалтирани, во рек се тепаја за да влезат за 5000 денари плата. 90 % од вработените технолошки ги пуштивте. абе метропола го направивте градот. а како шлаг на тортата вие ТАТ. ама за жал тука има и некои кои памтат како беше тогаш во ваше време.
п.с не дека овие се супер или незнам што, ама спрема сдсм се како измислени.
така да пред да јадиш го..на распрашајсе малце како било тогаш. тоа е ако си премногу млад, а ако си повозрасен ова не е штабот ваш па да поминат секакви глупости во кои ни самите не си вервате. не пијат мастило ни битолчани повеќе.

Ало бре шо скокате како мајмуни !
maneson никаде не рече дека е од комуњарите(ако не тогаш кого ќе напаѓате и сите тези ви паѓаат во вода) или дека тогаш било подобро туку само дека сега двојче си глими лудило и не ебава како сака а ние=вие одма некого напаѓате и барате вина во другите(сдсм) море луѓе к*рот ме боли што било гледајте сега што ќе биде умре тоа порано ништо не го враќа и за тоа тие(сдсм) се мртви за мене ама за тоа вие гледајте сега што ќе правиме денес утре и за во иднина кој и како ќе го гласаме.
Никој не го оспорва фактот дека овај глумецот има повеќе направено до стоматологот арно ама ова е премалку за Битола без ниту еден капитален објект (стадион,сала,базен,катна гаража,што ти знам музеј или било што ..)
Ако вие се задоволвате со неколку пре-асвалтирани улици и еден споменик и фонатана(ја направи оти ископа злато под неа)не знам што да ви речам не се тие криви дури има овци ќе стрижат сите партии(умро-дпмне и сдсм) освестесе еднаш и барајте човек кој е од Битола кој ја сака Битола кој ќе направи нешто за Битола

не е битно кој е на власт , јас барам само едно нешто а тоа е еднаква ШАНСА за сите , сите да имаат право да конкурираат и да се вработат во градот без разлика дали татко ми е оџачар,овчар,судија или градоначалник, пошто неможи децата на советниците и градоначалниците денес да завршуваат факултет и од утре си почнуваат на работа на пример ќерката на градоначалникот ја вработија наставничка во училиште па таму не му чинело па ја префрлија во студенски прашања во ветеринарен факултет, или пак ќерката на газдата на орбис како можеше да ја вработи во министерство за надворешни во скопје а има факултет за новинар.

Ало бре шо скокате како мајмуни !
maneson никаде не рече дека е од комуњарите(ако не тогаш кого ќе напаѓате и сите тези ви паѓаат во вода) или дека тогаш било подобро туку само дека сега двојче си глими лудило и не ебава како сака а ние=вие одма некого напаѓате и барате вина во другите(сдсм) море луѓе к*рот ме боли што било гледајте сега што ќе биде умре тоа порано ништо не го враќа и за тоа тие(сдсм) се мртви за мене ама за тоа вие гледајте сега што ќе правиме денес утре и за во иднина кој и како ќе го гласаме.
Никој не го оспорва фактот дека овај глумецот има повеќе направено до стоматологот арно ама ова е премалку за Битола без ниту еден капитален објект (стадион,сала,базен,катна гаража,што ти знам музеј или било што ..)
Ако вие се задоволвате со неколку пре-асвалтирани улици и еден споменик и фонатана(ја направи оти ископа злато под неа)не знам што да ви речам не се тие криви дури има овци ќе стрижат сите партии(умро-дпмне и сдсм) освестесе еднаш и барајте човек кој е од Битола кој ја сака Битола кој ќе направи нешто за Битола
Не дека го бранам стоматологот,далеку од то,ама има многу голема разлика сегашниот буџет на Град Битола со тогашниот,е сеа кој ке ни одговара најпоке незнам,ама ете си велам Циле можи најарно ке биди да е градоначаник,потајно си велам чоеко има пари па нема многу да си гледа за својо џеб,мада ако бидиме реални тој ако се кандидира за градоначалник ке биди пред се ради бизнис интереси.А другите веке ти се приказна сама за себе овие од ВМРО шо ги најавуват не ни сакам да помислам да бидат на чело на градот Жоглев,според мене ептен слаб ректор и набош факултети ни кладоја Битола,наводно тој бил крив шо во Битола не бил сместен Медицинскиот факултет,Катангата некам ни да спомнувам шо муабети вртат за него,Иво Ивановски 4години со Двојче за Пелистер-Апоел нема една иницијатива покренато за Битола,а пак овие од СДС не ми делуват на луѓе шо можат да изненадат,во позитивна смисла...
или пак ќерката на газдата на орбис како можеше да ја вработи во министерство за надворешни во скопје а има факултет за новинар.
Па ваљда со та сколија можи да биди нешто во секторот односи со јавност,ПР и такви чуда.

Не дека го бранам стоматологот,далеку од то,ама има многу голема разлика сегашниот буџет на Град Битола со тогашниот,е сеа кој ке ни одговара најпоке незнам,ама ете си велам Циле можи најарно ке биди да е градоначаник,потајно си велам чоеко има пари па нема многу да си гледа за својо џеб,мада ако бидиме реални тој ако се кандидира за градоначалник ке биди пред се ради бизнис интереси.А другите веке ти се приказна сама за себе овие од ВМРО шо ги најавуват не ни сакам да помислам да бидат на чело на градот Жоглев,според мене ептен слаб ректор и набош факултети ни кладоја Битола,наводно тој бил крив шо во Битола не бил сместен Медицинскиот факултет,Катангата некам ни да спомнувам шо муабети вртат за него,Иво Ивановски 4години со Двојче за Пелистер-Апоел нема една иницијатива покренато за Битола,а пак овие од СДС не ми делуват на луѓе шо можат да изненадат,во позитивна смисла...
Па ваљда со та сколија можи да биди нешто во секторот односи со јавност,ПР и такви чуда.

Вистина брат разлика има ненормална од тој со сегашниот буџет ама кој му е крив што не го донесоја законто за локална самоуправа и да му го зголемеја буџетот на Битола уште тогаш ?Арно тогашната власт исто како и оваа гледа за републичкиот буџет да биде полн а со тоа да се гради ск а за другото има овци
Кога сме кај златко не знам брате ниту еден проект кој го направил ама баш ниту еден :гомце:и ако не беше татко му директор во шумското не ќе знаеше ниту да ја клеца таа сестрата во уредот абе мизерија од човек !
Циле по сите мубаети не сакал да се кандидира ама и да биди искрено ништо ен очекувам од човек кој сите фирми(бизниси) ги пресели во ск и вложува во клубови од ск целата мака на сите муе што не можат и РЕК да го преместат во ск инаку на времето имаше и таква идеја :tapp: па скроз да не уништат ама тоа божја работа ;)
Прв пат слушам дека ректорот ќе се кандидира и искрено по мое енма шанси за тоа оти колку што знам него му нудеја и минетсерство да води ама тој ен сакаше а ен градоначалник да биди

За другите двајца не сакам ниту да коментирам оти немаат ништо добро направено за Битола освен жичарата на иво по пет шест години ја пуштија со пари до елем значи тотална 0

Според мене кандидат за градоначалник пак ќе биди двојче оти тој залауфа и дрпа на сите страни му се погоде фотељата па ако го остават од централата во ск пак ќе оди на 3 мандат (n) па уште разбрав ако партијата не го кандидирале сам ќе одел на избори :facepalm: и со тоа ќе го опнат притвот за некој од криминалите што ги има направено и патем до сега е два пати викнат во станица на разговори ама никој не кажва исто акко што никој не збора што отоворено му мава рекет9до колку некој сака некој тендер) на сите ама не било тоа проблемот туку што не пуштал процент во ск па за тоа јаде шлапутници лани За малку ќе заборавев дека алфа и омегата (марја и женатаму) во општината и најголемите поштени арамии со пелагонискиот регион тоа здружението имаат големи шанси за прв пат и селнец(жител на кравари дојден од струшко село) да биде изгласан за градоначалник на Битола :sick:

За тие твојте па не ми си ниту збора оти од десет луѓе еден салам арамија нема да направиш а не човек:sleep:

Што се однесува за таа свињата на коњот внуката нема две чисти ан е во министерство да работи и крај краева да беше само таа арно ќе беше ама од сите локални претпријатија до РЕК се по роднинска линија ќе повотрам по родниска -пријателска линија ниту партија се гледа ниту ништо туку цела работа е нати го дајми го и си чуваат грб и едните и другите заеднички да не се лажиме
До колку пак некој има среќа да дојде до прав(партиски) човек што има моќ да те вработи се прави договр или на процент од платата што ќе ја земаш додека си на работа или 5000 евра е тарифата за да ен бидеш на терет за целото време е сега ти види до кај се стигнати работите :mad:

ps.се ми се чини дека нема да ни ги остават постовите иако треба да останат оти ен ова политика туку прашање за градот и секој треба да знај до кое дереџе сме стигнати се само поради една причина а тоа сме ние самите кои сме најголеми слепци за време на избори !
Вмро и Сдсм се да ви ебам копилина смрдени оти Битола од втор град го направите слепо црево во државата и го сакативте од 91 се до сега со приватизации грабежи тат и на секој можен начин не уништивте само за лични интереси и фотељи во скопје !
--- надополнето: 20 мај 2012 во 18:56 ---
Ova po se izgleda e prasanje za mene taka da posle tolku plukanje da go kazam mojot favorit e japonot toj sto izbega od demir hisar i mu gi iskrsi stabovite i na dvete partii :cool:
http://www.time.mk/cluster/2bfc0a13...i-iskrsil-stabovite-na-vmro-dpmne-i-sdsm.html

Нешто интересно од Зоран Божиновски
59158772636461761334.jpg

http://on.net.mk/zhivot/odmor/bitolchani-pazete-vamu

Skyscanner.net, британска веб страна која помага во наоѓањето најевтини летови низ светот, ја смести Битола меѓу седумте европски градови кои кај и да е ќе станат големи туристички атракции.
„Ако во времето на Отоманската империја се издавале туристички водичи, Битола ќе била опишана како шопинг рај. Лоциран на половина пат помеѓу Виена и Истанбул, овој град тогаш можел да се пофали со 7 пазари и 2.000 продавници, но за жал денес овој град во Македонија привлекува многу малку туристи. Со извонредна локација помеѓу планини, и истокот-ја-среќава-Западна Европа архитектура и атмосфера, не е ни чудо што за Битола се напишани преку 500 песни. Неговото време повторно доаѓа”, пишува на сајтот.

Ќе им опростиме шо заборајле да напишат дека имаме битолско културно лето, најуба фонтана, и дека Двојче е најдобриот градоначалник од сите шо сме ги имале :D

http://on.net.mk/zhivot/odmor/bitolchani-pazete-vamu

Skyscanner.net, британска веб страна која помага во наоѓањето најевтини летови низ светот, ја смести Битола меѓу седумте европски градови кои кај и да е ќе станат големи туристички атракции.
„Ако во времето на Отоманската империја се издавале туристички водичи, Битола ќе била опишана како шопинг рај. Лоциран на половина пат помеѓу Виена и Истанбул, овој град тогаш можел да се пофали со 7 пазари и 2.000 продавници, но за жал денес овој град во Македонија привлекува многу малку туристи. Со извонредна локација помеѓу планини, и истокот-ја-среќава-Западна Европа архитектура и атмосфера, не е ни чудо што за Битола се напишани преку 500 песни. Неговото време повторно доаѓа”, пишува на сајтот.

Ќе им опростиме шо заборајле да напишат дека имаме битолско културно лето, најуба фонтана, и дека Двојче е најдобриот градоначалник од сите шо сме ги имале :D
Дај боже да стане не една од туристичките дестинации во Македонија туку НАЈГОЛЕМАТА туристичка дестинација во Македонија.

Битола најубава :)

Ајде ќе цути бизнисо, да зеам од утре да мислам некој бизнис да зеам пара и јас од овие пичлемињава странски :D :love:

на битола и фали заживување на туризмот - градот и околината има што да понуди,секако треба труд и работа сето тоа да се осмисли и вложи за да се издигне одново подзаборавеното

градот не е огромен,па приливот на пари од туристи многу би значел,всушност тоа многу се осеќа во лето кога има многу повратници од странство,секој што има приватен бизнис од услужна дејност многу добро знае што значи лето во Битола

како зимско - летно одморалиште Битола ја има Баба со Националниот Парк Пелистер за кој никако да се заинтересира да го издигне овој бренд - и како би бил некој заинтересиран кога далеку полесно е со крадење и арамилак да се извлечат пари отколку со труд и работа !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom