Највисоката зграда во Скопје...

• Креатор на темата Креатор на темата ssseee
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не бе Марче, кај најде 30 ката...24 на број.

Не му замеравај кире, нема осет, мислам дека не видел повисоки згради од околу 25 ката.

Само имајте на ум не е се во висината, на пример во берлин има непишано правило кое било почитувано и додека бил поделен помешу две држави да не се градат згради повисоки од 22 ката.

Нема мене што да ме поправиш, поправи ја Википедиа. :smir:

Епа на википедија може да пишува кој сака. Јас за сите овие згради ти кажав од искуство односно сум влегол во сите нив и знам колку ката се така да википедија не е секогаш веродостојна.

Кулите во Карпош 4 (до мостот) се 18,17 и 16. И убавиците се тука некаде

Според Википедиа, вака се движат највисоките згради во Македонија (инаку имаат грешка, само од Скопје ги ставиле)

1. МТВ центар (25 спрата)
2. Трите кули во Карпош 4 (19 спрата)
3. Хотел Александар Македонски (15 спрата)
4. Градски ѕид (14 спрата)
5. Хотел Континентал (13 спрата)
6. Соравиа центар (12 спрата)
7. Хотел Холидеј ин (10 спрата)
8. Хотел Александар Палас (7 спрата)

Листава е малку штура со оглед на тоа што не се рачунаат некои објекти, како на пример Студентскиот дом, ама тоа е. Можете да ја проверите тука.

ОН ТОПИК: Може ли некој да ми објасни за МТВ зградата. Дали горните катови НЕ се направени или се направени, а не се употребуваат?

Земено дека живеам на 12 кат а над мене има уште 2 спрата , а мојава зграда ја нема на листата тешко дека листава има блага веза со реланоста.

во Автокоманда кај семафорите има една доста висока зграда

Според Википедиа, вака се движат највисоките згради во Македонија (инаку имаат грешка, само од Скопје ги ставиле)

1. МТВ центар (25 спрата)
2. Трите кули во Карпош 4 (19 спрата)
3. Хотел Александар Македонски (15 спрата)
4. Градски ѕид (14 спрата)
5. Хотел Континентал (13 спрата)
6. Соравиа центар (12 спрата)
7. Хотел Холидеј ин (10 спрата)
8. Хотел Александар Палас (7 спрата)

Листава е малку штура со оглед на тоа што не се рачунаат некои објекти, како на пример Студентскиот дом, ама тоа е. Можете да ја проверите тука.

ОН ТОПИК: Може ли некој да ми објасни за МТВ зградата. Дали горните катови НЕ се направени или се направени, а не се употребуваат?

Добро бе да не чита некој резил ќе се сториме, петтата зграда во Македонија по големина има 13 спрата. Бог да чува.

Разбравме која е највисока зграда, издебатиравме и решивме проблемот. Доволно е, можит да се мавнит клуч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom