Комедии

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување
Можи ова е офтпик, ама мора да искоментирам.
Не те разбрав добро. Ти велиш дека хуморот на Чарли Чаплин исто толку „лош“ колку и кај Пинк Пантер 2? :nesvest: :tapp:
Ако е така, смајлината кажуваат се.

Инаку, јас на Pink Panther 2 му давам 6/10, не е толку лош.
велам... ако тебе сеуште ти се смешни потези каде што главниот актер се сопнува или се глупира обидуваќи се да не ја уништи собата во која што се наоѓа со неговата супер натприродна трапавост... мене тоа не ми е... или барем се сметам како припадник на онаа група на луѓе кои напреднале и како комично го сметаат (првенствено) она искажаното, ситуациите кои се забегани и сами по себе невобичаени... а филмови со паѓања, препнувања и "смешни" шамари биле интересни да... пред 100 години.

И да... од денешен аспект Чарли Чаплин не би успеал, предебилна смисла за хумор е тоа :toe:

Очигледно не го разбираш Чарли Чаплин. Кажи ми колку негови филмови си изгледал?
Тој за филмот е истото што и Моцарт или Бетовен за музиката. Сите комичари учат од него. Сите.

@Модератор. Ова и двете мислења погоре за Чарли Чаплин нека се преместат во темата Комедии

@Apokalipto, ако одговараш а модераторот нема преместено, одговори во оваа тема, па од кога ќе премести ќе продолжиме таму

Споредбата со Моцарт и Бетовен држи вода до степенот дека и тој како и нив бил пионер во таа област, поинаку не. Денес, како комичар би бил кловн.

The hummer
Погледнете нема да зажалите, права комедија, одличен паметен хумор.
200px-Hammerposter.jpg

Страшен филм е најсмешниот филм
Ајс Вентура, Глупавиот и поглупавиот.....

Thank-You-For-Smoking-DVD.jpg

Уште една паметна комедија. Вреди да се погледне.

Македонски комедии

Искам да свалја торенти с македонски комедии (но да не са за војната, за партизани или за комуньари), кои ште ми препор'чате и ако може линк за теглене.

Bump.
Има поопшта тема за комедии отколку „Најдобри комедии...“

Да не биди само она да искоментирам за некоја поинтересна комедија.
Napoleon Dynamite (2004)
Главно тијнеџерска комедија. Велам главно оти две од поважните улоги се возрасни. Како и да е, класификацијата не е толку важна.
Уникатна, оригинална комедија, и ептен смешна - коментарот на имдб. Самата помисла на ликовите те смее. Е сега нема многу од она што го викаме паметен хумор, ама не е ни глуп.
Има и многу добар избор на музика во филмот.

Office Space вреди да се спомне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom