Атеист
Дежурен Шаман
Гарант дел од вас ја имаат гледано ама пошто тука не беше спомната мислам дека заслужува место како препорака до тие што не ја гледале.
Fringe 2008 Серијата е дело на еден од авторите на Lost и некои ја споредуваат со X files мада има многу различни работи. Моментално се излезени 2 сезони, а од септември почнува 3 та сезона. Главната приказна се води околу ФБИ агентката Оливија ( Anna Torv ) која е приморана да работи заедно со еден научник кој порано работел за Американската влада во области на натприордното и околу изуми за експиременатлни оружја за американската војска. Тука е и неговиот син кој на некој начин се грижи за него. Низ светот се случуваат необјасниви случаии и во ФБИ се формира специјална едница за истражување на овие феномени, а тројцата горе споманти се носители на тие истраги. Се спрема битка со паралелен свет, плантеа Земја скоро идентична на нашата. Некои епизоди се сами за себе но во глобала се е поврзано во една голме приказна. Се на се интерсена серија која вреди да се погледне, а особено за оние кои сакаат научна фантастика. Само не ми е јасно зошто на имдб нема оценка ????
http://www.imdb.com/title/tt1119644/
Фантастична серија, најдобра од сите што сум ги гледал, според мене, Ги изгледав сите досега емитувани. Најтопло ја препорачувам на оние кои сакаат крими и фантастика