Поранешниот бугарски претседател со остри критики кон грците

PA STO NESTE TATARI.:)AJ PRIZNAJ SAM DEKA STE TATARI NEE SE SRAMITE :)BOLI AMA TOA E KE BOLI VISTINATA .PLEME TATARSKO.DANEBEVME NIE I DEN DENES KAKO KUCINJA KE ZAVIVAVTE.:pos2:

македонија да не беше и грците ке завиваа....ама тоа е

секогаш гледаш да им помогнеш..а они така ти враќаат...јебига

Ova makedonskoto e nenasitno oko. Kolku i da mu dades nikogas ne e dovolno.

Dal covekot izjava povolna za Makedonija i bil pretsedatel koga Bugarija ne prizna kako nezavisna drzava.

Ama mora da se najde pricina Bugarija da se izvregja a posle zasto bile vakvi ili onakvi. Bati logikata.

Mora se nesto da se mrci.

Јеби га, македонче... Удри по Бугарите кога на грците не можеш да им се фатиш...
Ебате тоа

Со Претседателот Желев лично се имам запознато. Необично пријатен и едноставен човек. Неговите најблиски соработници потоа ми раскажуваа дека Жељу кога дошол на функцијата Претседател на Република Бугарија имал само едно двособно станче и кога си отишол пак го имал само тоа едно двособно станче! Кај нас македончето советник у свирипичино ќе стане и одма гледа како и шо да дрпне!
Македонија необично многу му должи на тој човек и мислам дека навистина е долно макар и еден негативен збор да се каже за него! Баш и немаме многу искрени пријатели, па и тие малкуте што ги имаме да ги пудиме од себе! Патем Жељу беше тој кој излобира кај Елцин да не признаат под уставно име, не го заборавајте тоа! Да не мисли некој дека КГ лобираше за Македонија. Тој тогаш беше зафатен со платформи за србославија...

Абе луге. Оти требува некои да признава нешто, оти требува да се докажувате на некои кога знаете шо сте и кои сте? Е това не мога да разбера. Признаи та признаи. Мене ме боли к*рот дека мислете че сме татари кога знам дека сме словени, говорим словенски. Зошто да ви докажувам па на вас. Мислете си шо сакате. Така правете и вие.

Па пријател, не е проблемот во тоа вие да ни докажувате нас, официјално МКД ја признава БГ и сите држави до сега кои ги има признаено не им бара уверение дали народот што живее таму е вистински или не. Проблемот е во нашите десни и долни соседи...на нив 10000год. треба да им докажуваш кој си и што си затоа што во моментов нашето тегавење со "долните" не попречува во нормлното функционорање и одење напред.

Со Претседателот Желев лично се имам запознато. Необично пријатен и едноставен човек. Неговите најблиски соработници потоа ми раскажуваа дека Жељу кога дошол на функцијата Претседател на Република Бугарија имал само едно двособно станче и кога си отишол пак го имал само тоа едно двособно станче! Кај нас македончето советник у свирипичино ќе стане и одма гледа како и шо да дрпне!
Македонија необично многу му должи на тој човек и мислам дека навистина е долно макар и еден негативен збор да се каже за него! Баш и немаме многу искрени пријатели, па и тие малкуте што ги имаме да ги пудиме од себе! Патем Жељу беше тој кој излобира кај Елцин да не признаат под уставно име, не го заборавајте тоа! Да не мисли некој дека КГ лобираше за Македонија. Тој тогаш беше зафатен со платформи за србославија...

Kako da zaboravat koga mnogu ne ni znaat a ne ni sakaat da znaat.

Taa spikerkata na MRT koga morase da kaze deka Bugarija ne priznala kako nezavisna drzava samo sto ne zaplace od maka. Mozebi toa e golemiot grev na Bugarija sto poveruva deka nekoj stvarno saka da bide nezavisen pa se istrca so priznavanjeto.

Ama i toa ke se zaboravi posto narodov i onaka pati od kolektivna amnezija.

Абе се е убаво кога не признала како држава, ама што фајде од тоа признавање, кога не ти признава јазик и луѓе.:toe:

Посебно за Желју Желев ќе кажам дека кога беше регистрирана ОМО , неговата партија беше прва и единствена што направи јавна коалиција со ОМО за изборите. На местата каде неговата партија немаше кандидати ги подкрепи кандидатите на ОМО , а таму каде ние немавме кандидати ја подкрепивме неговата партија. Инаку Желев е со македонско потекло, неговите родители се од Гоцеделчевскиот крај, па потоа се преселени во Северна Бугарија.

Посебно за Желју Желев ќе кажам дека кога беше регистрирана ОМО , неговата партија беше прва и единствена што направи јавна коалиција со ОМО за изборите. На местата каде неговата партија немаше кандидати ги подкрепи кандидатите на ОМО , а таму каде ние немавме кандидати ја подкрепивме неговата партија. Инаку Желев е со македонско потекло, неговите родители се од Гоцеделчевскиот крај, па потоа се преселени во Северна Бугарија.

Абе пријател се е во ред тоа...НО! Кога беше претседател водеше таква политика, впрочем како и сега што води Бугарија кон нас...не ти признава ни народ, ни јазик, а ти признава држава.Тоа ми е зборот, а сега тој да се прави будала, да кажува дека ГРЦ не треба така да се однесува кон нас, му е само млатење празна слама, зашто кога бил претседател не застанал на наша страна во однос на прашањето за името, зашто БГ исто како и сега водела таква политика кон МКД?

Абе пријател се е во ред тоа...НО! Кога беше претседател водеше таква политика, впрочем како и сега што води Бугарија кон нас...не ти признава ни народ, ни јазик, а ти признава држава.Тоа ми е зборот, а сега тој да се прави будала, да кажува дека ГРЦ не треба така да се однесува кон нас, му е само млатење празна слама, зашто кога бил претседател не застанал на наша страна во однос на прашањето за името, зашто БГ исто како и сега водела таква политика кон МКД?

Ти мислиш дека тој одлучува за вакви работи ? Има еден куп советници и он беше само пиун во рацете на бившите комунисти тогаш. Инаку по негово време ОМО доби регистрација , а јас лично сегашната негова изјава си ја објаснуваам што догодина доаѓаат избори во Бугарија и може си прави некој сметки да го подкрепиме пак, кој знае.

Ти мислиш дека тој одлучува за вакви работи ? Има еден куп советници и он беше само пиун во рацете на бившите комунисти тогаш. Инаку по негово време ОМО доби регистрација , а јас лично сегашната негова изјава си ја објаснуваам што догодина доаѓаат избори во Бугарија и може си прави некој сметки да го подкрепиме пак, кој знае.

Jaoooo па што тогаш праиме муабет? Значи ако ти признаваш некоја држава, признај ја сосе народ и јазик, а не се прави будала, признаваш територија, а луѓето? Што живее таму, стока, диносауруси? На кој јазик зборат, или како во камено време со мимики се разбираат? Значи ако е од кејф признавањето, нека е целосно а не да се прави будала тогаш, а сега ќе ми продава добрина.

Ама убаво беше спомнато во погорните постови...."сега тој е маргиналец. екс престседател"...а додека беше претседател, официјалната политика на Бугарија (а и сегашна) е дека не постои македонски јазик и народ. И сега кому продава слама Желев?
Кога дојде некоја изјава од Каракачанов ( или тој не е политички маргиналец во Бугарија, туку некоја марка?) со таа изјава се поистоветува цела Бугарија. Кога дојде изјава од поранеешен Претседател на Бугарија, тоа е неважна и од маргиналец изјава. Се гледа дека стереотипот на омраза према Бугарија, наметнат од српските и просрпките македонски служби( од времето на комунизмот) уште држи вода. За жал.

Кога дојде некоја изјава од Каракачанов ( или тој не е политички маргиналец во Бугарија, туку некоја марка?) со таа изјава се поистоветува цела Бугарија. Кога дојде изјава од поранеешен Претседател на Бугарија, тоа е неважна и од маргиналец изјава. Се гледа дека стереотипот на омраза према Бугарија, наметнат од српските и просрпките македонски служби( од времето на комунизмот) уште држи вода. За жал.

Ама и обратно, нели? Епа човек, како да го почитувам некој ШТО НЕ МЕ ПРИЗНАВА?

Христо, ако може да те питам нешто, кое не ми е јасно;

Во С'рбија веројатно живеат много повеке луге со македонско самос'знание,
отколко при нас во Пиринско.
Зашто бат Стојко не земе да ги организира во едно О М О тамо ?
Зер С'рбија е демократска и братска страна, никој нема да пречи на регистрацијата...
Такива мисли понекогаш ми минават през простата глава:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom