Драми

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Како што веќе напишав, денес го гледав The Green Mile, драма која трае 3 часа, а не го осетив тоа воопшто. Прекрасно дело, но нема да коментирам ништо од содржина да не откријам за што се работи додека не го гледа некој па да продискутираме заедно. Темава ја отворив затоа што има многу драми кои заслужуваат да се истакнати во посебен дел на подфорумов, а горенаведената ми е на врвот. Еве ај само на многу кратко да кажам дека главна улога е Tom Hanks кој работи во затвор во одделот за смртна казна ...
Останатите драми откако ќе ми поминат импресии од оваа, дотогаш повелеле ваши мислења:wink:

Може барем само малку да ми кажеш за што станува збор у филмов?
Мислам дека сум го гледал.

П.С-Кажи ми кои се и другите актери.

Фала

Green mile e odlicen film...sum go gledal porano 2-3 pati i navistina e odlicen...inace filmot e snimet po istoimeniot roman na Steven King taka sto ne e cudno deka e dobar film :)

Дур се јави Дивне, охоооо

Знаев дека сум го гледал филмов, и да, искрено многу ми се допадна.
Темата е интересна. Крајот веќе те тера да заплачеш и да се прашаш милион прашања. Чудно е како некогаш може да ти помогне баш тој од кого никогаш не би очекувал помош.

StormAngel напиша:
Дур се јави Дивне, охоооо

Знаев дека сум го гледал филмов, и да, искрено многу ми се допадна.
Темата е интересна. Крајот веќе те тера да заплачеш и да се прашаш милион прашања. Чудно е како некогаш може да ти помогне баш тој од кого никогаш не би очекувал помош.

Јас се извинувам што ме чекаше толку многу, ама ете те потсети Птоломеј. Значи имаме исто мислење ... а да крајот ... уствари има низ цел филм сцени што тераат на плачење, а и на смеење. Со глувчето се уништив! Толку ми стана мило, што на крај кога видов дека и тоа има од магијата за животот, и е сеуште живо се расплакав најмногу:(

The Green Mile го гледав пред 2 годинина кино стварно ми остави добар впечаток тоа беше филмот со тој огромниот црнец шо беше у затвор

Да, да со огромниот црнец ...

the_green_mile_2.jpg

еве една од најтажните сцени ...
the_green_mile_61.jpg

последната желба од црнецот пред да го убијат, да види слики што се движат (филм) ... :(
mile12.jpg

:(

нема да коментирам многу едноставно многу добро направен филм мислам дека беше во режија на Клинт Иствуд или згрешив

CopyOfDeath напиша:
нема да коментирам многу едноставно многу добро направен филм мислам дека беше во режија на Клинт Иствуд или згрешив

Се имаш измешано ... Frank Darabont е режисер, но во секој случај не го прави тоа полош филмот:wink:

очигледно замешав со друг филм инаку филмот е незаменлив

мене она што ме чуди е како сте успеале скоро 7 години да не сте го гледале филмов :icon_eek:

Green mile, еј! :)

Филмот е страва, еден од најемотивните што сум ги гледал. Она што ми остави впечаток е стравот и злобата на она расипаното цајканче, предизвикани само од немќота да се види и прими убавото во човекот... Филм кој те тера да се замислиш.

Сцената со глувчето беше потресна, стварно.

Како друга посебна драма би ја одделила Sweet November ... освен gerard, ја гледал некој друг? Ете за Гарфилд филм ... не ти раскажувам зошто како, ако си го гледал ќе коментираме:) :wink:

Prasanje

Ima li nekoj prevod (hrvatski, srpski, a po moznost i makedonski) za filmot Dear John i kade moze da najdam.
Pozdrav do site
Lea

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom