- Член од
- 17 август 2014
- Мислења
- 3.822
- Поени од реакции
- 6.412
Чешка и Шведска заминаа во ковид-изолација, Македонија чека шанса во последен час | Gol.mk Чешка пријави 8 позитивни ракометари, и тренерите Кубеш и Филип се истотака позитивни.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кец на десетка за домаќинот. Они и инсистираа на Чиле да се даде вајлд карта за групата да не им биде тешка и да не мора да играат со Македонија, а еве сега би добиле втор состав на Шведска и евентуално Чешка (која и така изгледа полураспадната).Чешка и Шведска заминаа во ковид-изолација, Македонија чека шанса во последен час | Gol.mk Чешка пријави 8 позитивни ракометари, и тренерите Кубеш и Филип се истотака позитивни.
Фала богу тоа, освен ако не се случи Афричка екипа што оди таму ради реда со играчи што во слободно време работат како градежници...Не знам како би фатиле место, колку и позитивни да излезат, ќе повикаат други ракометари. Сигурно никој не би се откажал од Светско, па макар требало да оди и со Б тим.
Да де, се знае тоа, ама до сега не ни имало пандемија и вакво "директно" пласирање на Сп без квалификацииПа нормално драми дека мора да има. И јас мислам дека залудно се надеваме. Кога се случило досега на некое вакво натпреварување да улета некоја прва или втора или whatever резерва? Ја за такво нешто не сум слушнала.
Македонија во женски ракомет влезе на СП 2001 наместо Тајван ако не се лажам (или беше друга земја). Во 2015 ја исфрлија Австралија, само за Германија да игра на СП. Откажа тогаш некоја азиска земја и наместо нив дојде Исланд. Се случуваат такви работи чат пат.Па нормално драми дека мора да има. И јас мислам дека залудно се надеваме. Кога се случило досега на некое вакво натпреварување да улета некоја прва или втора или whatever резерва? Ја за такво нешто не сум слушнала.
Не го укинуваат. Египет во оваа ситуација е блиску до топ5.Podobro neka go ukinat prvenstvoto, sto ako izlezat pozitivni igraci na nekoja repka koja se naoga vo cetvrtfinale ili polufinale, sluzbeno ke bide dodelen natprevarot ?
Немаме ние толкав кредибилитет како Германија во ракомет.Во 2015 ја исфрлија Австралија, само за Германија да игра на СП.
ако нема здрави играчи може и ракометарки да прати у Египет, посебно ако има доста згодни плавушиПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЧЕШКАТА РАКОМЕТНА ФЕДЕРАЦИЈА: ... и ние да го прошириме списокот, цeлта е јасна – по секоја цена да играме на СП во Египет. Го поместивме и летот за Каиро од вторник за среда, бидејќи секој ден е драгоцен“, изјави претседателот на Чешката ракометна федерација, Јарослав Швални. Решени се - ПО СЕКОЈА ЦЕНА ДА ОДАТ НА СП!