Marchelo93
Дипломиран Џаболебар
- Член од
- 10 јули 2011
- Мислења
- 1.931
- Поени од реакции
- 1.998
Други не поштуваат и ни се радуваат на најголемиот државен празник повеќе од нас,све ти кажува тоа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Други не поштуваат и ни се радуваат на најголемиот државен празник повеќе од нас,све ти кажува тоа.
Да ама по 50 години бугарите ќе си стават документ еве колку се Бугари, а еве Македонци. И после што? Пак македонскиот народ си го уништуваме. Ти како сакаш осеќајсе, ама кога ќе го видат пасошот, ти си Бугарин. Од каде сега тие ќе знаат како ти се осеќаш
Млад сум јас, уште немам грижи за егзистенција и такви работи. Белким нема да дојде дереџе и јас да барам бугарски пасош.
Да не навлегуваме во тоа дали за останатиот дел од постот си во право или не но за болдот дефинитивно грешиш. За да добиеш бугарски пасош не се откажуваш од македонскиот што е точно но се откажуваш од националноста. Тоа се две различни работи. Исто како што тука на основа на националност и нивниот број уставот им гарантира посебни права и погодности иако сите имаат македонско државјанство и пасош.Прво, кога вадиш бугарски пасош не го откажуваш македонскиот. Па така пак учествуваш во играта наречена "На кој му е поголем"... ...бројот на жители.
Второ, до кога со патетикиве "си го уништивме народот", "си ја уништивме државата" дрн, дрн, пуф. Оние што вадат бугарски пасоши не уништиле ништо. Тие си го поправаат уништениот живот. Уништувачите на државата и на народот барајте ги во "куќата на демократијата". Тоа се оние кои пред избори ве потапкуваат по рамо за да се почувствувате патриотски, за да после изборите ве потапкаат по џебот и после тоа тапкање парите со шлепер да ги изнесат од мајка Македонија која нели многу ја сакаат. Тоа се оние кои веќе 23 години насилно го иселуваат својот народ.
ВанѓаШто трескаш ти бе и кај што треба и кај што не треба?![]()
Да бе, ако пишувам нешто позитивно за македонија од штаб се ме пуштиле,Од штаб те пуштија ?
Да бе, ако пишувам нешто позитивно за македонија од штаб се ме пуштиле,
расипан народ.