23 години независна Република Македонија

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.877
Поени од реакции
23.338
10407506_749348175128096_4871072781928425672_n.jpg

На овој ден, 8ми септември, пред 23 години, мнозинството македонски граѓани преку референдум се изјаснија за сопствена, независна и суверена држава, со име Република Македонија.
На референдумот му претходела Декларација за независност што првото повеќепартиско Собрание на Република Македонија ја усвои на 25 јануари 1991 година.

Нека е честит Денот на независноста и да е вечна Република Македонија.

Слабо нешто мислење, кај се патриотите со бугарски пасош.

Додека ти го дрвиш на празно дека е Ден на Независноста и се правиш патриот они се во странство и се обидуваат да обезбедат подобар живот за своите семејства бидејќи оваа "независна" држава тоа не им го овозможува.

Да живее Македонија, света земја, земја на сонцето, земја од Бога створена и нека им е честит празникот на сите чеда Александрови, лавови македонски нека ни е честит празникот уште многу години да го славиме и сите душмани да ги сотриме. Амин!

Честит празник и да живее Македонија!

Слабо нешто мислење, кај се патриотите со бугарски пасош.
Среќен празник!
Бугарски документарец за улогата на Бугарија за независноста на Македонија

Додека ти го дрвиш на празно дека е Ден на Независноста и се правиш патриот они се во странство и се обидуваат да обезбедат подобар живот за своите семејства бидејќи оваа "независна" држава тоа не им го овозможува.
Дефинитивно не ме разбра шо сакам да кажам, сакав да кажам дека сите се прават патриоти на форумов а половината имаат бугарски пасош. Инаку мене кур ме боли за Македонија и во прва прилика би избегал од тука да имам шанса.

• Ми се допаѓа
Reactions: 048

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom