Што си правам за себеси си правам

• Креатор на темата Креатор на темата black angel
  • Време на започнување Време на започнување
B

black angel

Гостин
Vaka imate neso so nekoja licnost bezralika dal e seks muvanje...itn.dali toa sto se slucilo go cuvate za sebe ostanuva vo vasata privatnost ili sepak ke raskazete se sto se slucilo?

interesno.........mozda bi se pofalil.....a mozda i ne......ili veke ako sakam da kazam gi izbiram lugeto so treba toa da go znaat

Зависи кому.

Ако сметам дека е доволно важно некој друг тоа да го знае и ако мислам дека може да ми помогне, ќе го споделам. Ако не, си го чувам за себе.

Премногу таење не е на арно, зашто кај и да е, работите ќе излезат на виделина, а оној што ќе ги пропушти таму најверојатно ќе ја каже својата верзија, која воопшто не мора да биде како твојата, па може да те направи дека си ваков-таков-онаков-никаков или слично, а воопшто да не било така.

Затоа човек мора прво пред себе да биде свесен што прави и дека ги прифаќа одговорностите за тоа што го прави, па за да може тоа да им го пренесе на другите. Кога човек е сигурен во себе, кажал или не кажал, не е важно.

Има луѓе на кои можам да се отворам, ама неможам баш во детали, претежно си ги чувам за себе, и кога ми е мутаво и глупо ги пуштам на плеј и уживам(мастубрирам:vozbud:). Никоаш не сум разглабала по другарки за сексуалниот живот, и сеуште е така.. ќе го цитирам Шабан Трстена: Се што имам да му кажам ќе му кажам у душек!!!!:pos:

Обично кажувам, ама не на сите, само на другарките.

Ако е за мување би кажал за секс само на тие што им верувам. Во Тетово како што се знаеме сите еден ќе каже на друг на втор на трет итн и ќе ја наречат курва или дроља и затоа би ќутел. Не морам да се фалам за тоа ќе си го чувам за себе најдобро.

Има 3-4 на којшто би им кажал буквално се...но со оглед на нашето познато рекла-казала :toe: пред другите само мудро ќе си молчам...сепак да остане нешто само и за мене

зависи за што се работи ама како и да е,освен сестра ми никој незнае баш се за мене...:pipi: има усте 2-3 личности ама онака... резервирано со нив!

Ме нервира тоа фалење на некој начин. Ќе фати некој/а дечко/девојка и мора сите да знаат. Одма телефонот и повик до повик. Или мразам кога некои луѓе споделуваат моменти од нивните сексуални односи, а воопшто не сме блиски :uvo:
Ако се мувам, фатам дечко и подетални детали за тоа или ако за секс разговарам се е тоа интимен муабет. А за тоа може да знаат само 2-3 најдобри другарки и ако и кажам на сестра ми.

Само за мене нема шанси да остане ( освен ако не треба да се криеме :vozbud: ), сигурно деталите ќе ги дознае мојата најдобра другарка, и уште една евентуално...
Толку, колку помалку луѓе знаат подобро :smir:

А што е важно дали ќе кажам некому или не?:)

Не дека е топ сикрет нешто... Ама со некого секако ќе споделам, на пример со најдобриот другар, како што го споделувам секој момент со него, така и ова. Не за да се пофалам... :icon_roll

Во муабет со некои други блиски личности може исто да спомнам... Ама тоа не значи дека не ја почитувам неговата приватност, туку едноставно дека имам потреба да споделам.

Доколку ме прашаат ќе споделам , доколку не ме прашаат ќе си чувам за себе.
Не гледам потреба а богами ни душевно задоволство да искочам полугол на плоштад и да се дерам „Ја Легнав Типкатаа“ ....

obično kažuju na moi drugari (komaj sve) imamo si ga toj ˝daj mi ga - na ti ga˝ za muabet
e sga, ne e bš sve za kažuvanje pa i da e najbolji drugar, možu da mu spomnu što i kako ali detalji ne.
:toe::toe::toe:

детали споделувам со трите најблиски другарки,им кажувам се,они ми кажуваат мене и тоа е тоа.така функционираме.
поопшто им кажувам на неколку поблиски другари,ама не се,туку она што сметам дека е потребано да се скрие,да не се каже,го чувам и нема потреба сите се да знаат.сепак немам во сите доверба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom