Лек за љубомора?

Лек нема за жал, има воздржување, самоконтрола, доверба и почит кон партнерот/партнерката.Не верувам дека има човек што не бил љубоморен, и се што е во границите на нормалата е ок.Тргнувам од самиот себе понекогаш знам за бидам љубоморен и да се дувам за ништо и после да се покајам за тоа што сум го направил.Секој го има тој страв дека ќе го изгуби тоа што го сака, секој ја има длабоко во себе таа мала љубомора што понекогаш излегува.

Лек за љубомора е љубовта, ако се сакаат вистински нема да постои љубомора.

[zEUs];1706774 напиша:

Ova e najblisku do vistinata i ke dodadam i razbiranjeto

Точно така дека нема таков лек, се е во мозокот и во психата наша, а и претежно поголемо количество на љубомора покажуваат оние кои веќе биле изневерени, излажани.. Кај нив е многу потешко да ја излечиш или да ја сведеш на минимум љубомората, е сега да точно е дека ја има кај секој, но во зависност е, и предност имаат оние кај кои не е приметлива, односно е во некоја така наречена нормала.
Но, исто така има и луѓе кои уживаат во љубомората, односно сакаат некој а ги тормози, следил, препрашува, каде беше? со кого? како?.. тие мене некако ми се полош клинички случај, едноставно они се љубоморни на тоа зошто не ги прашуваат за се, ама баш се. Е сега веќе ако ви е важно да останете со тој партнер/ка, тогаш можете да се потрудите да и влеете сигурност и доверба, но за жал дали ќе вроди со плод никогаш не се знае.

[zEUs];1706774 напиша:

До кога нема да постои љубомора? Додека не се заврти по првата добра девојка? или обратна ситуација? Или кога прв пат ќе излезе сам/сама?
Не си гајте розови облачиња, постоела и секогаш ќе постои, дури имам баш во големи љубови сретнувано тешко љубоморни суштества, така да нема гаранција па и да двајцата вистински се сакаат. Ако некој си е стремен да е љубоморен, ќе си биде па и да ја има најверната и поштена личност до него.

[zEUs];1706774 напиша:

До некаде е ова точно, ама не сосема. Ако воопшто не постои љубомора, ќе почне да владее рамнодушност, што исто покажува дека нема љубов, зашто ти е сеедно. Некогаш мал љубоморен испад од страна на партнерот е добро, позитивно, зашто гледаш дека не му е сеедно, гледаш дека е загрижен. И плус изгледа некако слатко. Меѓутоа како што реков, само понекогаш и тоа во многу мали дози.

нема лек за љубомора и јас сум многу љубоморна и тоа неможам да го потиснам колку и да сакам.Ама ако нема љубомора тогаш нема ниту љубов според мене:toe:

Според мене довербата е лек за љубомора.

Имаше тука наоколу една тема во стилот на “Што научивте од претходната врска“ или нешто слично...
Коментарот ми беше “Љубомората Е недоверба!“
Илити.. накратко... Тотално се согласувам :)

нажалост не постои лек за љубомора тоа е неизлечива болест

чим ја добиеш ке те јаде полека додека на крај не направиш некоја глупост и си го заебеш животот

[zEUs];1706774 напиша:
Да се глеа изглеа заљубен си :pos2: . Па љубомора е љубомора јебига мора да имаш љубомора сеа зависи само колкава е мала голема... зависи до чуекот.А бе и со тоа се пребродуе врска малце љубомора не е штетно. :pos2:

Господ да те чува од такви,не сум го осетила тоа ама сум го гледала со свои очи,брат ми имаше женска таква...аииии чувал Госпо!!!Еднаш му се налути оти на викендица легнал до братучеда 3 та.И тоа беше крај на програмата!
Љубомората на другиот ти покажува дека му значиш али онаа мала љубомора шо ја носат во себе сите кои сакаат некого.Али посесивноста...скраја да е!Сите љубоморни сцени ги решавам со добар разговор,порано тргнував накај таква особа али се запрев баш на време уште кога се малтретирав самата себе т.е пред да почнам него да го малтретирам,сега ни во мобилниот воопшто не му чепкам,не дека не се интересирам,глупаво ми е!И шо дека ќе му браниш на дечко ти да излегува со другари-нема да те изневери ако сака толку? Пффф...за љубомората нема лек,мора секогаш да ја има во мала мера тоа нема да го запреме,посесивноста или таа т.н болна љубомора можеш да ја запреш самиот ти ако е веќе кај тебе,ако е кај другиот ќе разговараш-ако не сака да свати Чао рагаци!

Кога се сомневам за нешто сакам да ми докажи дека не е така како шо мислам јас...после долго докажвање мислам дека ми се смирва љубомората
А за болна љубомора нема лек и најубо е одма да се прекини врска со таква личност. Животот под притисок КАЈ БЕШЕ СО КОЈ БЕШЕ ШО ПРАЕШЕ ШО БАРАШЕ КОЈ ИМАШЕ ТАМУ е многу напорен и замара психички, значи треба да се мислиме како да му објасниме за да не напрај љубоморна сцена..

LEK ZA LJUBOMORA???
po mene toa ne postoi...
Ljubomora ili ima ili nema :) a lek nema...
ako e nekoj ljubomoren zna4i nema doverba u partnerot zoshto ne go saka dovolno ili zoshto go saka previshe ... Pa ovde lek nema..ako se pojavi ljubomora zna4i negde blisku e i krajot...Zoshto definitivno ljubomorata ja unishtua vrskata :S:S

LEK ZA LJUBOMORA???
po mene toa ne postoi...
Ljubomora ili ima ili nema :) a lek nema...
ako e nekoj ljubomoren zna4i nema doverba u partnerot zoshto ne go saka dovolno ili zoshto go saka previshe ... Pa ovde lek nema..ako se pojavi ljubomora zna4i negde blisku e i krajot...Zoshto definitivno ljubomorata ja unishtua vrskata :S:S

Не биди толку строга не е лошо мала доза на љубомора во врската... така ни покажува партнерот дека не сака и дека му значиме
Јас зборам за контролирана љубомора и љубомора во граници
А не мора да ја уништи врската ако се двата разумни :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom