Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Giant dude holding a ball, hitting the ground, things move. Не сакам да се правам експерт за спорт шо го пратам кратко, ама има некои правила во спортов што се толку недефинирани и така смешно делуваат некогаш...Уште не ми е јасен фамблот на Џетси против Петс кога топката воопшто не ја допира земјата.
Има некои правила што се поставени и очигледно поише служат за сваки случај пошто ретко се дешаваат у пракса. Ние може да дискутираме дали тоа правило треба да стои или не, ама не може да дискутираме дали треба да се примени или не. Еве во однос на ситуацијата против Џетс. https://www.youtube.com/watch?v=PJpHBwIx0_Y

Кога сме кај судиски одлуки, ме интересира повторена снимка од поништеното фаќање на Cooks, дали излезе и зошто излезе (пошто имаше дуел со корнерот на Стилерс).

Инаку до сега праксата покажува дека кога НЕ има корист од некое вакво правило, се менува во следниот период, односно во меѓусезонскиот период.
Инаку имаше паралела со фаќањето, т.е. нефаќањето на Дез од пред некоја година. Прилично слично делуваа, барем се константни.
Друга чудна работа е премалиот број на знаменца фрлени општо утакмицава, конкретно Стилерс држеа и правеа интерфиренс во барем 40% од акциите, ама немаа срце цело време да им свират.
За НЕ заклучивме дека не играа одбрана, така да немаа шанса да направат некој посериозен прекршок.

@Nikac_Aerodrom Што мислиш кој е најлошиот дел од одбраната на Петс? И дали е полоша одбраната или о-линија? :D

@Nikac_Aerodrom Што мислиш кој е најлошиот дел од одбраната на Петс? И дали е полоша одбраната или о-линија? :D
Нема конкуренција, о-линијата има некој вид на продукција, минимална ама ја има. Види само кој е стартер во одбрана, поготово првата линија (DE, DT), пола од нив планирани за замени, пола изнудени решенија од неуспешни експерименти и повреди. Во офанзивна линија фали само стабилна игра на десен такл. Цела линија се поместува за да ги покрие грешките на флеминг. Да, последниве недели сите се несигурни, ама верувам дека ќе ги стегне Скарнекија. Има со што да работи.
Лајнбекерите се непостоечки, играчи што не биле воопшто планирани да играат се стартери. По мене најлош дел од тимот, а и пред сезона најтенка позиција, влегоа со Хајтауер и Ван Ној, што не звучи добро, ама сега се без нив и без нивните замени така да ... :D
Секондарито не е толку лошо по имиња, знаат и да изиграат кога од нив не се очекува ништо посебно, ама дефинитивно под очекувањата со оглед на парите кој се фрлаат. Гилмор и Батлер, со Роу и Џоунс се сосема солидни бекови, Мекарти, Хармон, Чанг се одлични сејфтиа, си имаат улога, ама овие пред нив не им прават услуги.

Нема конкуренција, о-линијата има некој вид на продукција, минимална ама ја има. Види само кој е стартер во одбрана, поготово првата линија (DE, DT), пола од нив планирани за замени, пола изнудени решенија од неуспешни експерименти и повреди. Во офанзивна линија фали само стабилна игра на десен такл. Цела линија се поместува за да ги покрие грешките на флеминг. Да, последниве недели сите се несигурни, ама верувам дека ќе ги стегне Скарнекија. Има со што да работи.
Лајнбекерите се непостоечки, играчи што не биле воопшто планирани да играат се стартери. По мене најлош дел од тимот, а и пред сезона најтенка позиција, влегоа со Хајтауер и Ван Ној, што не звучи добро, ама сега се без нив и без нивните замени така да ... :D
Секондарито не е толку лошо по имиња, знаат и да изиграат кога од нив не се очекува ништо посебно, ама дефинитивно под очекувањата со оглед на парите кој се фрлаат. Гилмор и Батлер, со Роу и Џоунс се сосема солидни бекови, Мекарти, Хармон, Чанг се одлични сејфтиа, си имаат улога, ама овие пред нив не им прават услуги.
И уствари многу често се дешава да мораат овие од секондари да улетаат у помош на лајнбекерите и се дешава да остане некоја дупка...како таа што ја искористија Стилерс (не ми текнува кој играч беше, тој на крајот).

Мене лично Рејдерс ми се најголемо разочарување сезонава, лани имаа супер напад и одбрана, изгледаа како да знаат што прават, и годинава демек засилени со Линч + искуството од лани сметав дека и те како ќе знаат што да прават сезонава..башка во факинг АФЦ се...и ете, дури во ваква мех дивизија каква што имаат ќе завршат трети ваљда... ептен ме разочараа, а лани баш ми се допаднаа како екипа, очекував само нагоре да одат ама.....

На цела технологија на светот, за дали е прв даун или не е се решаваше со превиткано парче хартија.

Hindsight is 20/20 али да не утнеше Тавекио од 39 јарди сега друга ќе беше причата..
На цела технологија на светот, за дали е прв даун или не е се решаваше со превиткано парче хартија.
А можеа само да ја прегледаат пак снимката...[DOUBLEPOST=1513572048][/DOUBLEPOST]Аааааааааа PI во каков момент :vozbud:

Ааааааа леле Каубојс ако го изгубат ова...леле лелеееее

Многу неспособни екипи има сезонава, буквално не памтам волку рандом сезона да имало во НФЛ...не постои нитуедна навистина стабилна екипа...ете до негде Петс и Иглс се постабилни..па и Вајкингс..ама..[DOUBLEPOST=1513572414][/DOUBLEPOST]хахаха ете ми се потврдува тоа дека лигава има ептен неспособни екипи :D Како Премиер лига стана и ова :D

Ах бе Кар бе..

То е, Рејдерс може да се простат од Плејоф (не дека до сега не можеа), две недели по ред се губат во КЛУЧНИ утакмици против екипи во иста ситуација ко нив.

Следна недела ќе биде јако Сиетл-Далас за гледање, само една од двете екипи ќе може да се надева на плејоф после утакмицата тоа е јасно.

Ако ништо друго ебење ќе биде борбава за плејоф,а и секако најевтина опција за славење Нова Година е гледање на разврската во НФЛ :D

Последно уредено:
Ај една анкета да се стави до наредна недела, да гласаме кој се чоукна и флопна повеќе вечерва, Биг Бен или Кар.

upload_2017-12-18_5-53-3.png
Ај една анкета да се стави до наредна недела, да гласаме кој се чоукна и флопна повеќе вечерва, Биг Бен или Кар.
Не е ни прашање ова, не е Бен крив за судиите што го сјебаа, башка ептен добра тактика му беше тоа, ако функционираше ќе беше сметан за генијалец..штета што испадна ИНТ, иначе мислам ќе имаа секунда-две за ФГ..

Ова со Кар е чисто негова кривица што алчно се подаде...ама од друга страна лесно е вака да јадеме гомна у моментот кој знае што му се вртело во глава, сигурно и било кој од нас би направил исто :D

Прегледај го приврзокот 182007

Не е ни прашање ова, не е Бен крив за судиите што го сјебаа, башка ептен добра тактика му беше тоа, ако функционираше ќе беше сметан за генијалец..штета што испадна ИНТ, иначе мислам ќе имаа секунда-две за ФГ..

Ова со Кар е чисто негова кривица што алчно се подаде...ама од друга страна лесно е вака да јадеме гомна у моментот кој знае што му се вртело во глава, сигурно и било кој од нас би направил исто :D
Да бе и Вилсон ќе беше сметан за генијалец ако му успееше додавањето во Суперболот, ама ете ќе остане запаметен по најглупиот потег таа сезона. Исто ко вчера, кој курац мора тачдаун, лаком гз.

Џабе ќе правиме муабет сега дали беше кеч или не и дали правилото е глупо (мада мислам дека во обратна ситуација на Патриотс ќе и го признаеја ТД) . Стилерси се подобра екипа во моментов од НЕ дури и без Антонио Браун, ама како што пишав пред некој ден наталожени комплекси се ова. Да не беше така Питсбург ќе одиграше сталожено во последните секунди, а не да фрла кратка топка во втор обид во ситуација кога немаа повеќе тајмаути и не можеа да го сопрат саатот. Белки извлечат некоја поука, мада сумњам, и ако дај Боже дојде до конференциско финале победат на Жилет.

Само да додадам. сепак фејк спајкот бил повикан од офанзивниот кординатор, не бил импровизација од Бен:

Roethlisberger said he originally wanted to spike the ball, stop the clock and give Pittsburgh a chance to tie the game on a field goal, but that offensive coordinator Todd Haley relayed the call for the fake spike in his headset.

“Maybe that’s on me,” Roethlisberger said. “Maybe I should have clocked it. I don’t’ know. We’re not going to look back and second-guess anything or anybody. We lost the game and I threw a pick at the end of the game to lose it.”

Последно уредено:
Џабе ќе правиме муабет сега дали беше кеч или не и дали правилото е глупо (мада мислам дека во обратна ситуација на Патриотс ќе и го признаеја ТД) . Стилерси се подобра екипа во моментов од НЕ дури и без Антонио Браун, ама како што пишав пред некој ден наталожени комплекси се ова. Да не беше така Питсбург ќе одиграше сталожено во последните секунди, а не да фрла кратка топка во втор обид во ситуација кога немаа повеќе тајмаути и не можеа да го сопрат саатот. Белки извлечат некоја поука, мада сумњам, и ако дај Боже дојде до конференциско финале победат на Жилет.

Само да додадам. сепак фејк спајкот бил повикан од офанзивниот кординатор, не бил импровизација од Бен:

Roethlisberger said he originally wanted to spike the ball, stop the clock and give Pittsburgh a chance to tie the game on a field goal, but that offensive coordinator Todd Haley relayed the call for the fake spike in his headset.

“Maybe that’s on me,” Roethlisberger said. “Maybe I should have clocked it. I don’t’ know. We’re not going to look back and second-guess anything or anybody. We lost the game and I threw a pick at the end of the game to lose it.”
Како може во обратна ситуација да признаеле кога правилото си е тоа и крај. Питсбург требаше да одат на израмнување а не тачдаун.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom