Униформа

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

ЗА или ПРОТИВ униформи?

• Вкупно гласачи
    102

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Дали сте за или против униформите?

Не станува збор за училишна униформа само, туку општо.
Во голем број компании вработените лица имаат униформи. Бела кошула и црни панталони или сукњи, тегет одела, сите носат иста маичка со натпис на фирмата, бели мантили и слично.

Па дали е подобро сите лица да бидат облечени во иста гардароба т.е. униформа или е подобро секој вработен сам да си ја одбира гардаробата за работното место?

за униформа сум, да се знае дека на работно место треба д аимаш облека што ќе одговара на тоа.

Сум за. Убаво е по продавнициве како МакПримат, Еуро Азија, Германос коа ке ги видиме исто облечени.

Против нормално,ама ако ја ја носам.Тие што имаат среќа да работат у униформа,јебига,извини друже судија ама тоа е,бин дер дан дат.
Шала на страна,на некои работни места е неминовна,види само што збрка направија Алфиве од кога ги извадија од униформа:pos2:

Дали сте за или против униформите?

Не станува збор за училишна униформа само, туку општо.
Во голем број компании вработените лица имаат униформи. Бела кошула и црни панталони или сукњи, тегет одела, сите носат иста маичка со натпис на фирмата, бели мантили и слично.

Па дали е подобро сите лица да бидат облечени во иста гардароба т.е. униформа или е подобро секој вработен сам да си ја одбира гардаробата за работното место?
Најдобро е сите да бидат облечени во една униформа, но тоа е став на претпријатието и немора да значи, ко на пример еден хотел си има одредено доминанта боја, и според неа ќе бидат повеќе работи во тој објект( облека, смештај и што уште не)
Како и да е според мене поубаво е кога ќе ги видам сите облечени во иста униформа со тоа добивам на знаење дека се работи за озбилна компанија, а не кога ќе видам у некое ресторанче or кафич, сите разнобојни исто џоа виножито буквално у сите бои.

Да сум за униформа.Ние сега нашколо ќе носиме и сум нестрплива дури да ги добиеме и ќефој сум:vozbud:и секако дека подобро изгледа во униформа да се знај кој што е:toe:

Поише за униформа зошо убав впечаток остава вака коа ке видиш во некоа фирма или маркет или кафич сите така облечени со лого итн итн и не само за тоа у школо сакам униформа пошо таман нема да мислам шо да носам секој факин деј. и така

Треба униформа у школо ама униформи како што имаат некој подобри школи во мак женските со сукничиња и кошули а машките во одела, а не како кј нас со униформе смо како ЈКП, а за на работа од зависнот од занимањето на пр келнер треба да носи униформа а директор на некоја фирма се знае дека треба да биде облечен елегантно во одело и сл ...

Јас па сакам униформи многу. И за на школо и за на работа.
Има некоја прегледност и знаеш кој е на работа и кој може да те услужи и помогне.

Сум за униформа од фактот што сите ќе бидат исти нема никој да дели а најглупаво ми кога одам во некој кафич и келнерите се облечени во разни маички и од кај да знам кој е келнер значи треба да пратам кој е за да порачам.Ного подобра слика се ствара кога сите вработени или студенти било што се облечени во исто

Гласав ЗА, и тоа поради причините кои ги набројаа членовите над мене, да не се повторуваме. Навистина е убаво кога ќе влезеш во некоја продавница, фирма или што и да е и ќе видиш како сите се облечени исто.
Да нема униформи поготово во продавниците, ќе почнат луѓето што пазарат да се прашуваат самите меѓу себе "ова колку е", "ви се потрошил мајонезот?".
Би било смешно, нели?

Јас лично би сакала да носам униформа за на работа, не дека ми значат нешто униформи или униформиран изглед, туку од чиста мрза. Ме мрзи бе да мислам шо ќе носам денес/утре, па да било пристојно, па да не било исто ко вчера, па да не се погодиме со колешката у исто... за некого ова е уживање, али мене ме замара. Уште да се погоди некоја квалитетна униформа па да не морам да ја пеглам, одлично, повеќе време за љубов!:love2:

Сигурна сум дека ова го пишав некаде веќе. Можеби на сон? :)

Јас сум за униформи. Особено во образованието, средните училишта и факултетите.
Мислам дека со добро дизајнирана, елегантна униформа не само што се искажува припадност кон сериозна установа,
туку и се намалуваат разликите помеѓу учениците и студентите.
Не мислам само на економските разлики, туку и на различните стилови кај учениците.
Едноставно децата со носењето униформа уште од најмала возраст, ако не вкус, ќе се стекнат барем со навика за добро и соодветно облекување.

сум за униформи , ама да не се гадни како кај нас во школо... ужас...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom