Најдобар женски вокал

Goddess of Chaos напиша:
Electric со нијанси на gothic?
И некои чкљ инструменти.....:raz:

Коментаров заслужува или одговор од сто страни или премолчување.

Го бирам второто.

Dzenis Dzoplin Alanis Morisset i Sandra li kao se vikase onaa od Guano Apes!A i onaa od Cradle of Filth so se desava da potpevne mozda nema glas ali ja obozuvam(a posebno tipot-Deni kolku go ljubam toa e dr.prikazna)

ејми ли и тајра...тие две се неприкосновени...јеа...тајра е инзводреден сопран...а ејми е универзалец од ниски топој до фалсети тешки ...царој се...

Cristina od Lacuna Coil,mislam deka od tie gothic grupite vadi najjak glas,a i ti ANgela od arch enemy....jako!

Hmmm... ich ne sakam metal benovi so zhenski vokal ali ako vekje zboram bi rekla deka od site tie zhenski vokali najok e od Arch Enemy ali sepak ne smetam deka e the best...:)

АГР!
Премишљаванка.
Miz Terror т.е. Magdalena од Mz Ann Thropik дефинитивно вади најдобар глас. Типките од готик метал бендовите точно дека обично имаат закон кристални гласови али офаа пушта такви ежачки крици шо они не можат да ги сонуваат :).
И одговара да урла ем на панк ем на метал.
:music3:
mel023.jpg

Tarja Turunen од Nightwish...други моментално не ми текнуваат,ај ке напишам кога ке ми текне...:)

екс NIghtwish.
Тури пепел на старите Nightwish, веќе не е со нив Тарја. Освен ако не е ова стварно како што викаат многумина маркетингшки трик и да се вратат заедно со нов албум (кој се надевам ќе е подобар од Once)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom