Нова Демократија - Имер Селмани

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.506
Поени од реакции
6.373
Нова Демократија е името на новата партија на бившиот Министер за здравство Имер Селмани..Вечер ќе биде основачкото собрание, а се очекува оваа партија на стартот да има 3 пратеници, соопштија на А1 на вестите..Што мислите околу оваа партија, дали има шанси да стане партија во која ќе се негува политика која е различна од досегашната традиционална поделба на партиите според етничката припадност, и дали мислите дека во оваа нова партија би можеле беспрекорно и сложно да членуваат и творат, Македонци,Албанци,Турци,Власи итн?

Со среќа нека му е, нека му се множат пратеници од ДПА

Само да нема никава врска со грчката „Нова Демократија“

ke bide pootvorena od drugite se nadevam,mozebi ovaa partija otvara nova stranica na nasata politicka scena,vo koja ke clenuvat site etnikumi:vozbud:

mene me zanima edno vreme casule soncogledot imas partija so istovo ime, dali vo register postoi i dali dokolku postoi selmani moze da uleta so ova ime?

inaku rekov i na druga tema vo rok od 2 meseci 1 ministersko mesto ke ima za selmani.

mene me zanima edno vreme casule soncogledot imas partija so istovo ime, dali vo register postoi i dali dokolku postoi selmani moze da uleta so ova ime?

inaku rekov i na druga tema vo rok od 2 meseci 1 ministersko mesto ke ima za selmani.
Па ваљда не постои таа партија на Чашуле, инаку нема шанси исто име да имаат..Тоа на Селмани изгледа му е испитано...:toe:

Ne veruvam deka ke uspee, ama daj boze da go bide...
Treba novi lica vo politikata...
Ama kako ide, se koj od koj porasipan...

Баце, партијата на Чашуле веројатно била Нова Демократија на македонски јазик и кирилично писмо, оваа на Селмани веројатно е Demokratia e Ri (на аљбански и љатиница) :pos2:

Не ова е глупост луѓе. Македонија земја со 2 милиона луѓе има околу 56546453242234767472 политички партиии. што е ова бе ај нека не заебаваат сеа. И после никој нема да гласа, па се разбира гласачконо ливче долго 5 метри не може во кутија да влезе.

Па конечно добра одлука на Имер Селмани сега ке си ги повлече паметните луѓе од неговата поранешна партија (читај не терористи) кои се високо образовани луѓе.

16.09.2008. Пратениците Имер Селмани, Сулејман Рушити и Абедин Зимбери денес се вратија во Собранието и најавија активно учество во неговата работа, по вчерашното промовирање на идејата за формирање на партијата “Нова Демоктратија“. Најавија дека ќе делуваат како независни пратеници.

Ќе водиме една инклузивна политика, што ќе води до дијалог меѓу Албанците, меѓу заедниците во Република Македонија, дијалог кој што ќе потиикне секој граѓанин да се истакнува со вредности и се разбира да дадеме максимален придонес за Република Македонија да биде пријатно место за живеење, да имаме добрососедство, добра соработка во регионот, и се разбира да ги постигнеме целите и стандардите за што поскоро да бидеме во големото семејство на НАТО и ЕУ, да имаме одлична меѓународна соработка, цениме дека РМ тоа го заслужува. Граѓаните тоа го заслужуваат и новата партија ќе настапува со нови методи на работење и на ангажирање за да ги постигнеме тие цели“, рече Селмани.

Сулејман Рушити повторно одби да одговори на обвинувањата од страна на неговиот довчерашен лидер Мендух Тачи дека формирањето на новата партија е антиалбански проект.

“И понатаму нема да одговориме на овие обвинувања. Со нашата работа ќе покажеме кој сме и што сме. Нема потреба за таков начин на обраќање“.

Инаку, при влегувањето во салата на Собранието, тројцата пратеници го промашија местото за седење и прво се упатија да седнат во владините столчиња а потоа на местата предвидени за пратениците на ДУИ. По укажувањето на собраниските служби, тие седнаа на местото што претходно им било предвидено како членови на ДПА. Одбија да коментираат дали тоа значи приближување до власта.

Тоа е затоа што јас и Имер Селмани бевме министри во поранешната Влада. Не знаевме точно каде ни се местата. Тоа нема никаква симболика“, рече Рушити.

За промашувањето на местата, Селмани духовито прокоментира: “Важно го погодивме Парламентот“.

извор http://www.forum.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=5360&Itemid=32

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom