Нова Демократија - Имер Селмани

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Најголем интелектуалец од сите албански политичари, смирен, елоквентен, толерантен, не ги злоупотребува етничките тензии за да си набилда рејтинг како Ахмети и Тачи. За мене, вистински политички лидер на Албанците во Македонија.

Најголем интелектуалец од сите албански политичари, смирен, елоквентен, толерантен, не ги злоупотребува етничките тензии за да си набилда рејтинг како Ахмети и Тачи. За мене, вистински политички лидер на Албанците во Македонија.
Точно. Барем на синоќешната дебата која ја организираше Тв Телма, ми остави впечаток на политичар кој не се служи со дневно-политички речник како дел од преостанатите негови противкандидати.

Селмани е човек кој не би ми пречело да има голема улога во власта во Македонија.

А бе на сите ќе им дојде крајот, секој еден кој решил да оди против Македонија ќе го втаса клетва. Па дали бил македонец, албанец, грк, кој сака нека е.
Врие во луѓето , имајте го сите тоа на ум.
Знам дека на сите парите и славата ви имаат удрено во глава и дека се чувствувате како светот да се врти околу вас, ама не го заборавајте овој мал народ кој по никоја цена не се продава.

Не сум скептик и се сложувам со тебе, но би сакал да почекам уште малку за да изградам конечен став за него. Впрочем времето во кое ја создаде партијата, па потребата од рејтинг и претседателските избори сега за сега го ограничуваат во вообичаените агенди што ги застапуваат албанските лидери. Со самото тоа и реториката во јавниот настап е така убава за нашето уво. Сепак мислам ако преферира за рејтинг кај албанското гласачко тело веројатно ќе мора да го смени својот умерен речник и да бара и дава изјави кои се својствени за албанските лидери. Сепак ако продолжи вака за некое догледно време може да создаде партија која во себе ќе има членови и Македонци и Албанци, но не верувам, мислам дека заради моменталните состојби е вака разнежнен со своите изјави. Дај боже да се лажам. :helou:

selmani e najjak politicar vo drzavava...

Точно. Барем на синоќешната дебата која ја организираше Тв Телма, ми остави впечаток на политичар кој не се служи со дневно-политички речник како дел од преостанатите негови противкандидати.
Иако не ја гледав дебатата, од она што сум го видел од Селмани, ми остава многу добар впечаток.
selmani e najjak politicar vo drzavava...
Изгледа така некако ќе дојде работава.

pa sto krali marko...selmani pameten e harizmaticen...dobar e

narodot ne treba da gi povtoruva greskite i da izbira drug...toj e najdobrata opcija megu ovie kandidati!
Kako moze da e najdobra opcija koga kazav deka e najglup!

Gi povtoruva greskite koi drugi gi pravea, gi povtoruva greskite na Taci od minatoto. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom