Надградби на ...

• Креатор на темата Креатор на темата Katica
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сега ќе одам на надградба на нокти и на трепки.:pipi:
На коса не би ставила сеуште ... си ја сакам кратката коса.

Имам долги трепки и два пати да поминам со маскарата ми е таман.
Косата ми е предолга, а долги нокти не трпам, дури и кога ќе ги пуштам, после 2 дена ( 3 преку сила ) ги кратам.:)

Не би ставила. Мада, немам ништо против тие што ставаат. Само, надградбата на коса, без навреда, ама малку (повеќе) ми е бугарска работа... да не речам Планета Пајнер работа. :icon_lol:
За трепки, ме плаши. Баш сега пред некое време се видов со две познанички откако им ги извадиле вештачките трепки, ко страшила беа. Црвени во тоа очите, со трепките искубани, ко да плачеле три дена :Ѕ
Ноктите ми се најприфатливи, за око. За на мене не. Имам цврсти нокти, што кога успевам да ги пораснам без да ги изгрицкам изгледаат прекрасно. :pipi:

Не сум ставила никаква надградба, а немам ни желба сега за сега. Незнам некако се ми е многу вештачко, барем што сум видела јас оние што ставаат надградба претеруваат, предолга коса, предолги трепки, нокти....барем мене тоа не ми се свиѓа. Би сакала да имам малку подолга коса ама ќе ја чувам, а не наеднаш да ми ја стават, се познава дека е неприродна и лошо ми изгледа. Долги нокти нескам, не ги грицкам и секогаш имам средна должина. А за трепки не сум ни помислила, јас дури и маскара не користам редовно:) Не сум против надградба ама само да не се претерува, треба да изгледа шо е можно поприродно и без големи забележителни промени...незнав дека имало и штетни последици после тоа, сега прочитав и уште посигурна сум дека не би ставила ништо

На трепки немам ставено никогаш. Моите се доволно големи и со два слоја на маскара.
Ноктите исто ги чувам веќе долго време и немам никаква потреба да ставам надградба. Ставив само за матурата и кога ги извадив таков хаос ми беа моите што се решив да не ставам никогаш повеќе. Ми беа целосно оштетени.

Е сега, за косата, имам надградба моментално, како и една година наназад, со повремени паузи за да се одмори косата. Кога ставив прв пат не внимавав многу на неа, не ја третирав соодветно и ја извадив по шест месеци. Таа беше од некој дистрибутер тука од Македонија и понекогаш имав проблем околу расчешлувањето, но ништо страшно.

Сега оваа која моментално ја имам е 100% (добро де 100 не може, 99%) природна. Земена е од Белград, воопшто не се познава дека ми е надградба, иста е бојата како и мојата природна коса, ја чешлам, ја виткам, ја пеглам, фенирам и немам никаков проблем. Не е точно дека многу се оштетува косата од причина што на прамените има кератин кој влегува во составот на природното влакно. Ако не се одвојуваат прамените кога ќе почне да расне коренот на кој е прицврстена косата ќе се појават проблеми како што некој погоре спомена со расчешлувањето. Како суканици заплеткана ќе биде, но тоа се јавува само ако не се чешла и одвојува редовно. Значи со соодветна нега нема да има оштетувања и проблеми.
Не ни мора да се оди секоја недела на фризер за да се зачува косата.
Маска, силиконски капки, спреј за сјај на коса се дел од работите кои може да се применуваат и во домашни услови. Е сега, дека фенирана од фризер е далеку поубава од пеглана со преса, чесен збор, нема споредба.

јас сум против секаква надградба....природно си е природно и најубо изгледат

природно си е природно Да , ама ако гледаш така никој немаше да биде со долги коси и нокти средени , ако не беше надградбата

На трепки немам ставено никогаш. Моите се доволно големи и со два слоја на маскара.
Ноктите исто ги чувам веќе долго време и немам никаква потреба да ставам надградба. Ставив само за матурата и кога ги извадив таков хаос ми беа моите што се решив да не ставам никогаш повеќе. Ми беа целосно оштетени.

Е сега, за косата, имам надградба моментално, како и една година наназад, со повремени паузи за да се одмори косата. Кога ставив прв пат не внимавав многу на неа, не ја третирав соодветно и ја извадив по шест месеци. Таа беше од некој дистрибутер тука од Македонија и понекогаш имав проблем околу расчешлувањето, но ништо страшно.

Сега оваа која моментално ја имам е 100% (добро де 100 не може, 99%) природна. Земена е од Белград, воопшто не се познава дека ми е надградба, иста е бојата како и мојата природна коса, ја чешлам, ја виткам, ја пеглам, фенирам и немам никаков проблем. Не е точно дека многу се оштетува косата од причина што на прамените има кератин кој влегува во составот на природното влакно. Ако не се одвојуваат прамените кога ќе почне да расне коренот на кој е прицврстена косата ќе се појават проблеми како што некој погоре спомена со расчешлувањето. Како суканици заплеткана ќе биде, но тоа се јавува само ако не се чешла и одвојува редовно. Значи со соодветна нега нема да има оштетувања и проблеми.
Не ни мора да се оди секоја недела на фризер за да се зачува косата.
Маска, силиконски капки, спреј за сјај на коса се дел од работите кои може да се применуваат и во домашни услови. Е сега, дека фенирана од фризер е далеку поубава од пеглана со преса, чесен збор, нема споредба.
А како ја набави од Белград ај кажи ми цена , ме интересира сакам и ја приридна зошто моментално имам синтетичка и само за вечерно излегување ја користам

Katica напиша:
А како ја набави од Белград ај кажи ми цена , ме интересира сакам и ја приридна зошто моментално имам синтетичка и само за вечерно излегување ја користам

Не ја набавив јас, ја земаа од салонот каде што ја ставив.
Ќе ти пишам по пп повеќе.

Може нокти да додадам, ама бидејќи сум учена на кратки, ќе ми треба период да се навикнам, и башка цело време има да се гледам во раце, и да пазам да не ги скршам одма, ту мач фор ми:smir:

немам потреба од никакви надградби.....косата ми е најубавиот дел од мене, природна плавуша и виткана...една колешка (од Струмица) ми нудеше пари да и сецнам два прамена:pos2::pos2::pos2:....иако поштуем природно, сепак некогаш убаво изгледаат надградбите ако се убаво одржувани!!!

природно си е природно Да , ама ако гледаш така никој немаше да биде со долги коси и нокти средени , ако не беше надградбата

Јас имам природно долга коса, никогаш не сум правела надградба на нокти, па пак ми се средени :wink:.
Природно си а најубаво. Не би ставила никаква надградба. Не сакам да личам на пластифицирана шмизла. Едноставно не ми се допаѓа тој стил.

..не мора да значи ако напраеш наградба..си едноставно пластифицирана шмизла..сеа се тоа зависи од укусот..ја на пример не би направила никаква надградба...си ја сакам косата...си ги сакам трепкете...а и секако си ги сакам ноктите...сеа ако има некој паре да фрла за тоа..нека прави..за мене сепак мн поарно ми е вака:pipi:

Не сакам надградби, мислам дека не би ставила, посебно не на коса. Можеби зошто брзо ми растат косата и ноктите, па немам потреба да давам толку пари за надградба. Ионака сум надарена за правење нокти.:)

Сакам надградба на нокти а против сум за надградба на трепки . :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom