Надградби на ...

• Креатор на темата Креатор на темата Katica
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 септември 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
ДАли сте за или против надградба на трепки , нокти или пак коса. Јас лично сум зависник од надградба на нокти и трепки ако не надгадба (зошто неможам секоја недела по 500ден да давам) си редам вештачки трепки по 3/4/5 дена ми стојат а исто и за нокти си купувам за надградба и си ги правам топ сама ....
Дали сте за или против
Лични искуства ајдеее...:vozbud:

јас до пред некое време ги грицкав ноктите... ама сега не! а плус и надградба си ставив и сега ми се многу убавиииииии... така да господ здравје да му даде на тој/таа што ја измисли надградбава!!!!:pipi::pipi::pipi:

ДАли сте за или против надградба на трепки , нокти или пак коса. Јас лично сум зависник од надградба на нокти и трепки ако не надгадба (зошто неможам секоја недела по 500ден да давам) си редам вештачки трепки по 3/4/5 дена ми стојат а исто и за нокти си купувам за надградба и си ги правам топ сама ....
Дали сте за или против
Лични искуства ајдеее...:vozbud:
А дали ги знаеш последиците од надоградба на клепки?Една козметичарка што м ие пријателка лично ми има кажано дека е штетно дека може некој ден да ти паднаат твоите клепки така да јас сум против надоградба може само на нокти или коса

А дали ги знаеш последиците од надоградба на клепки?Една козметичарка што м ие пријателка лично ми има кажано дека е штетно дека може некој ден да ти паднаат твоите клепки така да јас сум против надоградба може само на нокти или коса

E toa ne sum go znaela,iako imam primeteno deka koga ke gi izvadam po nekoja klepka mi fala. Sepak sekoja cest na tvojata kozmeticarka sto ti kazala bidejki mojata samo me filmase kolku bile ubavi lepakot bil pririden , vakov takov za da mi gi drpne parite , a sega posledno sama koga imav staveno okoto mi bese strasno crveno pa staviv Prokulin i taka mi pominai sega klepki nemam staveno, a mnogu sakam :( ama toa e ....

Секоја надградба е штетна.

Така што посебно е штетно надградба на трепки. Не дека не е интересно кога имаш убаво обликувани трепки, но се ставаат исклучиво само за некои специјални случувања. Познатите холивудски ѕвезди имаат надградба на трепки само за доделувања на наградите и веднаш ги отстрануваат. Не е тоа за џабе. Така да јас лично сметам дека е многу штетно постојано да вршиш надградба. Сега интересно ти е но замисли си понатаму да немаш трепки. Размисли си.

Исто јас сум и против надградба на коса. И тоа е интересно од кратка коса веднаш имаш долга. Но твојата коса одоздола се оштетува. Плус надградената коса исклучиво мора да се одржува во фризерски салон. Ај што ќе дадеш пари за надградба него мора и секоја недела да одиш на фризер за миење и фенирање. Ако сакаш дома да си ја одржуваш нема ефект што ќе ја ставиш, нема да ти трае така долго и ќе имаш максимално оштетување.

А за надградба на нокти и тоа не се препорачува. Има голем број на инфекции кои можат да настанат од надградба на нокти. Јас сум ставала неколку пати нокти и би ставила пак (тоа е кога имам лоша навика). Но само на места каде што знам дека е квалитетно. Поевтините нокти ем што не се квалитетни и што веднаш се кршат, потоа ноктот е од лош квалитет, а лепакот уште полош. Значи и тука треба да се внимава.

Значи природно си е природно, ама што да правиш женска работа ...

Секоја надградба е штетна.

Така што посебно е штетно надградба на трепки. Не дека не е интересно кога имаш убаво обликувани трепки, но се ставаат исклучиво само за некои специјални случувања. Познатите холивудски ѕвезди имаат надградба на трепки само за доделувања на наградите и веднаш ги отстрануваат. Не е тоа за џабе. Така да јас лично сметам дека е многу штетно постојано да вршиш надградба. Сега интересно ти е но замисли си понатаму да немаш трепки. Размисли си.

Исто јас сум и против надградба на коса. И тоа е интересно од кратка коса веднаш имаш долга. Но твојата коса одоздола се оштетува. Плус надградената коса исклучиво мора да се одржува во фризерски салон. Ај што ќе дадеш пари за надградба него мора и секоја недела да одиш на фризер за миење и фенирање. Ако сакаш дома да си ја одржуваш нема ефект што ќе ја ставиш, нема да ти трае така долго и ќе имаш максимално оштетување.

А за надградба на нокти и тоа не се препорачува. Има голем број на инфекции кои можат да настанат од надградба на нокти. Јас сум ставала неколку пати нокти и би ставила пак (тоа е кога имам лоша навика). Но само на места каде што знам дека е квалитетно. Поевтините нокти ем што не се квалитетни и што веднаш се кршат, потоа ноктот е од лош квалитет, а лепакот уште полош. Значи и тука треба да се внимава.

Значи природно си е природно, ама што да правиш женска работа ...

Потполно се слагам со се` што имаш наведено околу штетноста на надградбите.
Јас имам негативно искуство со трепки со страшна иритација и воспаление на очите. Освен Прокулин ставав и некои други капки против инфекција. Си ветив дека никогаш повеќе тој "луксуз" нема да си го дозволам, посебно кога станува збор за очи. Единствено сега за одредени прилики може да ставам неколку трепки на крајот на окото, чисто колку да дојде до израз, ама наредниот ден ги вадам.
Надградбата на косата е исто лоша по твојата коса. И да ја третираш кај фризер секоја недела кога ќе ја изавдиш куп заплеткана коса има на местата каде се спојува надградбата.
Така што надградби исклучиво по потреба и краткотрајни.

Коса не би надоградувала, не ми се допаѓа како изгледа, премногу ми е вештачка, а башка и не сум имала потреба до сега. Косата ми е природно многу долга, можеби да ми беше кратка би надоградила.
Трепки имам надоградено само еднаш и не би се осудила повторно. Едно е тоа шо кратко траат, а друго е тоа со кога ти паѓаат, паѓаат и твои трепки. Затоа што кога ѓи лепат всуштност се залепуваат за твоите трепки.
Е веке кога сме кај нокти немам ништо против :) Често имам наоградено, како и во моментов. Не одам секаде за таа работа, си имам една козметичарка која ми е проверена и верувам во квалитетот на производите што ги користи, и башка е тоа што ми траат по два месеци и повеќе, само што треба да се одржаваат со надополнување.Јес да има опасности за инфекции ама тоа е возможно само кај некомплетна процедура, баш ми објаснуваше мојата козметичарка. Затоа немој да се лажете на ефтини понуди за надградба.

Ми се свиѓа само надоградба на нокти, друго ништо:nenene: не е само изглед битни се и други фактори.

иако досега немам направено никаква надградба сепак би сакала да направам надградба на нокти а зашто да не и на коса

јас сум против секаква надградба....природно си е природно и најубо изгледат

za na kosa ne sum bas no na nokti da,,a za trepki epten obozavam,,no kako sto rece nekoj samo ako bide kvalitetno napraveno i rezultatot ke bide super.....hmmmmmmmmmm:pipi:

Против сум за било која надградба , се што не е природно е безвеза за мене ...јас така мислам , еднаш ставив надградба не нокти за матура и после моиве греота за никаде ми беа, затоа веке никогаш нема да ставам

јас сакам да напрам една надградба на коса или пак да купам природна коса пошо ја ишишав косата прилично кратко мислам не она целосно кратка туку некаде до вратов и сега почнува да ми станува криво и ми недостасува косата која ми бешеее доста долга..а пусто неможам да ја чекам да пораснит..:pipi:

Саде за надградба ми се косата и трепките. :icon_lol:

А надградба на нокти не сакам. Се`уште. :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom