Ако биде војна...

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Ако биде војна

• Вкупно гласачи
    132
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Во никој случај воено не бевме поразени!! Штосот е шо денеска во светот е модерен педеризмот па веќе и војните не се тоа што треба да бидат!!Сега побитно е да фрлиш некое крваво милионче на некој влијателен дебелогаз дипломат отколку да победиш во фер битка.

Ама ова да не е од век и веков.

Абе се сложувам ја дека ние го кркавме. Потполно си во право..само прочитај прво првиот мој пост на темава, после скокај ко скакулец, може??

Вие победивте бе ало :) не се секирај, ете и ти како СаутПарк, па кажи ми, беше или не беше нарушување на територијален интегритет војната во 2001ва...тоа само сакам да знам од почеток :):) дека еднаш го тупите било нарушен интегритетот на државава....после испаѓа било изрежирано...на крај кујзнае шо ќе испадне...

И тоа...иронично, ист човек,различен пост...после година две...

Што чудо од карактер ќе беа некои одреден персони...чудо..

Јас признавам дека победивте на политички план ,но на бојно поле победата е беше наша илјадници ви лежеја на планините како и да е да те потсетам дека и ти живееш во Македонија така да мудро одлучи, што би бирал,бидејќи ако некој не нападне и ти ке го осетиш грмежот на бомбите освен ако не фатиш Швицарска:helou:

Во никој случај воено не бевме поразени!! Штосот е шо денеска во светот е модерен педеризмот па веќе и војните не се тоа што треба да бидат!!Сега побитно е да фрлиш некое крваво милионче на некој влијателен дебелогаз дипломат отколку да победиш во фер битка.

Da pa i jas ne rekov deka ne bevme voeno porazeni toa vo nikoj slucaj mislev na diplomatski, na masa bevme porazeni a rezultatot bese ramkovniot dogovor. A za ova milioncevo da vo pravo si

nikoj ne ni e kriv sto ne se zanimavame so sverc na oruzje,belo robje i droga pa posle da kupuvame korumpirani belosvetski politicari.

Ako bide vojna

Ako bide vojna ubavo bi bilo da imame silen sojuznik. Nam ni treba silen sojuznik zatoa sto nie sme siromasna zemja toa e fakt. Makedonija dolgo vreme nema rezultati, zatoa sto niz istorijata nie ne sme imale vistinski sojuznik. Vojna ne se dobiva ako FilipMacedon, Delija ili sto jas znam hrabro zagine za Makedonija. Vojnata ne ja vodiat tie sto ke otidat hrabro da zaginat tuku liderot na drzavata. Toa ti e nesto kako onaa video igra mislam deka se vikase Generals. Tolku vredis ti junace vo ocite na liderot, eden klik na mausot i eden poziv za regrutacija toa ti e isto.
Vojskata koja za lider ima lav, a site drugi se magarinja e podobra od onaa koja za lider ima magare, a site ostanati se lavovi. Ova go kazal, mozebi ne go citiram bas najdobro eden francuski general De Goll. Ako bide vojna nie sega imame dve magarinja za lideri koi ne mozat da bidat edinstveni po niedno prasanje. Od tie dve magarinja utre vo vojna vam ke vi zavisi toa dali ke umrete hrabro ili kako picka ke te rasturat. Togas ni silen sojuznik ne moze da ni pomogne.
Zatoa nemoj da sudite nikomu sto misli deka ne treba da zeme ucestvo vo vojna. Mozebi tie imaat pocustvuvano kako e na teren. Ne e bas prijatno koga cekas podrska na teren, nea ja nema zatoa sto magarinjata vodat inaet. Nam ni treba kralot na zivotnite so golem budzet da ja sponzorira taa vojna.
Zatoa se molam da ne bide vojna! A vie patrioti razvivajte ja Makedonija kulturno, ekonomski pravete deca sto povece i vospituvajte gi da ja sakaat Makedonija. Taka verojatnosta ke bide pogolema eden den da dojde na vlast vo Makedonija i Kralot na zivotnite licno.

Ako bide vojna ubavo bi bilo da imame silen sojuznik. Nam ni treba silen sojuznik zatoa sto nie sme siromasna zemja toa e fakt. Makedonija dolgo vreme nema rezultati, zatoa sto niz istorijata nie ne sme imale vistinski sojuznik. Vojna ne se dobiva ako FilipMacedon, Delija ili sto jas znam hrabro zagine za Makedonija. Vojnata ne ja vodiat tie sto ke otidat hrabro da zaginat tuku liderot na drzavata. Toa ti e nesto kako onaa video igra mislam deka se vikase Generals. Tolku vredis ti junace vo ocite na liderot, eden klik na mausot i eden poziv za regrutacija toa ti e isto.
Vojskata koja za lider ima lav, a site drugi se magarinja e podobra od onaa koja za lider ima magare, a site ostanati se lavovi. Ova go kazal, mozebi ne go citiram bas najdobro eden francuski general De Goll. Ako bide vojna nie sega imame dve magarinja za lideri koi ne mozat da bidat edinstveni po niedno prasanje. Od tie dve magarinja utre vo vojna vam ke vi zavisi toa dali ke umrete hrabro ili kako picka ke te rasturat. Togas ni silen sojuznik ne moze da ni pomogne.
Zatoa nemoj da sudite nikomu sto misli deka ne treba da zeme ucestvo vo vojna. Mozebi tie imaat pocustvuvano kako e na teren. Ne e bas prijatno koga cekas podrska na teren, nea ja nema zatoa sto magarinjata vodat inaet. Nam ni treba kralot na zivotnite so golem budzet da ja sponzorira taa vojna.
Zatoa se molam da ne bide vojna! A vie patrioti razvivajte ja Makedonija kulturno, ekonomski pravete deca sto povece i vospituvajte gi da ja sakaat Makedonija. Taka verojatnosta ke bide pogolema eden den da dojde na vlast vo Makedonija i Kralot na zivotnite licno.

Јас би зедол 100 лава место 1000 магариња :smir:

1. сигурно нема да одам на фронт а да ја оставам фамилијата да ми биде незаштитена, доколку е во опасност
2. верата ме крепи и ми дава смисла за живот зошто се друго е релативно според мене, инаку јас сум грешник како и сите останати луѓе и мислам дека е поголем грев да бидеш предавник отколку да бидеш убиец[/quote

Ako familijata ti e pred tatkovinata, toa znaci ti ke ja predades tatkovinata za dobroto na familijata. Taka razmisluvaat mnogu nasi politicari.

E ne mislevme de sega nie na tolkava vojna so sojuznici so ova so ona mislevme na nekoja taka pomala:D

Зар за магаре ме сметаш..Се шалам поентата ми е дека добар лидер би требало да знае дека 100 лава се секогаш подобри од 1000 магариња

Dobar lider ke svrsi rabota i so magarinja. Na losiot dzabe mu se lavovite koga ne znae da gi koristi. Nemav namera da te navredam izvini ako taka zvucese. Pozz

1. сигурно нема да одам на фронт а да ја оставам фамилијата да ми биде незаштитена, доколку е во опасност
2. верата ме крепи и ми дава смисла за живот зошто се друго е релативно според мене, инаку јас сум грешник како и сите останати луѓе и мислам дека е поголем грев да бидеш предавник отколку да бидеш убиец

Ako familijata ti e pred tatkovinata, toa znaci ti ke ja predades tatkovinata za dobroto na familijata. Taka razmisluvaat mnogu nasi politicari.[/quote]

мене таа фамилија ме одгледала и воспитала на начин на кој било кој чкен од неа го дели ова мислење како мене
нема потреба јас а ја предадам државата заради фамилијата
неможе да дојде до случај во кој треба да бирам едното или другото
дури и да дојде сметам дека целата наша фамилија би се жртвувала за државата, што е навистина чест

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom