Ако биде војна...

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Ако биде војна

• Вкупно гласачи
    132
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако биде војна???
Ја викам дај боже да биде,барем ако не нема ке не нема со стил.

Прееска гледав Dr.House MD, па да го цитирам:
"You live with dignity, you cant die with it"

Прееска гледав Dr.House MD, па да го цитирам:
"You live with dignity, you cant die with it"
Грешка,има начини и начини.Едно е да те удри камион и притоа згази,друго е да се згине верувајки во нешто,колку и да е безвезно тоа во поголемиот план.Сака да умре само болесник на кого место му е у некој здравствена институција,свесен дека може да умре и пак да делува е само човек на кого ептен многу му требаат пари или човек кој стварно верува во нешто.

досега важеше:УМРИ ЗА ТАТКОВИНАТА.Денес слоганот треба да биде:ЖИВЕЈ ЗА ТАТКОВИНАТА.

Грешка,има начини и начини.Едно е да те удри камион и притоа згази,друго е да се згине верувајки во нешто,колку и да е безвезно тоа во поголемиот план.Сака да умре само болесник на кого место му е у некој здравствена институција,свесен дека може да умре и пак да делува е само човек на кого ептен многу му требаат пари или човек кој стварно верува во нешто.

Епа ние живееме (скоро) сосема нормален живот, зошто да се изложиме на ризик, незаборавајки го фактот дека војната има режисери? И јас си ја сакам татковината, но нејќам да загинам заради нечиј профит.

Бреее сум видел јас за глупости муабет да се прави ама ова надмина...

Како прво ако е стварна војната,масовна,озбилна и без упади и диктати од страна опцијата “Ке си останам дома да гледам ТВ’’ нема да постои а опцијата “Не ке фатам странство’’ ке биде привилегија за малце луѓе од кои не верувам дека многу голем дел има овде.

Сите тие муабети “Не ми се умира за нечиј џеб’’ и “Што ми дала оваа држава’’ ке бидат џабе од проста причина што ако не убиеш ти ќе те убијат тебе.Затоа ситуацијата би била “еби да не те ебат’’ и кој за што е расположен ке си се определи

Ај ќе ставам прва опција иако ме одбива тоа храбро, лошо за мојата суета. :)

Ај да бидам малку директен.Кукавици кои се кријат кај мама под сукња или под некој морални демагогии од стилот на ја сум предобар за тоа,ја не дозволувам друг да профитира од мој грб итн. имало и ке има.Од памтивек до ден-денес војните ги извојуваат доброволци.Луѓе кои што пред се мислат на своите фамилии и тоа што го прават го прават поради нив.
Кој не е искористен,на овој или оној начин?
Сите војни се почнати од чисто себични причини,тоа е факт.Победени се оние во кои мнозинството се сложило дека тие себични интереси се взаемни.КОј е будала да иде и да гине ако нема некој интерес?
Муабетов ми беше дека има луѓе кои имаат храброст да го направат тоа!
А има и онакви кои дигаат галама затоа што едноставно не се способни.
Немам ништо против нив,природа си е природа.
Малце ме нервира кога ке се најдат прозвани да коментираат и дискутираат за работи за кои немаат благе везе и кои никогаш во животот нивни не ги осетиле.

Абе ова премногу некој дремел на грчкион линк со истава анкете и ја направил. Кога ќе дојдат тие времиња, а никогаш да не дојдат би се борел.

ја ја носам фамилијата у странство а после се вракам у мкд да ги силувам тие шо напагаат

женско сум,мора дома да останам :)

А „морална“ подршка од каде?
Знаеш кој ја измислил љубовта? -Партизаните.
На времето швабиве ке завршеле работа и ке оставеле нешто за јадење или некој марка.
Ке дојделе партизаните у село,голтари без пари и муабетов бил срце,па ја те сакам.:salut:

кој филм ти е тебе
мир на балканот немало подолго од 20 години - земи малце книга прочитај само од 2 светска војна навакај:
граганска војна во албанија, граганска војна во грција, граганска револуција во грција, романска револуција, па да не збориме за падот на комунизмот - словенија, хрватска, босна, сите против србија, косово 99, 2001 кај нас
јас мислам дека наредна војна ке биде повторно на косово
ке биде подгреана од србија задкулисно
ние одсекогаш сме биле и ке бидеме воинствен народ
јас не бев во војната 2001 зш сум од велес и тогаш имав 14 години,
од јануари одам на воен рок од 3 месеци како доброволец
јас би ја бранел државата а ако треба и ке гинам за неа
трите мои принципи
1. фамилија
2. вера
3. татковина

Imas tuka dve kocnici pod br. 1 si stavil familija koja ne dozvoluva da zagines i pod broj.2 vera koja ne dozvoluva da ubivas i da krades. Za da odis vo vojna treba da si spremen da ja zaborivas familijata i da goris vo pekolot. Za da odis vo vojna treba tatkovinata da ti e na prvo mesto. Pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom