Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
koj rezultat? kakov rezultat 1 vo 2 ?sto izgubivme ili gubime:toe:edno golemoooooo nistooooooooooooooooooooooooooooooooooo a sto dobivame?pakkkkkkkkkkkkkkk nistooooooooooooooooooooooooo znaci rezultat e nereseno.ke igras kako keti svirat vo mometot makedonija nee taaa koja ke gi otkaze pregovorite , razgovorite kafemuabetenje i dr decko jasno e ko den nemaaaa pregovori nema razgovori nema nistoooo .:smir:docekavme april so strav pa preziveavme ajde juli pak preziveavme se eee presidno sega stoe sledno septemvri , noemvri ? kaj e krajot ako go ima ?:toe:

Ќе се редат месеци и години,датуми и денови се додека не го постигнат она што намериле да го постигнат.Сепак многупати и многумина се заебале кога планирале нешто да постигнат со Македонија.:smir:

kolku sto gledam na temava, po postovite sto nekoi poedinci gi prakaat, nema patriotizam tuku preovladuva ultranacionalizam.:). site se mavaat u gradi, makedonija ova, makedonija ona i me podsekate na srbite u hrvatite '89. luge toj nacionalizam ja raspadna drzavata vo koja ziveevte, i ke ja zaebete i ovaa. mislam deka ABC kaza deka drzavava ni e u downhill od '93. pa kako sakate da prosperira koa sami si mavate granica za se. sami se kolnete deka ke ziveete u blokada, ke jadete korenja i taka natamu. i posle ke se zalite ne bilo dobro ovde da se zivee. ke begate u amerika, istata amerika so sega ja kolnete i psuete. BRAVO PATRIOTI !!! sto da kazam ponatamu.
a stoe nacionalizam a sto patriotizam?:vozbud:daj nas slepite prosvetline?:(

Ќе се редат месеци и години,датуми и денови се додека не го постигнат она што намериле да го постигнат.Сепак многупати и многумина се заебале кога планирале нешто да постигнат со Македонија.:smir:
hahahaa znaci kondicija nabivame brejjjjjjjjjjjj ko izdrzavme 500 god so turcite ova segaaa e macja kaslica :vozbud:

hahahaa znaci kondicija nabivame brejjjjjjjjjjjj ko izdrzavme 500 god so turcite ova segaaa e macja kaslica :vozbud:

Кондиција имаме веќе набиено,само ја бараме дисциплината во која ќе се натпреваруваме,дали ќе биде тоа “иметон“,“нациплон“,“идентилон“ или нешто друго останува да се договориме со противникот.:toe:

Mnogu e loso koga si vo grupa na lugje kade ti imash sposobnost da mislish 20 potezi napred a celava grupa postojano tapka na mesto.
Celo vreme ke bidesh ili predavnik ili ne znam shto.
No na kraj koga grupata ke sfati deka ti ne si bil predavnikot tuku site osven tebe,ti si celosno iscrpen.

So Drugar mi Zeko se znaeme odamna,iako se zapoznavme vo custvitelni momenti za nashite politicki ideologii nie uspeavme nekako da se drzime ili da ja zacuvame prijatelstvoto.

Kako shto go znam nego on celo vreme e na teren okolu kampanjata shto site go znaeme,jas celo vreme go gledav i mu kazuvav deka na kraj ke ispadne vaka kako shto ispagja.

Nie site ili vie site kako sakash zemeto go bidejki spored mnogumina mene ne treba da mi cue okolu temava ,se zanesovme nekako.Jas nikogash ne sum ve obezhrabruval vo bitkata okolu juzhnakot omilenoto kopile na evropa a i na nashiot jet sett bidejki tamu letuvaat neli i ne sakam da zvucam ko nekoj shto znae neshto ali se pravi udreno majmunce a ushte pomalku sakam da veruvam vo toa shto e vo tek.

Gospoda ,drugari forumashi nie od prviot den sme go zaebale pravecot.Otkoga nie sme si zemale fotelja vo masata kade se zboruva za imeto na drzavata nie toa ime so samiot cin sme go izgubile.I sega shto pravime?
Nishto terame inaet so oxhata ili so popot kako i da e.
Zar ne e vreme nie ili pak vie da pocnete da barame/te neshto za vozvrat a ne da se zalagame vo edna ista pozicija so meseci.

Prviot voz otide jabana drugiot za nekolku minuti ke trgne.
Jas mislam deka krajno vreme e da se probudime/te od nacional romantizmot shto sme go kreirale sami vo sebe koj vprocem ne e losho.

Kako na primer sme zaneseni deka imeto ne go davame a ustvari imeto otishlo u pm toj den shto sme sednale na masa sega ova e samo del na dramata.

Gospoda drugari forumxhii krajno vreme e da se svrtime okolu sebe i da se dogledame kade sme vo regionot.
Ovaa pozicia shto go imame ne ni e nametnato ni od ovie ni od onie tuku od sami sebe.
Jas ne gledam razlika pomegju Srbija i Makedonija a vie?
Jas ne veruvam deka nekoj saka da bide vo ovaa pozicija a vie?

Zatoa dajte vremeto e najskapo neshto vo svetot dajte da ne go troshime vo ovoj film bidejki krajot e se pojasen.Dajte da se svrzneme kon neshto shto ke ne vodi napred.

Na kraj krajeva dajte da ja pobedat ovaa bitka no ne i vojnata.

Alboz, ќе те замолам уште еднаш да се изразиш - ама гледај потедално да биде...

Jas mislam deka Bitkata e zagubena vo momentot koga nashite politicari sednaa na masa da pregovarat.
Sega ova e sve turli tava.Ke dojde Nimic ke odi Pak ke dojde toj drugiot pak ke odi.Nie celo vreme sme zaglaveni vo neshto shto kako odnapred go znaeme finishot na filmot.

Vreme e da pocneme da si kreirame politiki koi se nakloneti kon evropa a toa e kurvinska politika davaj neshto baraj dva neshta,a vaka e najlosho stand by sedime i mu go olesnuvame rabotata na juzhnoto kopile ne ke mora da dava nishto oti nie ne znaeme da barame a on ke dobie toa shto go bara i op kade sme nigde nema ni pari ni patriotizam a patriotizam bez pari sega veke nema ni vo Holywood zatoa treba da razmislime dva pati pred da kritikuvame nekoj koj mozebi gi gleda neshtata po nekoj drug agol

ти најубо да гледаш како да си заминиш од оваа држава
оти вееш знаме на туѓа држава
знајш дека за брзо то ќе биди забрането???
кој ќе ве спасва тогаш ако земите оружје???????:pos2:

знајш дека за брзо то ќе биди забрането?

Нема да биди забрането.
Забрана ќе има за тебе, а не за него. Да не смееш да купиш пиво, да не смееш да одиш во парк или на излет во природа, да не смееш да плукнеш, да внимаваш што збориш зашто и ѕидовите ќе те слушаат, и, меѓу другото, да не смееш да вееш македонско знаме.

Ако умееш да го читаш BloodyAlboz и ако можеш барем делумно да ја разбираш политката колку него, досега сигурно би разбрал дека сета таа политика не се води за тој да си бара друга држава да си замини, туку дека тоа се однесува на тебе.

ти побарај го
најди го
земи го
и со него да си барате друга држава
знамиња на други држави овде нема да се веат !!!

да не смееш да одиш во парк или на излет во природа, да не смееш да плукнеш, да внимаваш што збориш зашто и ѕидовите ќе те слушаат, и, меѓу другото, да не смееш да вееш македонско знаме.
†...
А под тоа да внимаваш што збориш зашто и ѕидовите ќе те слушаат што подразбираш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom