Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Држава- Северна Македонија
националност- македонец
јазик- македонски.
Тоа е максимумот.
Никогаш...
Ада... никогаш нема да добиеме ништо повеќе од ова.
А и овој предлог е на сила додека чичко Буш е на функција.
За да не испадне дека јас булазнам и сањам нереално, еве став на Груевски:

Едно име за секаде, „Република Македонија“ и за со Грција би можеле да разговараме за одредена мала модификација“,

Истово му е кажано на Нимиц, т.е речено му е дека:
тоа е единствениот компромис што може да го направи Македонија.
Кој е проблемот со ваквиот став?

И дали Груевски самоволно го искажува, без да ги земе во предвид плановите на САД, Англија и др. (да бидеме реални, кај нас политичарите никогаш не зборат ништо без амин и директива од "горе")

И да побарам секој еден од нас да прифати да изгуби едно наспроти десет после дваесет години.

Зевс, се плачеш од енглезите, ама со енглески стап сакаш да не тепаш.

Клинтон 1999: “Подобро сега да одиме во војна, одошто по неколку години да интервенираме во многу поголем судир и по многу повисока цена“.
Буш 2004: “Или ќе отпочнеме војна денес, или утре ќе платиме многу повисока цена“.

И во едниот и во другиот случај опасноста беше имагинарна. Измислена, фиктивна, монтирана.

Реални се само последиците кога мнозинството ќе поверува во една вакава лага.

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Tajni edinici , ubistva gluposti idi prvo zakoli kokoska pa ke praime muabet ...

I ke gi ubies i sto posle ?

Od kaj paricki ?

Daj eb da se napraime ko CUBA sto bese pred da dojde KASTRO da ne vidi bog u pizami

Клинтон 1999: “Подобро сега да одиме во војна, одошто по неколку години да интервенираме во многу поголем судир и по многу повисока цена“.
Буш 2004: “Или ќе отпочнеме војна денес, или утре ќе платиме многу повисока цена“.

И во едниот и во другиот случај опасноста беше имагинарна. Измислена, фиктивна, монтирана.

Немој вака да ги разобличуваш нештата :(
Остави да се порадуваат децата.

Dobro be PAvel picka li mu materina dal 20 god nesto se opraivme ???

Dali e mutno celo vreme ???

Ti odgovara da ostaneme vaka u mutno uste naredni 20 godini ???

Zasto mislis deka ke bide podobro ???

Abe ne en saka ni EU ni NATO nikoj od niv , frlena e zavesa od dim tuka ... i kradi , dilaj praj so sakas BEZPARI

Sfakas deka 20 god BESPLATNO NE EBAT ????

Nema u zivotot NISTO ZA FREE , ima samo interes i da ti zeme pogolemiot sto moze a ti ke mu davas FREE nadevajki se ke ti pomogni , KURAC nema pomaganje ... sam ako ne si naprais PROSPERITET ke bides ko satka u magla i naredni 20 godini

Ja citam temata od pocetok do kraj, i gledam nekoi ufilmani luge koi mislat deka Makedonija e centar na Svetot, a pri toa zaboravaat eden biten fakt : na ulica imas luge spremni da masakriraat za pet banki bidejki moraat da se spravat so strajkot na nivnite creva.
Pa istite uste se osmeluvaat da ja analiziraat megunarodnata politika ko da se desna raka na Kissinger, pri toa zaboravajki uste pobiten fakt, vsusnost najbitniot: optan toptan da ne soberes ne ima kolku sto ima tranvestiti vo Turcija a dvojno pomalku od pederi.

No aj da ne prodolzam poveke, za da ja izbegnam ona opstopoznata klise recenica: Albanec nema pravo da kenja vo Makedonija na makedoncite.

sam ako ne si naprais PROSPERITET ke bides ko satka u magla i naredni 20 godini

Точно тоа и јас го зборам. Ако само се тртиш и даваш FREE надевајќи се дека еден убав ден некој ќе ти плати, значи немаш ум колку една маалска курва.

Може ќе бидам оф топик ама:

Нека ни е честит 8ми септември - ден на независноста на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, се надевам дека секој МАКЕДОНЕЦ кој зборува МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК и има МАКЕДОНСКА ИСТОРИЈА е горд на овој датум!

Нека е за многу години!

Ama pazi realno kazuvam sega NE SE ZALAZUVAJTE

CAJTNOTOT POCNA koj toa ne go gleda ne da e predavnik nego e krajno zatupaven...

I kako ke deluvame sto platforma imame ????

Ajde eden neka kaze IZLEZ konkreten od situacijava ekonomska eve jas cekam ajde da ne Ve prozivam malce mi e bezveze ... povelete dajte nesto konkretno al Ve molam bez detski muabeti ke se sobereme ke ubivame, ke palime gluposti

Се испукавте?Значи пак дискусииве можат да се сублимираат во стилот на онаа Кинеската:

АКО МОРАШ ДА БИДЕШ СИЛУВАН,ТОГАШ ЛЕЖИ И УЖИВАЈ!
:oeoeoe:

Друже...
со цел респект...ама понуди опција.
Дај ми бе само една за да ми го грее срцето.
Јас не гледам таква.

Зевсус, има две опции: или ке не има или ке не нема,многу просто и едноставно . За да не снема потребни се 5 минути да се стави потписот на договорот со ЕУ и Грција и овде ќе останат само чад и пепел од народот шо некогаш се “самонарекуваше“ Македонски народ. А за да не има треба да истраеме и сите да бидеме сложни во неменување на името и на ништо друго што е Македонско (што за жал во моментов не е така). Сме издржале под турско 500 и кусур години,сме го издржале некако и предавството од бугарите кои “братски“ ни подадоја рака за помош , ја издржавме и поделбата на Македонија и сега откога добивме држава ние сме во состојба самите да си ја уништиме зошто не сме сложни како народ. Ако некој само помисли дека треба да си го смениме името,тоа значи дека им плука во лице на тие кои загинаа за идеалите на МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ и тие кои скапаја по затворите за оваа кауза . А дали некој ги гледа Бугарите,тие мирно и паметно молчат сега засега,а ако недај боже дојде до смена на името и кога ќе се најдеме пак во безизлезна ситуација тие ќе настапат на сцена тогаш и ако несакаш да си “Северно Македонец“ ќе те наведат да си “Бугарин“ и пак ќе испадне по нивно. Затоа не заборавајте дека непријатели имаме од сите страни,не гледајте само во Грците и дека се ќе биде во ред ако го смениме името. Никој не гарантира дека ќе влезиме во ЕУ и НАТО ако го смениме името,тогаш е можно и Бугарите да ни стават вето ако не си го смениме идентитетот во Бугарски. Ова прашање со името е многу комплексно и никој нека не се става во положба да тврди дека сега мора да го смениме името и ако не го смениме готово е со нас .Јас стварно незнам зошто никој не ги спомнува Бугарите,и тие се во ЕУ и тие имаат право на Вето . Постои и опција овај притисок од Грците да е во договор со Бугарите , Грците ке издејствуаат промена на името,а после ќе настапат и Бугарите ....

Затоа народе МАКЕДОНСКИ , трај си .... Ќе дојде и нашето време само полека,забележувам дека Грците ги губат симпатиите секаде !

Ne be ABC ima i drugi resenija aj te molam kazi ima na decava za

PANAMA , za ofshore bankite , za Kipar, za MOnako , za Andora, za perenjeto pari kako idat tie raboti malce ...aj ziti sve ti si taka retoricen :smir:

Dur kukas branko kriv ljubco kriv grujo kriv zivees u mminato i ke nemas IDNINA... kapiras ti toa ?

Kamo resenija ...DENES SE ZIVEE ...ne vcera

AKCIJA KAMO
:pos2:pa toa de denes go gledam uste branko
kapissss dodeka go gledas nemaaaas nisto empty praznoooo zaradi branko nie nemame ni idnina ukrade 20 god zivot od makedoncite.:toe:aer da nevidi cela familija negova do 10 koleno.

Spricer ti malce si cugnal kaj be imaat Bugarite pravo na veto ????

Nema cak ni Grcija pravo na veto imaat onie u sovet za bezbednost sto se od EU ...aj pogodi koi se tie ?

Od tri pati ?

Kakvi Bugari kakvi bakrachi ...tie se perfidni ke te nateraat sam da stanes Bugarin so tek na vreme ... ne so sila slusaj me ti mene :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom