Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
А дотогаш останува единствената вистина...Само убедувањето дека си Македонец може да те спаси и нахрани...И душевно и буквално.

Daj bre ado koga ke se vozneses znaci nemas kraj ....

Ja utre u prodavnica ke napraam ceh 500 denari i ke vikam jas sum Makedonec , jas sum Makedonec i taa ke rece a pa sto ne kazes be lepi...zemi ja hranata BUKVALNO nahrani se , aman ateriraj malce

Jas pak ke kazam u ekonomija e spasot drasticna akcija nit mora ime da se menja niti nisto .. pa ako taka se gleda i REFERENDUM e kukavicluk ... ti ako si Makedonec sto ima da pregovaras...kraj fuck off Grku cao, ti be USA ke me primas u NATO nejkes ok idam dalje otvaram off shore kompanii praam pari , menjam sve na glava i kraj...

Se e mozno , ne gubete nadez i taka i taka nema da go menjaat imeto nego sto posle ova drz ne daj situacija ... dajte resenie ako ne dadete resenie del ste od problemot , a problem e siromasnata Makedonija

za da bide siromasna ili bogata winstone prvin treba da e ispolneto 1 pravilo ..a toa e da postoi kako takva Makedonija

Ова е вистината и со вакво убедувањ се прават промени.
.

Ne so vakvo ubeduvanje se dobiva samo mesto na Struskite veceri na poezijata ...tuka negde do treto mesto utesna nagrada .

Ubavo za uvo se e toa ok ali sto ponataka resenie za krizava ?

Ако сакаат да ни го сменат името, САД и Еу имаат и сила и инструменти да го направат тоа. И ни Владата ниту кој било поединец ќе има сили да го спречи тоа.Тоа е факт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тоа не е факт. Тоа е психолошка операција.
Psychological Operations (PSYOP, PSYOPS) are techniques used by military and police forces to influence a target audience's value systems, belief systems, emotions, motives, reasoning, and behavior.

The word is commonly used by governments, such as the government of the United States, who do not wish to use the term propaganda or brainwashing to refer to their own work. This euphemism for mind control is ironically an example of psychological operations -- i.e. Using psychological techniques to persuade [manipulate] a large number of people to support something that they wouldn't normally support.[1]

Алелуја!

Какво е чувството да си дел од овците на Орвел во "Alien Farm"?

А како би бил крајот на темава? :)

Па, ако е успешна психолошката операција, крајот на темава ќе е крај на светот како вака познат за едни, почеток на живот за други :)

Алудирав на самиот наслов Мистичен, и на лексиконската дефиниција која ја понуди Липранди за да го согледаме нашиот муабет низ зум-аут алатка.

Друже...
по директен или индиректен пат направив муабет,добив претстава кој уствари ја `брани` македонската страна во спорот.
И барабар со тоа размислив мал милион правци на делување,и што ќе се случува натаму ако останеме у изолација како до сега.
И ми стана јасно дека тоа копучаната немаат шанси да ги здриблаат грциве,затоа што се неуки за да можат да се расправаат со нив.
Губат.
И купуваат време.
(дур крадат).
И тоа е единствениот начин стварно да ја изгубиме Македонија,продолжиме ли вака.
Треба маневар.
И тоа комплексен.
И брзо мора да се спроведе.

Ние почнуваме со Северна Македонија,македонци кои што живеат во неа и македонски јазик.
Ќе видиме натаму институционално (парламент на вавилонската курва,УН, итн). до кај ќе ја догураме.
Пошто вака сме на листа за одстрел.
А тој што си го цитирал има една главна одлика:
Лисица е до срж.
И главната девиза му е:
Јас барам од вас да убиете непријателски војник,а не да загинете за својата земја.
Не сакам и јас мртви и сиромашни македонци.
Шо ќе ми се такви?

Незнам дали ме сфаќаш, изгледа не.

Зборам за тебе лично, па ти немаш ништо со тие “копучааната“, зашто твојот личен став сега го ставаш на линија со тие што ги презираш?

Ти,јас, останативе не сме меѓу “копучаната“, свој став, своја борба.

Гледам обвинуваш за партиско полтронство и незнам ти што, а самиот се покоруваш и прифаќаш да ги “проповедаш“ нивните ставови?

Зашто шириш паника и страв?

Кога беш густо полно заебанции кога не се знаеше што ќе биде пред Букурешт, што ми рече?
“Брат...неможе секој втор да биде водач и да изигрува командант и побара да те слушам оти секој си има свое место во тимот“...

И сега... каков е тој тим чим “капитенот“ ја предава борбата?

Или сето беше игра на зборови, претстава и суети...

Ne so vakvo ubeduvanje se dobiva samo mesto na Struskite veceri na poezijata ...tuka negde do treto mesto utesna nagrada .

Ubavo za uvo se e toa ok ali sto ponataka resenie za krizava ?
Имаш акутен проблем...А, тоа е опстанокот на Македонија, кој е загрозен поради можното бришење на нејзиниот идентитет.

Откако ќе се реши тој проблем, ќе може да почнеме да мислиме на засилување на другите сегменти.

Или како што рече огледало, парафразирам...Прво треба да имаш држава, а после економски да ја засилуваш.

@realen07

silata od sekogas bila rulz ne e od sega, ama sega ti si del od civiliziran i pismen svet vo koj kako edinka si gi znaes covekovite vrednosti.

razbiram nasiot narod pod kakvi teskotii bil porano i so obicniot makedonec kako se manipuliralo, ama na denesnicava nie da raspravame za smena na ime i toa od pozicija na edinki koi se del od toj narod na kogo treba da se smene ime i za istoto da barame alibi vo nekakvi filozofii bogami ne drzi.

a be svesni ste deka za ova prasanje ne smee da ima kompromis aloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Прочитано е...И од истото може да се заклучи дека и ние НЕ МОРА да ја почитуваме привремената спогодба.

Истовремено, може и да се забележи дека има Македонци кои јавно признаваат дека Грција е посилна, кои доброволно одбираат да ја засилат нејзината позиција и кои се спремни да отстапат пред нејзиниот фашизам и насилство, притоа плукајќи сами врз себе и заборавајќи на плачот и крвта на своите Егејски браќа и сестри.

Сами се прогласувате за губитници...Како после очекувате да ве гледа светот?

Задача.

Соберете ги СИТЕ можности кои денес ги имаме на располагање.
+ силата и моќта на оној што ни посакува ужасен крај.
Ставете ја тука и изолацијата од останатиот свет + економијата која е неизбежна во пресметката.
Меѓуетничките односи + федерализации медерализации кои се реална опасност.

Ставете знак = и напишете
каде ја гледате Македонија во следниве 5, 10 и 15 години.

Ама сето тоа да биде врз база на РЕАЛНИ претпоставки и гледишта, а не басни и сказни за мали деца во кои секогаш супермен победува.

Утре можеби и реално ќе разговараме.

Aloo pa imas DRZAVA ... nikoj ne moze ti ja zeme ... nema da se smeni imeto al normalno e deka ke ima posledici poradi toa e sea

sto predlagate Vie kako posle da se soocime so posledicite , ja mislam polesno ke ni bide ako BRZO se OBOGATIME a ako ne ke stagnirame u naredni godini

Ete ke go nema morkovot veke EU i NATO i sto ke ne vlece napred , treba da se jade da se pie ?

Kako ?

Abe edno embargo da ni mavnat za struja i benzin ima da pocrkame ko misevi za mesec dva ... e u toj period da sme paetni da napraime PARICKI

Кога беш густо полно заебанции кога не се знаеше што ќе биде пред Букурешт, што ми рече?
“Брат...неможе секој втор да биде водач и да изигрува командант и побара да те слушам оти секој си има свое место во тимот“...

И сега... каков е тој тим чим “капитенот“ ја предава борбата?

Или сето беше игра на зборови, претстава и суети...
1.Јас не сум веќе капитен. :wink:
2.Пред Букурешт... беше пред Букурешт.
И мораше и требаше да има притисок.Кој што го направивме сите заедно.
Резултатот?
Кој е резултатот?
3.Немој мене да ме обвинуваш.100% од 100 можни,што сум можел и до кај ми фаќала главата,сум направил.
Јас нити сум бил премиер ниту факен министер,ниту претседател.
Секој еден од нив(од сите постави до сега) треба лично да одговара за тоа што го `направил` т.е затоа што нивната политика крахирала.
4.А пошто у инатење и натегање у ситуација кога јасно е ко бел ден дека цела факен Европа стои позади Грција... не гледам фајде.(за мојот народ).
И точно заради тоа... јас нудам решение.Исто како стечаен управник.
Без милост,без емоции.
Значи момци... тоа е тоа што направивме до сега.
Да се поделат уделите...
и да се затвори прашањето.
Ние... изгубивме.:toe:
( и тоа не заради тоа што јас,ти или било кој трет од нас не се залагаше,него заради тоа што тие што требаше да смислат `доктрина` по ова прашање и да не бранат не смислија таква или пак беше неуспешна.)
Сеедно.:toe:
Time off.
Резултатите на показ,молам.
(без демагогии).

Ete ke go nema morkovot veke EU i NATO i sto ke ne vlece napred , treba da se jade da se pie ?

Kako ?
Еј, еве ти го морковот - замисли дека си во ЕУ и НАТО и дека Грците не те гњават, дека ти си сега Северниот Македонец.

Од каде ќе се јаде и ќе се пие? Како? Ќе паѓаат куфери евро банкноти, а ти ќе ги собираш? Или, ќе ти дигнат рампа и ќе му ја здувнеш да работиш надвор?

Ете, Грците се во ЕУ и НАТО, па читај последни вести, фрчат молотови коктели два дена и владее хаос поради протестите предизвикани од лошата економска ситуација и состојбата на работниците.

Се изначитав идиотизми. Еден прави паралела и меша баби и жаби со бомбардирање на Србија поради Косово, дрви нешто за сила и правдина (се кладам дека ко дете никогаш не се степал со поголем од него пошто му фуфкало, иако бил секогаш во право), друг мисли дека пошто е сиромав виновно му е името, трет проповеда реалност врз база на сопствена перцепција, четврт си иде контра сам на себе со ставовите кои ги имал до пред некој месец...

На еден народ му треба здравје, интелигенција, образование и борбен дух. Ги има ли овие особини ќе успее со но и без држава. Со вакво или онакво име.

Се работи дали владата (било која) сака да има таков народ?

Да речеме планирани сме за отстрел. Ок. Ќе перат пари. Ќе те уценуваат за име, за ова за она ќе ти наредат куп работи. Ама не можат (нити имаат интерес) да ти го следат секој корак.

Доволно е:

1) Реорганизација на здравствениот систем со ставање акцент на превентива и здрава исхрана. Кампањи за исфрлање на бел шеќер, бело брашно, рафиниран зејтин и намалување на скроб во исхраната. Само ова е доволно да доведе до драстично зголемување на работоспособноста и виталноста кај народот.

2) Реорганизација на школскиот систем. Исфрлање на сите паразитски предмети и ограничување на теоретските предмети на максимум 4 во денот (без факултетот) а остатокот со пракса од борбени вештини, ракување со оружје и гимнастика.

Ова е базата на промените и сигурно ќе даде резултат за неколку години.

За финансии има толку можности ако се сака. Планот со коцкарниците на Winstоn е една можност но има и други. Ми текнува и на афионот кој го уништивме.

Додека да им текне да ти забранат да правиш реформи во образование тие ќе дадат резултати.

Но дали ќе има желба тоа да се спроведе. Сигурно не.

Името е најнебитно во целата ситуација, суштината е битна а таа е само кај нас.

????????????????ZNACI totalna konfuzija???, Ako e taka ovde na Kajgana Politika...kako e tek u vlada...kade nivoto e barem deset sprata podole :).....trcaat po hodnici ko ulavi ???? :)

Еј, еве ти го морковот - замисли дека си во ЕУ и НАТО и дека Грците не те гњават, дека ти си сега Северниот Македонец.

Од каде ќе се јаде и ќе се пие? Како? Ќе паѓаат куфери евро банкноти, а ти ќе ги собираш? Или, ќе ти дигнат рампа и ќе му ја здувнеш да работиш надвор?

Ете, Грците се во ЕУ и НАТО, па читај последни вести, фрчат молотови коктели два дена и владее хаос поради протестите предизвикани од лошата економска ситуација и состојбата на работниците.

, четврт си иде контра сам на себе со ставовите кои ги имал до пред некој месец...
Друже...
Немаме време за инатење веќе.

Поготово што е јасно ко бел ден дека може да се инатиме уште 20 год. и да нема решение.
А ненапишаните санкции се у сила.
Едини начин да продолжиме да се инатиме е стварно да отвориме казина,да растеме афион и трева и да отвориме бордели во кои што ќе доаѓаат да ни се изнаебуваат врз жените.
Народ... не разбира и не јаде политика уште 20 год.
А секој изгубен чекор... е ненадоместлив.
Тонеме..... секој ден.
Се повеќе и повеќе.
Види просечни плати у регион... и прави извод.
Барабар што у таква ситуација и де факто ќе има нова војна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom